Dodaj do ulubionych

alimenty a pozyczka

14.04.12, 23:49
witam! przeszukałam wątki ale nie znalazlam odpowiedzi na pytanie. mianowicie w najblizsza srode mam pierwsza sprawe o alimenty.
zlozylam rowniez wniosek o alimenty wsteczne. jako dowod iz zaciagnelam dwie pozyczki od znajomego( nie moglam otrzymac kredytu gdyz moja umowa o prace byla nieodpwoeidnia) mam spisaliismy o to normalna umowe. czy sad uzna taka umowe? czy musze powolac na swidak ow znajomego od ktorego pozyczlam pieniadze?kolejna wazna dla mnie kwestia ojciec dziecka nie placil alimentow od grudnia 2011, placil regularnie od marca do listopada kwote 200 zł. obecnie napisalam wniosek z kwota 450 zł, mam rachunki paragony itp, do wniosku dolaczylam arkusz kalkulacyjny kosztow. ja obecnie od 2 tyg poszukuje pracy, ojciec dziecka zarabia ponad 2 tys. mies.Czy jest mozliwoscia otzrymania alimentow w tej kwocie?
dziekuje za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • altz Re: alimenty a pozyczka 15.04.12, 10:07
      mamamama23 napisał(a):

> Czy jest mozliwoscia otzrymania alimentow w tej kwocie?
      > dziekuje za odpowiedz
      Jasne, że szansa jest. Ja płacę więcej na jedno dziecko i mi na dzieci wychodziło więcej, niż połowa zarobków, teraz nie mam pracy i płacę z kredytu, nie ma zmiłuj.
      • mamamama23 Re: alimenty a pozyczka 15.04.12, 11:00
        dziekuje za odpowiedz a jak z alimentami wstecz czy umowy pozyczki ze znajomym sad uzna??
        • altz Re: alimenty a pozyczka 15.04.12, 11:44
          mamamama23 napisał(a):

> dziekuje za odpowiedz a jak z alimentami wstecz czy umowy pozyczki ze znajomym
          > sad uzna??

Może być różnie. Sąd zawsze może mieć wątpliwości czy ta pożyczka była faktycznie, czy tylko na papierze. Lepsza by była pożyczka w banku albo gdybyście to potwierdzili przedtem u notariusza, byłoby łatwiej.
          Próbować warto, bo te alimenty były mniej, niż skromne, a koszty są oczywiste.
          • j-e-a-g Re: alimenty a pozyczka 16.04.12, 18:14

• altz Re: alimenty a pozyczka 16.04.12, 19:46
              j-e-a-g napisała:

> większości kobiet reaguje na nie jadem
              Reagują, widocznie mają powody, swoje własne problemy i przeżycia.
              Ja mogę się wydawać niewiarygodny, bo znam bardzo, bardzo wielu ludzi, słucham ich i większość z tego pamiętam, dlatego często potrafię podać przykład. Z drugiej strony bardzo mnie denerwują niektóre sprawy i o tym piszę. Gdyby sądy chciały, to sporo spraw załatwiłyby od ręki, możliwości mają, ale nie chcą, boją się wyjść ponad przeciętną i podjąć odważną decyzję. :-\

> Zyczę Ci abyś szybciej znalazł pracę,nie dla innych a dla siebie samego.
              Też bym chciał, co miesiąc jest coś zaskakującego, nawet nie chcę pisać, bo to są tak duże problemy. Przy naprawdę poważnych kłopotach już się nie ma czym denerwować, można się tylko z tego śmiać. smile
              Dziękuję!
              • j-e-a-g Re: alimenty a pozyczka 17.04.12, 06:55

Wiesz,każdy ma inne poglądy, tylko nie kazdy stara się je zrozumieć,zawsze trzeba to wyśrodkowaćwinkA co do sądów, to mam tylko złe mniemanie,po tym jak sedzia stwierdziła,że moje powaznie chore dziecko nie potrzebuje płatnych szczepień, bo bez tego tez da sie przezyć,czy wody niegazowanej nie trzeba kupować, może pić przegotowaną wode z kranu,bądź załozyć sobie filterwink!
                • altz Re: alimenty a pozyczka 17.04.12, 09:16
                  j-e-a-g napisała:

>
                  > Wiesz,każdy ma inne poglądy, tylko nie kazdy stara się je zrozumieć,zawsze trze
                  > ba to wyśrodkowaćwinkA co do sądów, to mam tylko złe mniemanie,po tym jak sedzia
                  > stwierdziła,że moje powaznie chore dziecko nie potrzebuje płatnych szczepień,
                  > bo bez tego tez da sie przezyć,czy wody niegazowanej nie trzeba kupować, może p
                  > ić przegotowaną wode z kranu,bądź załozyć sobie filterwink!--
                  > córa wrzesień 2004,Syn kwieień 2008
                  Sędziowie nie są zbyt skomplikowani, są jak społeczeństwo, wierzą w czakry, tarota i świecowanie uszu, role społeczne itd. Są i tam mądrzy ludzie, ale tych się przerzuca do spraw gospodarczych, w rodzinnych zostaje reszta, dobrzy się trafiają, nie jest to norma, chociaż sprawy są równie ważne.
                  Zresztą, im jest nudno, ile razy można wysłuchiwać o tym, że pan nie płaci, a tylko pani dba o wszystko, że ona go nie kocha i woli spędzać czas z dziećmi, a na pewno oboje mają kogoś na boku. To wszystko w 20 minut i następna sprawa, bo plan trzeba zrealizować.

Co do szczepień mam swoje zdanie. Jeśli szczepionka jest łączona, a taka przeważnie jest ta płatna, to nie warto płacić, bezpłatna jest lepsza. Gdyby była pojedyncza, to bym się zdecydował przy chorującym często dziecku.
                  Woda z butelki zazwyczaj jest gorsza, niż ta z kranu, a filtry to najgorsza opcja, bo otrzymujemy wodę prawie destylowaną bez żadnych minerałów. Ja już nawet nie pamiętam, kiedy ostatnio kupiłem wodę, tak dawno to było. Kupuję czasami mineralną, ale mineralna nie wszędzie jest. Staram się podchodzić do tego racjonalnie i sam podejmować decyzje.
                  Nie piszę już tutaj, bo nie chcę robić komuś śmietnika z wątku. wink
                  • j-e-a-g Re: alimenty a pozyczka 17.04.12, 11:37
                    U nas akurat szczepienia płatne plus dodatkowe płatne były zaleceniami lekarza, innych nie mógł,bo jest poważnie chory,to samo z wodą niegazową tylko jedną mógł i tylko to chciał pić,zresztą na wszystko były paiery i zaświadczenia.Bezpłatne tez są dobre, takimi szczepiłam starsze dziecko.
                    • altz Re: alimenty a pozyczka 17.04.12, 21:42
                      j-e-a-g napisała:

> U nas akurat szczepienia płatne plus dodatkowe płatne były zaleceniami lekarza,
                      > innych nie mógł,bo jest poważnie chory,
                      To ciekawe! Czym to lekarz motywował?
                      Tak się pytam, bo mam bardzo dużo wątpliwości co do wiedzy lekarzy pierwszego kontaktu, niewielu z nich się uczy. sad

> to samo z wodą niegazową tylko jedną mó
                      > gł i tylko to chciał pić,zresztą na wszystko były paiery i zaświadczenia.
                      Wydaje mi się, że pozwalasz sobą manipulować, jakoś mi się nie chce wierzyć w papiery na wodę. Taka typowa woda ze sklepu nic w sobie nie ma wartościowego. "Specjaliści" rozrabiają nią spirytus, bo nic się nie wytrąca. wink Ja to rozumie, jeśli dziecko jest naprawdę poważnie chore, a pije tylko jedną wodę, to się zgadzamy z ciężkim sercem i nie szukamy innego rozwiązania.
                      Często dzieci łatwo się przyzwyczają, protestują, a jak spróbują czegoś nowego, to się równie łatwo przekonują, pomimo wcześniejszych protestów, sam to przerabiałem. smile
                      • j-e-a-g Re: alimenty a pozyczka 18.04.12, 17:33

no u nas akurat to nie lekarz pierwszego kontakt,ale lekarz ( a raczej lekarze) specjaliści z kliniki,mały ma złozone wrodzone wady serca i problemy z układem moczowym.Więc to wszystko nie są wymysływink
                        • altz Re: alimenty a pozyczka 18.04.12, 20:41
                          j-e-a-g napisała:

>
                          > no u nas akurat to nie lekarz pierwszego kontakt,ale lekarz ( a raczej lekarze)
                          > specjaliści z kliniki,mały ma złozone wrodzone wady serca i problemy z układe
                          > m moczowym.Więc to wszystko nie są wymysływink
                          • j-e-a-g Re: alimenty a pozyczka 19.04.12, 11:56

ja nie jestem z tych co daja się zbyć,takie są profilaktyki dla takich dzieci,a Ja akurat tym lekarzom wierzę,bo to jedni najlepsi w tej dziedzinie i wPl i za granicą.
                            • altz Re: alimenty a pozyczka 19.04.12, 12:14
                              Ja się serio pytałem o uzasadnienie takiej decyzji, ale skoro nie chcesz powiedzieć, to już się nie pytam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka