Dodaj do ulubionych

Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy

31.05.10, 21:23
z moim bylym partnerem, z ktorym do tej pory sie przyjaznilismy i
czasem ze soba sypilaismy, choc od rozstania minelo juz dosyc duzo
czasu. Wiadomo nie spodziewalam sie, ze bedzie sie cieszyl, ale jego
reakcja i tak mnie powalila z nog. Powiedzial zebym najpierw poszla
do leakrza i to potwierdzila a potem podjela decyzje i ze on niechce
tego dziecka i ze najlepszym wyjsciem bylaby aborcja, bo miec
dziecko ze mna to bylby jakis koszmar. Oczywiscie ja wiem, ze to
skrajna glupota zajsc w ciaze w mojej sytuacji, dodatkowo on uwaza,
ze go wrabiam w dziecko i chce go zmusic do czego czego on bardzo
nie chce. Siedze i rycze caly dzien.
Ale chcialabym sie dowiedziec jak to wyglada od strony prawnej: on
jest Brytyjczykiem i narazie oboje mieszkamy w Wielkiej Brytanii, z
tym ze ja planuje wrocic do Polski w ciagu najblizszych kilku
miesiecy, bo nie chce tutaj byc sama, bez rodziny i wsparcia dobrych
przyjciol. Czy ktos sie orientuje jak w takim przypadku wyglada
sprawa o ustalenie ojcostwa i alimentow, choc wcale nie jestem
pewna, ze chce to zrobic, skoron jego az tak bardzo odrzuca od
wziecia odpowiedzialnosci.
Obserwuj wątek
    • mamawsieci Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 01.06.10, 00:18
      kochana ...nie rycz
      wiem ze moze to glupio zabrzmi ale masz szczescie ze jestes w ciazy.
      naprawde. step by step ogarniesz sytuacje..wierz mi kobiety sa silne.
      nie daj sie, teraz najwazniejsza jestes ty i dziecko reszta sie ulozy
      duzo tu dziewczyn z zagranicy ..jest tez formum mam z londka..kliknij
      tam szybciej znajdziesz kogos stamtad kto zna realia

dziecko to cud i tego sie trzymaj
      pa, kama
      • douglas.beauty Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 01.06.10, 13:17
        Hmmm...nie zabrzmi to pocieszajaco ale nie rozumiem jak moglas sie
        nie zabezpieczac!!?? Poza tym w UK aborcja jest legalna.
        • ersela Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 01.06.10, 13:32
          Ja wiem, ze to byla skrajna glupota. Przestalam brac pigulki
          niedawno, bo stwierdzilam, ze to nie ma sensu skoro z nikim nie
          sypiam. Potem sie spotkalismy i uprawialismy seks bez
          zabezpieczenia, wiem, ze to skrajna nieodpowiedzialnosc, ale teraz
          nic juz z tym nie zrobie. On teraz w szoku, ze mu nie powiedzialam,
          ze nie biore pigulek i ze czemu nie zazylam pigulki po, i ze on by
          nigdy sie ze mna nie przespal, gdyby wiedzial. Moze i faktycznie
          wyglada to tak, jakbym chciala go wrobic, ale tak nie bylo. On
          uwaza, ze byc moze podswiadomie, ale jednak chcialam zajsc z nim w
          ciaze. I moze nawet ma racje, bo ja po prostu zupelnie nie myslslam
          o zabezpieczeniu, on tez, ale to przeciez normalne.
          Aborcja jest legalna, co nie zmienia faktu, ze nie jest to opcja dla
          mnie, choc uwazam, ze aborcja powinna byc dla kobiet dostepna.
          Odpuszcze sobie z nim jakiekolwiek kontakty. Skoro tak bardzo tego
          dziecka nie chce to nie bedzie go mial.
          • kotka.zielonooka Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 03.06.10, 22:08
            ja po prostu zupelnie nie myslslam
            > o zabezpieczeniu, on tez, ale to przeciez normalne.

?!?!?! jakie????
            sic!
          • ct19 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 03.06.10, 23:26
            nad rozlanym mlekiem będziesz płakać? zmień nastawienie bo ta
            opowieść o seksie bez zabezpieczeń będzie się za tobą ciągnąć do
            końca życia-za tobą i twoim dzieckiem.
            Jest dziecko-jest super. Sama sobie świetnie dasz radę, z dzieckiem
            napewno-gorzej w ciąży. Ale do zniesienia.
            Więcej takich ludzi na tym świecie trzeba-nie mamy prawa decydować o
            tym czy ktoś będzie żył, czy nie. Szkoda że matka tego angola nie
            poddała się aborcji-nie byłoby teraz zamieszania.

Będzie ci źle, że dziecko nie ma ojca, nie ma-lepiej tak powiedzieć
            niż że ojciec go nie chciał..
    • migata Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 02.06.10, 13:00
      skoro zamierzasz wrócić do domu, on nie chce dziecka, to nie ustalaj
      ojcostwa, będzie ci łatwiej, a tak to o wszytskim będzie miał prawo
      decydować. to twoje dziecko, gratulacje dla młodej przyszłej mamy.
    • martelinka Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 03.06.10, 19:35
      dlaczego ma nie ustalić ojcostwa? sama sobie w ciąże nie zaszła, niech gnój ponosi odpowiedzialność. Powinien na dziecko płacić, bo do sexu był pierwszy a jak przychodzi "problem" to masz sama zostać?
      Zresztą ustalenie ojcostwa a prawa do dziecka to dwie różne sprawy.
      ja bym mu tak łatwo nie odpuściła, schowaj dume do kieszeni i nie daj się!!
      • majka003 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 03.06.10, 20:29
        Ale on powiedział wyraźnie że gdyby wiedział że nie bierze pigułek to by z nią
        nie spał.Więc większa wina jej.Wczesniej pewnie tez mówił jej,że nie chce
        dziecka skoro na starcie jej to oświadczył-a przyjaźnili się,więc powinni się
        doskonale znać.Uważam,że uznać może,ale nie powinna wnosić o alimenty,wg
        własnego sumienia.Sama napisała że chciała właściwie mieć z nim dziecko,więc
        niejako świadome działanie.Dokładnie jak powiedział mogła wziąć tabletkę
        "po".Pewnie mi się oberwie od was ale takie moje zdanie,jak każdego inne.
        • kotka.zielonooka [...] 03.06.10, 22:14
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • robertzawodowiec Polscy podatnicy dziękują!!!! 03.06.10, 22:45
            Polscy podatnicy powinni być wdzięczni beztroskiemu dziewczęciu, że
            będą mogli wspierać ją zasiłkami i zapomogami a służba zdrowia
            powinna ufundować jakiś abonament może.
            Czyli w skrócie; Angol miał radochę, Polak za to beknie.
            Dziękujemy ci autorko, która unosi się honorem i daruje alimenty
            obywatelowi UK.
            • ct19 Re: Polscy podatnicy dziękują!!!! 03.06.10, 23:20
              ku** co za debile wokół nas- a weźcie sobie te podatki wsadźcie w
              dupe!!!

POLSKA ZAWIŚĆ, nie-lepiej te składki oddać bogatym żeby byli jeszcze
              bogatsi, a ona że dziecko będzie mieć z "angolem" to nie spieprza i
              zdycha z głodu. Wysyłacie dziady pieniądze na cały świat-wszystkim
              pomagacie i nawet o tym nie wiecie-ale swoim-to nie. Bo to tylko
              polski naród jedna wielka pokazówa!! Lepiej dać niewyobrażalną
              zapomoge córce kaczyńskiego niż autorce 50 zł miesięcznie.

co za naród!!!!!!! ja się czasami wstydze że mam w dowodzie-POLSKA-
              wpisane....

i to samo-ja ide do opieki i dostaje zapomoge 100 zł jako samotna
              matka.... JEDNORAZOWĄ ZAPOMOGE. Gdzie nie piję, nie palę, nie ćpam-
              A DWA DOMY DALEJ ona ex alkocholiczka(przestała chlać jak w ciąże
              zaszła) on alkocholik- po 600 zł miesięcznie dostają, na dziecko, a
              raczej dla niego na wóde. dziecko 3 lata ma-można by do pracy iść,
              ale nie. Bo oni są biedni. Trzeba się dzieckiem zając...

do autorki-KOCHANA JEŻELI LICZYSZ NA JAKĄKOLWIEK POMOC ze strony
              państwa to poprostu się rozćpaj, albo rozpij-bo inaczej nie da rady.
              Tu w polsce pomaga się tylko alkocholikom i ćpunom, a porządni
              ludzie mają zdychać z głodu. koleżanko zastanów się czy naprawde
              wracać do tego kraju.
              • robertzawodowiec ble,ble,ble 03.06.10, 23:38
                A czego ja mam tej pannie zazdrościć? Ja jej niczego nie
                zazdroszczę, ja wspólczuję jej i nam. Mimo twojego oburzenia moje
                słowa są w 100% prawdziwe. Dziecko ma ojca i matkę i to oni powinni
                je utrzymywać. Autorka uniesiona honorem chce darować alimenty
                obywatelowi UK jednocześnie zmuszając nas do płacenia za poród,
                opiekę szpitalną i zasiłki.
                Czyli polscy ojcowie zostaną zmuszeni poniekąd do utrzymywania
                dziecka, którego matka DOBROWOLNIE rezygnuje z naleznych jej od ojca
                dziecka pieniędzy.
                Jełśi jest taka honorowa jak pisze to powinna z wszelkich polskich
                zapomóg zrezygnować. To by było uczciwe.
                • ct19 Re: ble,ble,ble 03.06.10, 23:50
                  co sugerujesz ze gdyby nie zrezygnowala z alimentow to poszlaby
                  rodzic prywatnie?? w jakim świecie ty żyjesz?? Jakie zasiłki ma niby
                  otrzymać??JEDYNE CO TO ZASIŁEK DLA BEZROBOTNYCH ile to jest 600 zł
                  miesięcznie przez pół roku?

w polsce rodzi setki rumunek, azjatek, i kobiet innych narodowości-w
                  PUBLICZNYCH SZPITALACH, a ty nie masz do kogo się czepić?? Na to
                  TOBIE PODATNIKU pieniędzy nie szkoda??? Taka rumunka ma większe
                  prawo do opieki zdrowotnej za darmo tylko dlatego ze jej dziecko
                  zostało spłodzone w polsce??? To ci nie przeszkadza??? Dajesz kase
                  na to żeby rumunka rodziła dziecko w szpitalu za twoje pieniądze-
                  dziecku które następnie zajmie się tym czy jego matka i cała rodzina-
                  czyli żebraniem, i nie ma mowy o płaceniu podatków.
                  Ale kobieta kjtórej dziecko jak i ona sama mają zamiar zostać w
                  polsce i na ten kraj w niedalekiej przyszłości zapier*&^ to ci
                  szkoda twoich podatków??
                  tak jak pisałam-zróbcie większą narodową zrzute dla curuni
                  kaczyńskiego.
                  • robertzawodowiec Re: ble,ble,ble 04.06.10, 02:16
                    Zanim ustosunkuję sie do twojej wypowiedzi apeluję, byś przeczytała
                    ją zanim wyślesz. Jest to bowiem taki bełkot, że trudno nie tylko
                    zrozumieć ale i przeczytać.
                    Do rzeczy:
                    Oczywiście masz rację, cudzoziemki rodzące w Polsce powinny robić to
                    na swój koszt a nie na koszt polskiego podatnika.
                    Powinna za to zapłacić rumuńska/bułgarska/ukraińska kasa chorych. A
                    na dzieci powinni zarabiać ich rodzice, nie powinny dostawać zasiłku.

Teraz się skup bo będzie ważne. Ja nie mam do autorki pretensji, że
                    zaszła w ciążę. Jest to jej prywatna sprawa, podobnie jak jej
                    prowadzenie się i umiejętność wyboru partnera. Ja mam pretensję, że
                    jej myślenie o honorze sprowadza się do zwolnienia faceta z
                    odpowiedzialności za swoje czyny, choć podzielam wyrażony tu przez
                    kogoś pogląd, że facet tu najmniej winny. No ale skoro uwierzył
                    beztroskiej pannie-to ma kłopot-on nie my.
                    Teraz najważniejsze: autorka ma zamiar olać sprawę alimentów od
                    Angola bo jest honorowa. Skoro tak jest (a mogę to zrozumieć) to
                    logiczne byłoby nie zmuszanie polskich ojców i nie ojców do
                    składania się poprzez podatki na opiekę szpitalną i zasiłki dla niej.
                    Jak honor to honor.
                    Czy teraz zrozumiałaś co miałem na myśli?

Sprawy twojej opinii o Marcie K nie komentuję-nie jest to tematem
                    wątku. Pisałaś coś o zawiści-czy przypadkiem ty nie jesteś zawistna?
                    Przynajmniej jsli chodzi o tą Martę???

Istnieje coś takiego jak prywatne stypendia. Skoro masz takie dobre
                    serce to sie opodatkuj na korzyść autorki, nie żądaj tego od nas.
                    • kajda28 Re: ble,ble,ble 04.06.10, 10:26
                      Zgadzam się z Robertem.

Ct19 , nie ma problemu, też możesz brać pieniądze z opieki, tak jak
                      alkoholicy i narkomanie, możesz kłamać i oszukiwać tak jak oni, nikt
                      Ci tego nie broni. Ja też się wkurzam że moja koleżanka "wyrywa" od
                      Państwa ok. 400 zł miesięcznie , gdzie mi zaproponowali 8 zł- ją
                      stać aby 2 razy do roku wyjeżdżać na urlop (góry, Węgry), a mnie nie
                      stać wyjechać na 3 dni nad jezioro. Jednak nie zamierzam z tego
                      powodu rezygnować z pracy, ani składać fałszywe oświadczenia. Każdy
                      żyje tak jak mu sumienia podowiada.
                      • bszsocjomgr Re: ble,ble,ble 04.06.10, 17:03
                        Zapraszam do wysłania zapytania przez poradnie prawną na stronie portalu - może
                        to rozjaśni ci sytuację.
                        Nie powinnaś z powodu honoru( bo nie wiem , co on matu do rzeczy) zwalniać
                        faceta z odpowiedzialności - wasza wspólna "zabawa" - wasza wspólna
                        odpowiedzialność...
                      • ct19 Re: ble,ble,ble 04.06.10, 17:21
                        nie robercie, wyskoczyłeś do autorki postu że angol zrobił a polak
                        beknie.
                        I dobrze. Bo polske trzeba nauczyć ze najpierw trzeba pomóc swoim a
                        dopiero później "obcym". Pomóc bez względu na wszystko. A ćpunom i
                        pijaką zamiast dawać kase to na przymusowe leczenie. Co za chora
                        polityka....

Chce zrezygnować z alimentów??

Wiecie jakoś nie doczytałam tego. autorka pisała coś o ustaleniu
                        ojcostwa itd, ale moim zdaniem wygląda tak że TO NIE MOJA SPRAWA.

kajda-biorąc kase z opieki jestem jak ćpun i alkocholik?? Skąd takie
                        durnowate pojęcie/ masz w tym zakresie zapewne doświadczenie ale ja
                        sobie WYPRASZAM.

o Marcie K. Ja zawistna?? nie, bo taka polska jest-bogatym napchać
                        kieszenie jeszcze bardziej, a biedni niech zdychają. Bo pani marta k
                        została sierotą to cały naród musi jej pomóc.

ale faktycznie nie o marii k tu się mowi.

co was tak to boli?? jej sprawa-dziewczyna pyta o jakieś rady, a
                        nie "co myślicie o mnie i moim postępowaniu??"

Ja koleżance chętnie udzielę wszelkich informacji w tym temacie i
                        nawet podpowiem jak zrobić żeby dostać cokolwiek/więcej.
                        A że będzie kłamać... Taka w tym kraju polityka że bez kłamania nic
                        się nie załatwi.

i po za tym ja ten kraj pie!@! za to jak potraktował mnie, po tylu
                        latach zapieprzania i placenia podatkow uslyszalam ze dla panstwa
                        jestem zwykla ku... i pasozytem.

popieram autorkę. i chetnie pomoge.
                        • kajda28 Re: ble,ble,ble 04.06.10, 20:35

> kajda-biorąc kase z opieki jestem jak ćpun i alkocholik?? Skąd
                          takie
                          > durnowate pojęcie/ masz w tym zakresie zapewne doświadczenie ale
                          ja
                          > sobie WYPRASZAM.

Nie chodziło mi o to że każdy bierze z opieki to jest ćpunem czy
                          alkoholikiem, tylko że można robić tak jak oni. Wystarczy że
                          będziesz kłamać, podpisywać nie prawdę. Można tez brać będąc
                          prawdomównym, ale przeważnie wtedy bierze się mniej i dużo krócej.
        • iin-ess Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 04.06.10, 17:20
          majka003 napisała:

> Ale on powiedział wyraźnie że gdyby wiedział że nie bierze pigułek to by z nią
          > nie spał.Więc większa wina jej.Wczesniej pewnie tez mówił jej,że nie chce
          > dziecka skoro na starcie jej to oświadczył-a przyjaźnili się,więc powinni się
          > doskonale znać.Uważam,że uznać może,ale nie powinna wnosić o alimenty,wg
          > własnego sumienia.Sama napisała że chciała właściwie mieć z nim dziecko,więc
          > niejako świadome działanie.Dokładnie jak powiedział mogła wziąć tabletkę
          > "po".Pewnie mi się oberwie od was ale takie moje zdanie,jak każdego inne.

co za bzdura, co za średniowiecze!!
          masakra.
          dorosły facet jak uprawia sex to raczej powinien byc świom tego, że z tego moga
          się wziąśc dzieci. Po pierwsze nie ma zabezpieczeń 100%, po drugie naewt się nie
          upewnił, że nadal bierze pigulki, po trzecie jak tak bardzo tego nie chciał sam
          mógl się zabezpieczyć, zdaje się, że w Anglii równiez maja prezerwatywy, nawey
          rozmiar XXS dla dzieciaków więc dorosly facet powinien byc już wyedukowany w tej
          kwestii..a po czrawte to alimenty sa dla dziecka, nie dla matki, i należa mu się
          jak psu kość niezleznie od tego czy to matka jest "winna" jego obecności na
          swiecie, ojciec, dawca spermy, czy oboje
          • bszsocjomgr Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 04.06.10, 19:11
            Zgadzam się, średniowiecze...to co? Facet tylko wsadza, wyjmuje, kończy i tyle
            jego odpowiedzialności? Bo to kobieta powinna myśleć o zabezpieczeniu? facet to
            nie dziecko, nie powiedziała mu, powinien zapytać - przecież też wie, skąd się
            biorą dzieci...
            Potem się dziewczyny dziwią, że w domu mają zamiast mężów kolejne dziecko skoro
            wyznają politykę tak wygodną dla mężczyzn- utrzymując że trzeba ich edukować jak
            dzieci nie dziwcie się, że dziećmi się stają!
    • iin-ess chyba ktos tu nie umie czytać 04.06.10, 17:33
      za to umie świetnie krytykować..
      Autorka chyba właśnie w swoim poście pyta się jak wygląda prawnie sprawa
      przyznania ojcostwa i alimentów skoro ojciec jest obcokrajowcem...
      • iin-ess Re: chyba ktos tu nie umie czytać 04.06.10, 19:38
        Poza tym jakby chciała żyć z zasiłków to na pewno nie wracałaby do kraju. Bo tam
        gdzie jest można żyć bez problemu z zasiłków, a w naszym pięknym kraju nad Wisłą
        raczej nie. Bo tam się cieszą, ze ktoś urodzi im nowego obywatela, zwiększy
        przyrost naturalny, bo tam wiedzą, że żeby za 20,30,40 lat będą chcieli mieć
        emeryturki to będzie musiał ktoś na nie pracować...
    • ersela Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 05.06.10, 14:14
      To nie jest do konca tak, ze ja zatailam przed nim to, ze przestalam
      brac pigulki, bo pamietam, ze rozmawialismy o sprawach randkowych
      jakis czas temu i na jego nowiny, ze kogos poznal powiedzialam, ze u
      mnie absolutnie nic i ze nawet pigulki odstawilam i dziwnie sie
      czuje. Wtedy po prostu oboje o tym nie pomyslelismy. On tez np
      klamal mi w zywe oczy mowiac, ze nikim nie sypial, tylko po to, jak
      sie teraz dowiedzialam, zeby osiagnac swoj cel, wiec teraz ja musze
      sobie zrobic badania na wszelkie STD. Znowu: moja glupota.
      Pierwszy raz w zyciu, w wieku 28 lat uprawialam seks bez
      zabezpieczenia.

Chce wrocic do Polski, ale nie po zasilki i zapomogi, bo jesli
      chodzi o takie rzeczy to tutaj byloby mi zdecydowanie latwiej.
      On probuje emocjonalnego szantazu, w dniu odlatu przyslal mi smsa z
      lotniska, w ktorym pada m.in. zdanie: "jesli urodzisz moje dziecko
      nie bede cie w ogole lubil". Czy tak sie zachowuje ponad
      czterdziestoletni mezczyzna?

I nawet nie chodzi o honor i dume, tylko o to, ze ja juz nie chce
      miec nic wspolnego z tym czlowiekiem. I ja naprawde nie chcialam
      zlapac go na dziecko, przeciez wiedzialam, ze to nigdy by sie nie
      udalo, zreszta uwazam, ze to jest chore. Ale dziwi mnie, ze ktos
      moze byc az takim hipokryta, bo do tej pory on potepial aborcje a
      teraz nagle to jedyne rozwiazanie.

A jesli chodzi o sprawy formalno-prawne to juz sie dowiedzialam jak
      to mniej wiecej wyglada.
      Dziekuje za odzew.
      • zwiatrem Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 05.06.10, 20:04
        Erselo

mysle, ze juz wiesz, co to "model" czlowieka i nie dziwie sie temu, iz nie chce
        miec z nim nic wspolnego

przykro mi, ze zostajesz sama ze wszystkim, ale paradoksalnie, to moze byc
        naprawde dobre zostac samej z dzieckiem, zeby moc rozpoczac nowe zycie (jesli
        zdecydujesz sie urodzic)

badz silna i nie daj sie jemu, jego smsow, jego ponizaniom...
        • nioma Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 07.06.10, 12:43
          wiesz, nie dziwie sie Twojemu exowi ze tak zareagowal.
          BYl przekonany, ze nadal bierzesz pigulki, mial wiec pelne prawo
          czuc sie bezpiecznie. Nie pwoeidzialas mu ani slowa, ze przestalas
          brac pigulki. To co on ma sobie myslec? Ze go wrobilas. Tak to
          wyglada.
          Dlaczego ona ma teraz placic na Ciebie, dziecko? Przeciez to Ty
          zadecydowalas, jemu nie dajac szansy na podjecie decyzji. Gdybys
          powiedziala : nie biore pigulek a on by nie zareagowal to co innego,
          ale tak? Chcesz urodzic? Ty powinnas poniesc konsekwencje tej
          decyzji. Nikt inny. Kurcze, jestem kobieta, staram sie stawac po
          naszej babskiej stronie, wiem ile faceci potrafia zlego zrobic ale w
          tej sytuacji to ten facet jest na straconej pozycji, wrobiono go w
          chamski sposob a jak badania genetyczne wykaza ze dziecko jego to
          bedzie musial przez nastepne kilkanascie lat placic. Tylko dlatego,
          ze laska zapomniala powiedziec, ze przestala sie zabezpieczac...
          • nioma Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 07.06.10, 12:47
            errata do wczesniejszej wypowiedzi:
            moj post byl w odpowiedzi na pierwszy post autorki watku, nie
            przeczytalam ostatniego w ktorym z kolei pisze, ze jednak on
            wiedzial, ze sie nie zabezpiecza.... to teraz juz nie wiem: wiedzial
            czy nie? Bo jak wiedzial, to wina jest po rowno, ale jak nie
            wiedzial to wina jest po stronie kobiety.
            i co ma do rzeczy ze z kims sypial skoro jzu razem nie byliscie?
            przeciez wasze spotkania to byl seks dla sportu a nie z milosci,
            wiec nie obowiazuja zasady wiernosci.
            • ersela Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 07.06.10, 17:35
              Dla mnie to nie byl seks dla sportu, ja sie z nim kochalam.
              I niby nie ma znaczenia czy z kims sypial czy nie, ale po co mi w
              zywe oczy klamal, ze nie sypia i udawal obrazonego, kiedy
              powiedzialam ze smiechem, ze mu nie wierze. A ciaza to naprawde nie
              jest nagorsza rzecz, ktora sie moze "zdarzyc" w czasie seksu bez
              zabezpieczenia. I nie chodzi o zasady wiernosci, ale zwykla ludzka
              uczciwosc, bo nie rozumiem jaki byl cel tego klamstwa.
              O tym, ze przestalam brac pigulki informacje dostal troche
              wczesniej, a w momencie krytycznym po prostu oboje o tym nie
              pomyslelismy (i mam nawet na dowod smsa w telefonie).Oczywiscie on
              stwierdzil, ze nie wiedzial, ale prawda jest taka, ze go to nie
              obchodzilo.
              • aqua696 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 07.06.10, 18:27
                Komunikat o niebraniu tabletek powinien byc powtorzony przed
                stusunkiem..sorry ale gdzie w tym kochanie??
                Gdzies cos kiedys..powiedzialas...i poszlo w eter gdzies kolo
                ucha ..pewnie i alkohol wtedy byl.
                Sama piwa nawazylas i to duzego..a teraz usiadz i na spokojnie
                przemysl..nie naciskaj na niego..tez daj mu czas...
                Powrot do pl..i co ?? gdzie zamieszkac za co utrzymasz dziecko??
                W UK powoli zbierz info co i jak...dostaniesz dodatek do mieszkania
                na czynsz...plus child benefit...jest program one parent..
                Minus to daleko od bliskich..ale moze twoja mama lub ktos ci blisko
                przyjedzie i Ci pomoze pod koniec ciazy..i po porodzie??
                Pracujesz wiec masz prawo pewnie do odpowiednika macierzynskiego..
                Watkie aby udalo ci sie to przerzucic do PL..czyli tu bedzie szukac
                od nowa wszystkiego.
                Jesli bedzie chcial to uzna dziecko...
                Na dzis masz ogromny zal do niego...ale sami dobrowolnie poszliscie
                na uklad..raz na jakis czas sex...
                On tez moze ci niedowierzac ze byl jeden...ze nie zrobilas tego
                celowo
                Na jakis czas zamilknij niech to on zrobi pierwszy krok teraz..a jak
                nie zrobi to trudno..dasz rade sama...
                Teraz mysl na spokojnie i z pytaniem za co bede zyc za 10-16 miesicy
                jesli wroce do PL..bez prawa do niczego...bo zasilku dla
                bezrobotnych nie dostaniesz jak zrezygnujesz z pracy...
                Wiekszosc dodatkow tez nie bo jest wymog mieszkania rok w pl ktorego
                niespelniasz...
                Owszem dostaniesz opieke lekarska i porod za darmo i to tyle...
                • iin-ess Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 08:31
                  aqua696 napisała:

>
                  > Jesli bedzie chcial to uzna dziecko...

jak nie będzie chciał to Sąd to za niego zrobi. akurat to nie jest kwestia jego
                  chcenia czy niechcenia. Najlepszym środkiem antykoncepcyjnym jest szklana zimnej
                  wody.. zamiast. jak tak bardzo nie chciał mieć dziecka to mógł trzymać kolege w
                  spodniach.
                  • aqua696 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 17:41
                    Ok sad zmusi ..ale nie zmusi do milosci i akceptacji...
                    Masz racje szklanka zimnej wody..ale i kolezanka mogla nog nie
                    rozkladac...
                    trzymac majtki na sobie...
                    postaw sie z drugiej strony...
                    jakis czas spotykaja sie na sex...koles jest pewny dziewczyny i jej
                    iz sie zabezpiecza ..a tu bummm
                    To tak jakbys wiedziala ze koles jest zdrowy... po jakies czasie
                    bum... a on w miedzy czasie zarazil sie zoltaczka...i przeciew
                    kiedys gdzies ci wspomnial...
                    Brutalne porownanie...ale jednak mozliwe.
                    Podjela ecyzje o zaprzestaniu antykoncepcji a potem o sexie bez
                    zabezpieczenia.
                    • iin-ess Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 18:58
                      OBOJE PARTNERZY SA TAK SAMO ODPOWIEDZIALNI, nie uprawiała sexu z nieletnim
                      dzieckiem tylko z dojrzałym mężczyzną. Z tego zawsze moga byc dzieci- niestety
                      kto nie jest w stanie ponieść takiej odpowiedzialności nie powinien uprawiac
                      sexu bo nie ma 100% zabezpieczeń i zawsze się to może skonczyć ciążą. Autorka z
                      tego co czytam nie uchyla się od odpowiedzialności w przeciwieństwie do swojego
                      partnera.
    • ja_tepe0 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 21:35
      hmmmmm jesteś pewna , że chcesz urodzić to dziecko?
      • noname2002 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 22:15
        "Komunikat o niebraniu tabletek powinien byc powtorzony przed
        stusunkiem..sorry ale gdzie w tym kochanie?? "
        A czemu on się nie spytał, czy jest zabezpieczona?
        • miaowi Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 22:22
          Zadając takie pytania to można w nieskończoność tłuc kotka za pomocą
          młotka.
          • ja_tepe0 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 08.06.10, 22:27
            ludzie sobie lubią utrudniać życie
        • ersela Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 09.06.10, 10:03
          No kurcze, wlasnie o to mi chodzi. OBOJE nie pomyslelismy, tylko on
          teraz twierdzi, ze myslal, ze ja nadal biore pigulki (bo pol roku
          temu, kiedy poszlismy razem do lozka bralam i nie wazne, ze
          miedzyczasie przestalam brac i mu o tym powiedzialam), a ja jestem
          ta zla, niedobra i go wrabiam. Moge byc glupia i nieodpowiedzialna,
          ale nie jestem zlem wcielonym i nigdy bym czegos takiego nie zrobila
          z wyrachowaniem, przede wszystkim ze wzgledu na MOJE DZIECKO.
          W kazdym razie on jest na wakacjach i sie nie odzywa a ja nawety nie
          licze, ze odezwie sie jak wroci, choc tak powiedzial.
          I tak, chce miec to dziecko teraz, kiedy jest, choc strasznie mi to
          komplikuje zycie, duzo bardziej niz jemu.
          • monisia98 napisz na priv 10.06.10, 15:39
            postaram ci sie pomoc - zlotych gor nie obiecam ale troche ci
            doradze co masz zrobic , nie martw sie glowa do gory ! xxx
    • annes67 Re: Wlasnie dzis dowiedzialam sie, ze jestem w ci 18.06.10, 11:03
      witaj w gronie.

chcialam zapytac czy rozważałaś pozostanie w anglii z dzieckiem na prawach
      angielskich..tam nie dadza zginac...trzeba się trochę poorientować...
      w polsce opieka panstwa jest marna to fakt, chyba ze liczysz na wsparcie bliskich...
      wszystkim zdarzają się wpadki to nie powód żeby od razu zabijać,
      prawda..!?Urodzenie dziecka w obecnych czasach to wielkie szczescie dla kobiety,
      jesli wezmie sie pod uwage alarmujące statystyki...trzymam kciuki
      raczej walcz o ojcowstwo, to jego reakcja szokowa,ale moze sie zmienic..
    • rarely a jak ma niby uwazac? 18.06.10, 21:50
      dodatkowo on uwaza,
      > ze go wrabiam w dziecko i chce go zmusic do czego czego on bardzo
      > nie chce.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka