zaga25 14.06.09, 12:33 synek skończył rok. bardzo mocno ugryzł mnie w pierś. to już 4 dzień męczarni, smarje bepantenem, staram się jak najczęściej wietrzyć ale każde karmienie to koszmar. czy mogę zrobić coś jeszcze zeby sobie pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika_staszewska Re: ugryzł mnie 15.06.09, 16:09 Przyda się karmienie w takiej pozycji, w której Młodzieniec nie bezie miał możliwość drażnienia zębiskami zranionego miejsca. Jeśli samo smarowanie mlekiem, wietrzenie i Bepanthen nie pomogą można się skusić na wodny roztwór gencjany i mycie (w czasie codziennej toalety) naparem z nagietka lekarskiego. I przypilnowanie momentu, w którym ból się pojawia, bo być może Chłopię podgryza nadal na samym początku lub na końcu karmienia. Jeśli na początku to sztuczka z pozycją powinna wystarczyć, jeśli na końcu to niestety potrzebne będzie zabieranie piersi jak tylko ból będzie się pojawiał, bo to zwykle oznacza, ze dziecię zabawia się w gryzienie "na deser" jakby. pozdrawiam :) monika stazsewska Odpowiedz Link Zgłoś
zaga25 Re: ugryzł mnie 16.06.09, 22:14 Dziękuję Pani za odpowiedź. Na dobę musiałam zostawić mojego szkraba pod opieką babci i to, razem z roztworem wystarczyło by prawie całkowicie rana się zagoiła. Synek jest alergikiem, niewiele może jeść i pokarm z piersi jest nadal podstawowym składnikiem jego diety, co wiąże się z karmieniem nawet 8 razy na dobę. Jeszcze raz dziękuję. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś