Dodaj do ulubionych

Jeszcze jedno pytanie o hydroxyzyne

17.11.08, 11:29
No wlasnie; mam przepisana 1 tabl 10 mg hydroxyzyny na noc. Ostatnie
dwie noce spalam jakbym sie czegos nacpala (to okreslenie mojego
meza; to on podawal mi Milosza do karmienia, bo ja nie bylam w
stanie wstac z lozka), ale nie wiem czy to po tym leku, czy w koncu
musialam tak zasnac ze stresu i zmeczenia. Moje pytanie: czy moge
jutro wziac dodatkowo 1 tabl na dzien (mam pogrzeb mamy, a boje sie
narazac Milosza na dodatkowa porcje prochow).
Poradzcie,
Pozdrawiam, agness
Obserwuj wątek
    • linda50 Re: Jeszcze jedno pytanie o hydroxyzyne 17.11.08, 12:23
      Ja biorę hydroksyzynę 25mg. To ona tak działa. Ja biorę na alergię, więc przyjmuję przez cały czas. Rzeczywiście na początku - przez pierwsze dni działa tak jakby się czegoś naćpać. Z każdym dniem jest coraz lepiej. Po tygodniu już można wytrzymać. Ja piłam kawę, żeby trochę funkconować.
      Zaznaczam, że się nie znam, ale może podzielić tabletkę na pół. Jest mała ale ja tak robiłam. I zamiast jednej wziąć 0,5. Jest bardzo gorzka więc popij od razu wodą, bo jak w gardle utkwi to piecze długo. Myślę jednak, że możesz wziąć całą pod warunkiem, że ktoś się będzie tobą opiekował (na wszelki wypadek), bo duże przymulenie przy niej jest. Nie wiem też jak może działać na dziecko.
      Lek ten nie uzależnia, oprócz działania uspokajającego ma działanie antyhistaminowe. Dla mnie bardzo dobry na moje uczulenia. Pozdrawiam, trzymaj się.
    • kaeira Re: Jeszcze jedno pytanie o hydroxyzyne 17.11.08, 13:44
      Przepraszam, ale nie zauważyłam twojego poprzedniego wątku.
      Z tego co znalazłam, hydroksyzyna jest dozwolona, ale czasami może mieć efekt usypiający u dziecka - dlatego nie jest z kategorii "najlepszych".
      Na twoim miejscu osobiście wzięłabym tyle ile trzeba, nawet ryzykując takie efekt (który zresztą pewnie nie wystąpi) - jest on przejsciowy i nieszkodliwy.

Aha, a w ogole, zadzwoń do p. Moniki na dyżur aby się upewnić!
      Trzymaj się.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka