Dodaj do ulubionych

bolący brzuszek w nocy

19.09.08, 15:19
Moj Maluszek ma 2 tygodnie, od kilku nocy regularnie boli go brzuszek, prezy
sie, zaczyna plakac. Jak mu pomoc? Robimy cieple oklady na brzuszek,
masaz-dosc ograniczony, bo jeszcze mu kikut nie odpadl. czy mozna mu jakos
inaczej ulzyc? Nie sa to raczej kolki, bo maly nie placze za duzo, a kolki
podobno wiaza sie z tzw. placzem nieukojonym. Zastanawiam sie nad swoja
dieta...ale jem tak ostroznie, ze nie sadze - tylko gotowane (marchewka,
pietruszka, kurczak, ziemnaki, rosol, buraki, a na surowo czasem jablko,
herbatniki bebe, kanapki z chleba zytniego z chuda wedlina-juz sie to robi dla
mnie monotonne, a przy tych bolach brzuszka boje sie eksperymentowac...)
Bede wdzieczna za pomoc
Pozdrawiam serdecznie
Obserwuj wątek
    • patrilla Re: bolący brzuszek w nocy 19.09.08, 15:39
      hej czasem mogłabyś nie jesc nic i dalej będzie ból czy dobrze go odbijacie?? z
      Twojej diety jedna rzecz gluten abym spróbowała wyeliminować. Polecam byś piła
      melisę i rumianek, a możesz także podać czopki homeopatyczne maluszkowi Vibrucol
      a także ważne podaj mu probiotyk doicoflor 30 - przyspieszy rozwój "zwierzątek
      trawiennych" w brzuszku ;) pomaga też ciepła kąpiel noszenie na brzuszku nawet
      jak ma kikut tata może go nosić na dłoni ;)
      • monismis Re: bolący brzuszek w nocy 19.09.08, 15:48
        Hej, co masz na mysli mowiac o wyeliminowaniu glutenu? czy dobrze mysle, ze jest
        on zarowno w wedlinach jak i slodyczach? Jeszcze nie napisam ze jem roznego
        rodzaje kasze (jaglana, gryczana, jeczmienna) tam tez chyba jest gluten...
        Rumianek pije - dosc slaby. A czy te czopki i probiotyk sa bez recepty? I czy sa
        bezpeczne dla Maluszka? Noszenie na brzuszku z przyjemnosci:)
        dzieki za odzew, pozdrawiam
        • patrilla Re: bolący brzuszek w nocy 19.09.08, 22:18
          probiotyk i czopki bez recepty!! podałam tylko bezpieczne metody :) jak skończy
          miesiąc polecam sabsimplex (niemiecki ale chyba najbardziej skuteczny preparat
          na wzdęcia) gluten to składnik mąki pszennej(chleb, ciastka), kaszy jęczmiennej,
          co mi przyszło jeszcze do łowy może ukryte mleko np w margarynie tylko z tego co
          pamiętam delma jest w pełni bezpieczna ...
          nie ma sprawy same to przechodziłyśmy więc współczuję i pragnę pomóc ile mogę!
    • katarzynak2603 Re: bolący brzuszek w nocy 20.09.08, 11:35
      Muszę cię zmartwić ale te herbatniki chyba nie są za bardzo wskazane! Moje
      maleństwo właśnie po herbatnikach było niespokojne i bolał je brzuszek:)
      Ciasteczka te zawierają bowiem spulchniacze a nawet mogą zawierać śladowe ilości
      orzechów a ta kasza w na tym etapie chyba też nie bardzo... niestety:) Taki już
      nasz los wiem, że jest Ci ciężko bo sama jestem łasuchem i musiałam zrezygnować
      ze swoich ulubionych rzeczy ale wierz mi dasz radę! Moje maleństwo ma już 4
      miesiące i jem Prawie!!! wszystko choć to jeszcze nie wszystko ale już o wiele
      więcej niż na samym początku:) Moja Pani doktor poleciła mi żebym sama sobie
      piekła ciasteczka z samej mąki, cukru pudru i masła, albo ciasto francuskie.
      Sprawdziłam działa:) Spróbuj ponosić w pozycji pionowej żeby się maluszkowi
      odbiło:) Życzę powodzenia
      • monismis Re: bolący brzuszek w nocy 20.09.08, 11:42
        ciasteczka spokojnie moge odstawic, ale jak odstawie kasze, to na prawde
        niewiele mi zostanie... moze macie jakies fajne propzycje kulinarne dla mamy
        takiego malenstwa z niedojrzalym ukladem pokarmowym?:) Gotowana marchewka juz mi
        brzydnie, tak samo jak gotowany drób...Sprobowalam brokol i byl dramat.
        Sprawdzam buraczki. Kanapek z wedlina sama mam juz dosc, nigdy wczesniej ich
        tyle nie jadlam, a teraz wydaja sie ratunkiem, choc sama nie jestem przekoana,
        czy wedliny to dobre pozywienie...
        A te ciasteczka to z jakiej maki pieklas? a jesli chodzi o maslo, to przeciez
        przetwor mleczny...cuker puder to przeciez zmielony cukier bialy-chyba tez
        niewskazany...
        • katarzynak2603 Re: bolący brzuszek w nocy 24.09.08, 10:54
          Nie obraź się ale uważam, że nie można przesadzać i panikować! Mam dwoje dzieci
          i każde jest inne i inaczej reagowało na moje diety podczas karmienia:) Ten
          cukier chyba nie jest taki zły! Moja pani doktor pediatra obecnie sama jest mamą
          maleństwa, które karmi piersią a przy tym wspaniałym lekarzem "z prawdziwego
          zdarzenia" i jak już pisałam to ona mi doradziła te ciasteczka! A co do kaszy to
          dowiedziałam się,że może być na początek w małych ilościach ale jeśli dzieciątko
          będzie na nią źle reagowało to lepiej troszkę poczekać:) Mam pytanie: Czy twoje
          maleństwo ma skazę białkową że boisz się mleka i jego przetworów? Jeśli zaś
          chodzi o urozmaicenie menu to mi na przykład smakowała, a dzieciom nic po niej
          nie było, gotowana wołowina a nawet troszkę najpierw podgotowana a potem
          podpieczona delikatnie właśnie na masełku. Dla moich dzieci bezpieczne też od
          początku były: dżem jagodowy i malinowy niskosłodzony, biały ser, jogurty
          malinowe i jagodowe, gotowana ryba podobno nawet bardzo wskazana, chleb razowy,
          sałata, jajko, gotowane jabłka, troszkę później 2,3 tyg. jadłam też jagody i
          maliny. Jeśli miałabyś jeszcze jakieś pytania albo chciałabyś pogadać to
          serdecznie zapraszam na gg 7057091.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka