2fasolki 02.03.09, 22:01 Maciek (7 tygodni) mam momenty, że wpycha całe pięści lub palce do buzi i ssie je głośno mlaskając. Czy to normalne? Ostatnio o 2 w nocy obudziło mnie jego mlaskanie, a on spał :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: pięści do buzi 04.03.09, 19:15 Jak najbardziej normalne. Dzieci w ten sposób poznają swoje ciało :) pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś
1980adrienna Re: pięści do buzi 18.04.09, 12:22 a... czyli nie jest to oznaka głodu? bo moja córcia najedzona - naprawdę najedzona, też wkłada piąstki do buzi i zbaraniałam, jak może jeszcze być głodna? Więcej jedzenia jej dawać nie mogę bo wtedy ulewa dosyć sporo. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksa51 Re: pięści do buzi 18.04.09, 12:29 Moja córa w ten sposób szybko zaczęła przesypiać noce. Nauczyła się ssać palec środkowy i serdeczny razem. Wszyscy się wysypialiśmy ale coś za coś - ma 3 lata i dydla te paluchy nadal. Młodszej daję smoczka jak ma potrzebę coś possać (najedzona). Jak ona obudzi się w nocy i nie może znaleźć smoczka to jest płacz. Odpowiedz Link Zgłoś
mruwa9 Re: pięści do buzi 18.04.09, 12:59 aleksa51 napisała: Moja córa w ten sposób szybko zaczęła przesypiać noce. Nauczyła się ssać palec > środkowy i serdeczny razem. Wszyscy się wysypialiśmy ale coś za coś - ma 3 lata > i dydla te paluchy nadal. I wlasnie z tego powodu, niezaleznie od tego, czy jest to norma rozwojowa, czy nie, nie pozwalalam dzieciom ssac kciuka- zabieralam konsekwentnie i albo oferowalam piers, albo nic. Odpowiedz Link Zgłoś