Dodaj do ulubionych

mops częstochowa - instytucja bezprawia

08.07.11, 11:55
OD LISTOPADA TOCZĘ WALKĘ Z MOPSEM O PRZYZNANIE MI ŚWIADCZEŃ RODZINNYCH. BEZ SKUTKU PANIE SWOJĄ NIEKOMPETENCJĄ ZADZIWIAJĄ MNIE. GDY STARAŁAM SIĘ O ZASIŁEK DLA SAMOTNEJ MATKI USŁYSZAŁAM ŻE NIE NALEŻY MI SIĘ BO NIE JESTEM SAMOTNĄ MATKĄ BO MOJE DZIECKO OJCA MA ..... GDY PO URLOPIE MACIERZYŃSKIM SZEF MÓJ WYRAZIŁ ZGODĘ ABYM MOGŁA IŚĆ NA 3 LETNI URLOP WYCHOWAWCZY STARAŁAM SIĘ W MOPSIE O ZASIŁEK Z TEGO TYTUŁU I PO 2 MIESIĘCZNY ROZPATRYWANIU MOJEGO WNIOSKU O PRZYZNANIE ŚWIADCZENIA Z TYTUŁU PRZEBYWANIA NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM USŁYSZAŁAM ŻE JESTEM SAMOTNĄ MATKĄ I MI SIĘ NIE NALEŻY TAKOWE ŚWIADCZENIE BO NIE MAM WYROKU ZASĄDZAJĄCEGO ALIMENTY (WIĘC MI SIĘ JUŻ NIĆ NIE NALEŻY) A DOBROWOLNA UGODĄ ZAWARTĄ U NOTARIUSZA Z OJCEM DZIECKA O WYPŁACANIE ALIMENTÓW MOGĘ SOBIE NIE POWIEM CO BO AŻ WSTYD TO CO USŁYSZAŁAM PRZESZŁO WSZELKIE OCZEKIWANIA.....ŻENADA ŻE PAŃSTWO ODMAWIA MI WYPŁATY ŚWIADCZENIA NA DZIECKO Z TYTUŁU WYKONYWANEJ LEGALNEJ PRACY .... LICZNE ODWOŁANIA WSZYSTKO ODMOWNE SPRAWA TRAFIŁA DO SĄDU ADMINISTRACYJNEGO I CISZA ..... OD 3 MIESIĘCY ZERO WIEŚCI W MOJEJ SPRAWIE .... ROZUMIEM ŻE TO TYLKO W POLSCE MATKA Z DZIECKIEM MOŻE ZDECHNĄĆ Z GŁODU I NIKT NIE PRZEJMUJE SIĘ JEJ LOSEM .... MOPS SOBIE PASUJE STATUS MATKI JAK IM SIĘ PODOBA BYLE TYLKO NIE WYPŁACIĆ NIC ..... LICZNE KONSULTACJE Z RADCĄ PRAWNYM, W SĄDZIE W CZĘSTOCHOWIE I NIKT NIE ROZUMIE DLACZEGO NIE CHCĄ MI WYPŁACIĆ TEGO ŚWIADCZENIA ... NA WYOBRAŹNIĘ MOPS ZADZIAŁAŁO PISMO KTÓRE NAPISAŁAM DO OBROŃCY PRAW DZIECKA TYLKO ON MIAŁ WPŁYW NA TO ŻE PRZYZNANO MI 300ZŁ ZASIŁKU CELOWEGO .... WALKA NADAL TRWA ....
Obserwuj wątek
    • alabama8 Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 12.07.11, 11:24
      Samotnych / Samodzielnych matek raczej nie stać na 3 letni urlop wychowawczy.
      • kajda28 Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 12.07.11, 16:05
        > Samotnych / Samodzielnych matek raczej nie stać na 3 letni urlop wychowawczy.

Czyli uważasz ze autorka nie jest samotną matką.

Jako samotna matka byłam ok roku na wychowawczym, zrezygnowałam z 3 ostatnich m-cy - po 5 latach siedzenia w domu. Nigdy nie będę żałować tych lat, nigdy nie będę żałować że w najważniejsze lata moich dzieci byłam przy nich, to ja je wychowywałam a nie ktoś obcy.

Niestety żyjemy w państwie gdzie panuje biurokracja i bez alimentów przyklepanych przez sąd nic się nie da zrobić - na szczęscie przeważnie trwa to ok 10 min, w czym 7 zajmuje w/w biurokracja.
      • nicol.lublin Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 13.07.11, 09:39
        ależ to bzdura.
        ja byłam na urlopie wychowawczym 2,5 roku. samodzielna byłam chyba ponad rok z tego czasu. ale ja nie pobieram żadnych zasiłków z mops, bo mam za duże dochody.
        czasem wykonujemy taką pracę, że trzeba tak postąpić (pomijam, że ja tak chciałam) bo znalezienie opieki na takich warunkach (noce i święta) jest trudne.
        w każdym razie ja byłam na urlopie wychowawczym, w pracy w której jestem na etacie, natomiast nadal pracowałam na zlecenie (3 popołudnia w tygodniu), wtedy dzieckiem zajmował się ojciec albo dziadek.
    • pelagaa Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 12.07.11, 11:41
      Panstwo nie ma obowiazku placic matce "ŚWIADCZENIA NA DZIECKO Z TYTUŁU WYKONYWANEJ LEGALNEJ PRACY .." Twoje decyzje prokreacyjne, to Twoja sprawa.
      Sa przepisy, ktore mowia wyraznie w jakich przypadkach wyplaca sie swiadzenia z MOPS i tam jest wyraznie napisane, kto ma status samotnej matki, ze alimenty MUSZA byc zasadzone, a nie placone na podstawie ugody notarialnej, ktora nie ma ZADNEJ mocy prawnej itd. itp.
      Dziwi mnie podejmowanie decyzji o wychowawczym w przypadku braku srodkow do zycia.
      Mysle, ze MOPS ma powody, dla ktorych nie wplaca Ci swiadczen.

A poza tym duze litery w internecie oznaczaja krzyk. Jesli chcesz wyraznie podkreslic slowo napisze je duzymi literami, ale nie caly post na boga.
    • virtual_moth Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 12.07.11, 11:50
      lilunia26.05 napisała:

> OD LISTOPADA TOCZĘ WALKĘ Z MOPSEM O PRZYZNANIE MI ŚWIADCZEŃ RODZINNYCH. BEZ SKU
      > TKU PANIE SWOJĄ NIEKOMPETENCJĄ ZADZIWIAJĄ MNIE. GDY STARAŁAM SIĘ O ZASIŁEK DLA
      > SAMOTNEJ MATKI USŁYSZAŁAM ŻE NIE NALEŻY MI SIĘ BO NIE JESTEM SAMOTNĄ MATKĄ BO M
      > OJE DZIECKO OJCA MA ..... GDY PO URLOPIE MACIERZYŃSKIM SZEF MÓJ WYRAZIŁ ZGODĘ A
      > BYM MOGŁA IŚĆ NA 3 LETNI URLOP WYCHOWAWCZY STARAŁAM SIĘ W MOPSIE O ZASIŁEK Z TE
      > GO TYTUŁU I PO 2 MIESIĘCZNY ROZPATRYWANIU MOJEGO WNIOSKU O PRZYZNANIE ŚWIADCZEN
      > IA Z TYTUŁU PRZEBYWANIA NA URLOPIE WYCHOWAWCZYM USŁYSZAŁAM ŻE JESTEM SAMOTNĄ MA
      > TKĄ I MI SIĘ NIE NALEŻY TAKOWE ŚWIADCZENIE BO NIE MAM WYROKU ZASĄDZAJĄCEGO ALIM
      > ENTY (WIĘC MI SIĘ JUŻ NIĆ NIE NALEŻY) A DOBROWOLNA UGODĄ ZAWARTĄ U NOTARIUSZA Z
      > OJCEM DZIECKA O WYPŁACANIE ALIMENTÓW MOGĘ SOBIE NIE POWIEM CO BO AŻ WSTYD TO C
      > O USŁYSZAŁAM PRZESZŁO WSZELKIE OCZEKIWANIA.....ŻENADA ŻE PAŃSTWO ODMAWIA MI WYP
      > ŁATY ŚWIADCZENIA NA DZIECKO Z TYTUŁU WYKONYWANEJ LEGALNEJ PRACY .... LICZNE ODW
      > OŁANIA WSZYSTKO ODMOWNE SPRAWA TRAFIŁA DO SĄDU ADMINISTRACYJNEGO I CISZA .....
      > OD 3 MIESIĘCY ZERO WIEŚCI W MOJEJ SPRAWIE .... ROZUMIEM ŻE TO TYLKO W POLSCE MA
      > TKA Z DZIECKIEM MOŻE ZDECHNĄĆ Z GŁODU I NIKT NIE PRZEJMUJE SIĘ JEJ LOSEM .... M
      > OPS SOBIE PASUJE STATUS MATKI JAK IM SIĘ PODOBA BYLE TYLKO NIE WYPŁACIĆ NIC ...
      > .. LICZNE KONSULTACJE Z RADCĄ PRAWNYM, W SĄDZIE W CZĘSTOCHOWIE I NIKT NIE ROZUM
      > IE DLACZEGO NIE CHCĄ MI WYPŁACIĆ TEGO ŚWIADCZENIA ... NA WYOBRAŹNIĘ MOPS ZADZIA
      > ŁAŁO PISMO KTÓRE NAPISAŁAM DO OBROŃCY PRAW DZIECKA TYLKO ON MIAŁ WPŁYW NA TO ŻE
      > PRZYZNANO MI 300ZŁ ZASIŁKU CELOWEGO .... WALKA NADAL TRWA ....

Boszsz.. Sąd administracyjny, radca prawny, obronca praw dziecka. Kobieto, wystarczy, ze po prosru złożysz w sądzie rodzinnym pozew o alimenty - sąd przyklepie uzgodnioną kwotę alimentów i już.
    • guderianka caps lock 12.07.11, 16:34
      Nie pisz dużymi literami całego postu.
      Duże litery oznaczają krzyk, poza tym źle się czyta tekst napisany w ten sposób
    • agpagp zostało to już wyjaśnione... 12.07.11, 20:04
      ...Liluni na pomocnych ememach
    • 2-kitka Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 06.01.14, 10:15
      witam pisze w sprawie takiej jeżeli ktoś uważa że jest poszkodowany przez mops to proszę o zgłaszanie się chciała bym zgłosić skargę do rzecznika praw obywatelskich ale uważam ze w w grupie siła wiec opowiem co mnie się przytrafiło
      straciłam prace zaraz na początku 2012 roku poszłam na zasiłek w wrześniu dowiedziałam się ze mogę składać wniosek o stypędium dla syna (19 l) wypełniłam po wyliczenich synowi to stypendium przysługuje czekałam na odpowiedz w listopadzie przyszła odpowiedź ze czas oczekiwania się przedłoży do 13 listopada ok po 13 listopadzie syn musiała się zgłosić żeby dopełnić formalności ok czekałam dalej w grudniu go tam wysłałam żeby się dowiedział o co chodzi i pani na to ze decyzja zapadła pozytywnie ze została wysłałam ze powinnam zrobić zakupy a oni by mi za nie zwrórucą na pytanie za co nie odpowidziała mi ale powiedziała ze można bezgotówkowo ok ale nie mam decyzji na to pani ze decyzja wyszła wiec doszła owszem 24 grudnia a żeby zrobić zakupy bez gotówkę trzeba mieć numer decyzji której nie miałam i trzeba iść z pedagogiem szkolnym do końca grudnia bo do tego czasu decyzja została przyznana ale szkoła nie czynna i co teraz ? ja się grzecznie pytam paradoks, mam parę dowodów na urzędników i szczerze nie mam zamiaru tak tego zostawić
      • annakate do 2-kitka 06.01.14, 14:49
        Czekając aż zbierze się grupa poszkodownych w takiej samej sytuacji tracisz czas. Jeżeli uważasz, że decyzja Ciebie dotycząca jest nieprawidłowa odwołuj się - na każdej decyzji masz na końcu dokładnie napisane gdzie (do kogo) i w jakim terminie, i tego terminu pilnuj. Żaden rzecznik palcem nie kiwnie, jesli nie wykorzystasz normalnie przysługujących Ci środków zaskarżenia.
    • joko-555 mops częstochowa - instytucja bezprawia 25.07.14, 13:05
      Nieuprzejmość i niekompetencja bez granic !!!!
      Starałam się w częstochowskim MOPS-ie osiem lat temu o zasiłek rodzinny dla córki i za każdym razem jak donosiłam kolejne dokumenty to ciągle kolejna pracownica stwierdzała ze "po co to a nie mam jeszcze tego...itp" po ok. 6 wizytach zrezygnowałam-stwierdziłam z jakoś poradzę sobie bez tych 40 czy 50 zł. Niedawno urodziłam-udałam się do Mops-u po wniosek becikowe spisałam sobie jakie dokumenty będą potrzebne a więc: zaświadczenie z US o dochodzie za 2012, zaśw.o składach zdrowotnych z ZUS za 2012 akty urodzenia dzieci, zaświadczenie od lekarza lub położnej o opiece medycznej, kserokopia dowodu osobistego wnioskodawcy, jeżeli zmieniła to świadectwo pracy i umowę o nową pracę.
      Po trzech dniach jazdy w upale z niemowlakiem po urzędach zdobyłam wszystko ( 22.07.2014 trafiłam na zamknięty US na tkackiej). Z kompletem dokumentów udałam się do siedziby MOPS-u na Nowowiejskiego-przy 5 osobach oczekujących czekałam 45 minut-okazało się ze tylko jedno stanowisko jest czynne. Po wstępnej weryfikacji dowiedziałam się ze nie wypełniłam wniosku-w miejscu "podpis osoby składającej oświadczenie nie było podpisu męża i nie wypełniłam oświadczenia o dochodach chociaż miałam zaświadczenie o dochodach z US.
      Nie miałam przy sobie Pit-11 za 2012 oraz zaświadczenia o dochodach od nowego pracodawcy za pierwszy przepracowany miesiąc i już straciłam cierpliwość!!!
      Bo po co mam przynosić pit-11 jak złożyłam zaświadczenie z US -czy sprawdzą mnie czy złożyłam poprawnie??
      Bo po co zaświadczenie o dochodach jeżeli brany jest po uwagę dochód z 2012 - a poza tym na umowie o pracy jest stawka miesięczna???
      Mój mąż od 2012 trzy razy zmienił pracy więc ile jeszcze dokumentów??
      Zabrałam swoje dokumenty i wyszłam.
      W sumie nasza sytuacja finansowa się nie zmieniła-zarabiamy na podobnym poziomie tylko mamy więcej dzieci.
      A co w sytuacji jeżeli ktoś pracuję ciągle u jednego pracodawcy a awansował i dochód mu się dwukrotnie zwiększył.
      Czy tylko ja nie mam cierpliwości do tego urzędu??
    • zimny857 Re: mops częstochowa - instytucja bezprawia 03.01.15, 13:06
      www.youtube.com/watch?v=IWV8kMbJ86I&noredirect=1
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka