frau_des_charmes 04.04.09, 08:52 dzien dobry. Czy ty normalne ze dziecko sie dlawi kiedy je z piersi? mam bardzo duzo mleka w piersiach, synek nie je lapczywie ale sie dlawi. jak moge mu pomoc, odciagac troszke mleka wczesniej? dziekuje za porady. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caarolcia Re: czy to normalne 04.04.09, 08:58 na początku mleczko strasznie szybko wypływa i malutki nie zadąża połykać. odciągnij troszkę. wtedy na pewno poleci wolniej:) miłego dzionka:) Odpowiedz Link Zgłoś
beliska Re: czy to normalne 04.04.09, 09:13 Miałam tak samo i to bardzo długo. Można odciągać trochę-u mnie nic nie pomagało. Można brodawkę przed karmieniem natrzeć kostką lodu, mozna tez karmić 'pod górkę', czyli tak, by mleko wypływało choć trochę pod górę-lezysz na plecach, dziecko na Tobie, mleko ma pod górę. Mleka dużo, szybko płynie, jama ustna dziecka malutka, wszytsko male i nie może nadążyć z łykaniem. Jak widzialam, że młoda ma trudności, wyciągałam pierś na chwilę. Odpowiedz Link Zgłoś
skierka27 Re: czy to normalne 04.04.09, 09:53 Ja też okresowo miałam bardzo dużo mleka i młoda nie raz dostała po oczach:DWyciągałam cyca na chwile i jakoś szło.Można odciągać.Czasem wystarczy 20ml i już jest lepiej.Odciągnięty pokarm zawsze mozna potem podac maluszkowi.I nie martw sie.To zupelnie normalne.Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
ik_ecc Re: czy to normalne 04.04.09, 18:26 Ja troche odciagalam (ale jak najmniej - jesli duzo odciagniesz, duzo sie znow naprodukuje) albo karmilam tak ze corka na mnie lezala. Polozna poradzila mi tez karmic tylko z jednej piersi na "sesje", zeby je stymulowac tylko co drugi raz (co drugie karmienie) i w ten sposob troche przyhamowac produkcje mleka. Z czasem zrobilo sie lepiej, corce buzia urosla, nauczyla sie pic bez krztuszenia - ale intensywnie "sikajace" piersi mialam do 7 miesiaca. Odpowiedz Link Zgłoś