Dodaj do ulubionych

co powinnam zrobić ?

16.07.11, 08:38
Może ktoś wie czy powinnam zgłosić że "tatuś "nie przychodzi na ustalone spotkania z dzieckiem od 16 kwietnia ,nie dzwoni nie powiadamia że nie przyjdzie .Co się robi w takiej sytuacji.?4 razy w miesiacu czekamy ,lecę z pracy bo spotkanie ,wakacje teraz i nie wiem co robić .Synek ma 2 lata ,więc nawet nie wiem czy teraz będzie chciał z nim przebywać.Nie dzwoni nawet zapytac czy jest zdrowy a na urodziny przysłał smsa złóż zyczenia ...uncertain
Obserwuj wątek
    • zapalniczka5 Re: co powinnam zrobić ? 16.07.11, 10:49
      Jestem w podobnej sytuacji i niestety z tym chyba nie ma szans nic zrobić. Może próba kontaktu z ojcem dziecka (sms, e-mail)?
      Albo sprawa w sądzie o uregulowanie kontaktów w inny sposób?
      • czarna-renia Re: co powinnam zrobić ? 16.07.11, 14:10
        Sąd właśnie ustalił nam dwie soboty czwartek i niedziela w ustalonych godzinach lecz jak narazie luty marzec trochę się trzymał tego a teraz nie przychodzi .
        • simimi Re: co powinnam zrobić ? 16.07.11, 22:34
          Mam identyczną sytuację. Ex wystąpił do sądu o ustalenie kontaktów, ma każdą sobotę 15.00-17.00, ale po ustaleniu nie był ani razu. Pytałam w różnych miejscach i nic nie mogę zrobić. Co najwyżej wystąpić o zmianę ustalonych kontaktów. Początkowo w soboty siedzieliśmy w domu i czekaliśmy, bo może pan zdecyduje się przyjechać. Teraz mam to w nosie, żyję tak, jakby żadnych kontaktów nie było ustalanych.
          • kajda28 Re: co powinnam zrobić ? 18.07.11, 08:27
            Mam pytanie. Czy jak ustala się kontakty to nie można by było dodać zapisu że każdy jeden ma być potwierdzany telefonicznie, meilowo przez eks. Może warto byłoby to zaproponować sądowi, uzasadniając własnie wielokrotnymi nieusprawidliwionymi nieobecnościami rodzica dziecka na ustalonych przez sąd wizytami.
            • szymon00 Re: co powinnam zrobić ? 18.07.11, 10:42
              czy Wy aby nie przesadzacie? jeśli nie przychodzi to róbicie to co w tym czasie macie do zrobienia, a jak już chcecie sprawę nie jako formalnie załatwić to sygnatura akt sprawy o kontakty i piszecie oświadczenie do SR, że "od dnia ... uczestnik ... nie pojawia się na wyznaczonych kontaktach, nie dzowni ani nie informuje mnie o ew. zmianach w terminach kontaktów" z poważaniem i to wszystko, troche niezgrabnie napisane ale chodzi o pisemko w którym informujecie sąd, że pomimo postanowienia druga strona nie pojawia się ... i nikt nie będzie Was później za to ścigał czy karał

po co macie zmieniać postanowienie, jeśli ono nie przeszkadza w żaden sposób
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka