netka007 10.12.08, 20:01 mupirocin 2% masc w czasie ciazy? zagladalam tu czesto w trakcie karmienia piersia i wiem ze sa tu expertki jesli chodzi o stosowanie lekow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: czy mozna stosowac... 10.12.08, 20:25 W tej fachowej pubklikacji books.google.pl/books?id=-XhKfbW8ig8C&dq=mupirocin+breastfeeding&hl=en&source=gbs_summary_s&cad=0 znalazłam info, że stosuje się w niektorych przypadkach zakażenia brodawek u mam karmiących, a także u niemowląt w niektorych rodzajach pieluszkowego zapalenia skóry. Potwierdza to szeroko uznawany autor anglojęzycznej "biblii" tematu (Dr Thomas W. Hale, Medications and Mothers' Milk) - dopuszczalne jest stosowanie na brodawce, choć lepiej nie przez dłuższy czas. I (w USA) stosuje się go także u dzieci powyżej 2m. Czyli wszystko wskazuje na to, że OK. A ty masz stosowac na piersi? Jak długo? Odpowiedz Link Zgłoś
netka007 Re: czy mozna stosowac... 10.12.08, 20:34 nie na piersi. dostalam taka zmiane skorna na buzi i przepisal mi to dermatolog. powiedzial zeby stosowac do 4 razy dziennie dopoki nie zniknie. ja juz nie karmie ale prawdopodobnie jestem w ciazy :-) dlatego nie chce ryzykowac. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: czy mozna stosowac... 10.12.08, 21:27 netka007 napisała: > ja juz nie karmie ale prawdopodobnie jestem w ciazy :-) Ee - no to trzeba było napisać! Wbrew pozorom to co innego. Ja sprawdzałam tylko jeżeli chodzi o laktację. Co do ciąży nie wiem, choć wydaje mi się, że nie jest zakazany. Może zapytaj dziewczyn na forum Ciąża i poród, czy mialy to przepisywane forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=585 Odpowiedz Link Zgłoś
netka007 Re: czy mozna stosowac... 10.12.08, 21:47 napisalam! ok ale dzieki i tak. zawsze mozna na Ciebie liczyc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: czy mozna stosowac... 10.12.08, 22:18 netka007 napisała: > napisalam! No faktycznie.. ale tak troszkę niejasno, a ja jestem chora :-) Odpowiedz Link Zgłoś