Dodaj do ulubionych

TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!!

21.02.05, 12:22
WITAM.W SOBOTE 19.O2. "BARDZO DOBRY I STRASZNIE ODPOWIEDZIALNY
TATUŚ!!!!"PRZYSZEDL DO SYNA NA SPOTKANIE(SĄD DAŁ MU MOZLIWOSC SPOTYKANIA SIE
Z SYNEM W 1 I 3 SOB. M-CA W GODZ.14-16 W MOJEJ OBECNOSCI)ZAPROSILAM GO
GRZECZNIE DO MIESZKANIA,PO CZYM ON MNIE WYZWAL OD NAJGORSZYCH I POWIEDZIAL,ZE
ZYCZY SOBIE WYJSC Z DZIECKIEM NA ZEWNATRZ PONIEWAZ NIE MA OCHOTY PATRZEC NA
GEBE MOJA I MOJEGO NOWEGO PARTNERA smile)))).JA MU POWIEDZIALAM,ZE DZIECKO
NIGDZIE NIE WYJDZIE,BO BIERZE JESZCZE LEKI I DO KONCA NIE WYZDROWIALO,NO I
MUSIAL WEJSC DO MIESZKANIA DO POKOJU GDZIE BAWIL SIE JEGO SYN(7 LATEK).I
UWAGA TERAZ!!!!!!!!!!!!PO CHWILI PRZEBYWANIA Z SYNEM,W JEGO OBECNOSCI WEZWAL
POLICJE!!!!!!!!!WEZWANIE UZASADNIL TYM,ZE JA MU UTRUDNIAM KONTAKTY Z
DZIECKIEM!!!!PRZYJECHALA POLICJA.......I ZARAZ ODJECHALA,A DZIECKO BYLO W
SZOKU,BO NIE WIEDZIALO O CO CHODZI!!!!PO SKONCZONYM SPOTKANIU Z
SYNEM,"KOCHANY TATUS"ZNOWU MNIE WYZWAL I MALO CO NIE POBIL!!!POWIEDZCIE CO
ZROBIC Z TAKIM PALANTEM????????
Obserwuj wątek
    • pelaga Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 21.02.05, 12:41
      Nagrywaj grozby i wyzwiska na dyktafon, a potem do sadu.
      Wylacz prosze Caps Lock.
      • grazia31 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 21.02.05, 13:11
        ja bym go nie wpuściła wiecej do mieszkania.
        • dfw Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 21.02.05, 21:39
          Nie moze go nie wpuscic, bo ten poda ja do sadu, ze mu utrudnia kontakty z
          dzieckiem, a jak trafi na jakiegos glupiego sedziego/sedzine, to wyjdzie na tym
          jeszcze gorzej.

Nagrywanie to dobra strategia. Zawsze moze poprosic sad o rozpatrzenie
          mozliwosci przesluchania "wizyt".
          Poprosilabym tez policje o kopie ich "odwiedzin" - raz, drugi, trzeci - masz
          odpisy z policji, ze byly takie akcje, i to Mama moze zglosic wniosek do sadu o
          zaprzestanie wizyt z powodow jak wyzej smile

Pozdrowka,
          DFW
          • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 21.02.05, 21:53
            Dzieki.Pozdrawiam.
      • m-m-m Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 21.02.05, 13:16
        Nagrywanie nic nie da. Tak jak nic nie da sądowy zakaz zbliżania się do
        dziecka. Zanim policja przyjedzie, gość sie oddali , a co sobie poużywa
        wcześniej - to jego. Przerobiłam to z dokładnie z matką mojego pasierba.
        • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 15:57
          I wlasnie tak jest za kazdym razem.Jak ostatnio dzwonilam na policje to
          nieprzyjechali,bo tatus uciekl.
    • great_me Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 08:29
      Witam, mam wrażenie, że Twoja relacja tamych wydarzeń jest mocno nieobiektywna.
      Sama w tej chwili przechodze przez różne perypetie związane z kontaktami moich
      córeczek z ich tatusiem.. Pisałam kiedyś o tym na formu. I choć z jego strony i
      ze strony jego nowej girlfiend spotyka mnie dużo nieprzyjemności (kłamnstwa ,
      wyzwiska) to rozumiem, że na przykład , że nie ma on ochoty spotykać się z
      córkami w domu, przy mnie i w obecności mojego partnera. Przecież chodzi o to
      żeby z tych kontaktów jak najwięcej wynioslo dziecko a nie o jakieś chore
      rozgrywki. Jeśli Twój były wezwał policję to może faktycznie coś w tej wizycie
      było takiego, z czym on sobie komplenie nie radził, bo jesli nie to znaczy , że
      jest psychicznie chory, zdrowi ludzie nie dzwonią tak zupełnie bez powodu na
      policję smile

pozdrawiam
      Gośka
      • milcha1 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 08:45
        Ciekawe, dlaczego widzenia odbywają się w miejscu zamieszkania dziecka skoro to
        już siedmilatek.
        Nie znamy wszystkich okolicxzności sprawy.
        Może nowy partner go prowokuje. Może Ex nieżyczy sobie tych kontaktów i robi co
        może aby je utrudnić. Nie wiemy czy są po rozwodzie, z czyjej winy zapadł
        rozwód. Dlaczego sąd tak ustalił kontakty i czy matka nie nastawia wrogo
        dziecka przeciwko ojcu.
        • dzindzinka Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 09:23
          Jak już się odpowiada na post, to dobrze przeczytać go uważnie. Autorka pisze,
          że dziecko było chore, brało jeszcze leki, więc dlatego wizyta odbywała się w
          domu.
          • milcha1 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 09:34
            Sama czytaj uważnie. Sąd dał możliwość spotkań z dzieckiem w soboty w obecności
            matki. Pytanie tylko czy w miejscu zamieszkania dziecka czy poza i dlaczego tak
            właśnie orzekł. Może były badania w RODK.
            • ajmj Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 09:48
              milcha1 ma rację, nie wiadomo jak i co było w ich związku, dlaczego teraz tak
              jest...
      • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 10:44
        Tatus dziecka przebywal 5 lat w wiezieniu za rozboje,teraz jest na warunkowym
        zwolnieniu,jest czlowiekiem agresywnym i zaborczym.Nie interesuje go dobro
        dziecka tylko uprzykszanie mi zycia!!!!(m.in.klamie w sadzie,nasyla na mnie
        swoich kumpli,ktorzy tez siedzieli w wiezieniu)Moj terazniejszy partner(mam z
        nim dziecko ma roczek)to spokojny i uczciwy czlowiek,tworzymy wszyscy
        szczesliwa rodzine i nigdy nie wtracal sie co do spotkan mojego bylego z
        synem,a moj ex sam dzwonil do niego na kom.i prosil o rade w wielu
        sprawach!!!!!!.Poza tym Sad wyznaczyl wizyty w mojej obecnosci,nie ma w
        postanowieniu sadu gdzie maja sie odbywac,a ze dziecko bylo jeszcze chore to
        nie pozwolilam na spacery,tym bardziej ze tatus nie placi alimentow,a jak go
        ostatnio poprosilam zeby wykupil mi leki dla dziecka to mnie wyzlal i
        powiedzial zebym se pozyczyla pieniadze!!!
        Badania w RODK maja sie dopiero odbyc.Nigdy nie nastawialam dziecka przeciwko
        ojcu,zawsze mowilam ze tatus bardzo go kocha,wyrazalam sie o nim bardzo dobrze
        itp.Tatusia rodzina do mnie dzwoni(tzn.byla tesciowa,jego szwagier,siostra
        siostra i szwagier tez siedzieli w wiezieniu za kradzieze i rozboje)strasza
        mnie i groza mi ze polamia mi rece i nogi,znecaja sie nad moja rodzina
        psychicznie.Duzo moglabym jeszcze pisac o roznych chorych
        sytuacjach.przeczytajcie i teraz napiszcie co o tym sadzicie????
        • milcha1 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:07
          Sądzę, że już dawno powinnaś wystąpić o ograniczenie władzy rodzicielskiej ojcu
          jeśli rzeczywiście ma wyrok za rozboje. I kontakty jedynie w twojej obecności w
          miejscu zamieszkania dziecka.
          dziwi mnie postanowienie sądu, gdzie nie jset sprecyzowane gdzie te kontakty
          mają się odbywać. Jest to nieprawdopodobne.
          A dlaczego teraz mają się odbywać badania w RODK? Jakaś nowa sprawa?
          • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:19
            Sprawa o kontakty ciagnie sie od 6 miesiecy.Tatus przez ten czas byl u syna 2
            razy,a w sadzie tlumaczy,ze nie mial czasu,albo akurat pracowal.Sedzina na
            ostatniej sprawie oddala sprawe do RODK,ale najgorsze jest to,ze on wychodi z
            tego obronna reka,a ja jestem najgorsza w oczach sedziny!!!!!!Poza tym mamy
            przydzielonego kuratora ktory ma pilnowac tych wizyt tatusia(nie osobiscie) ale
            jak do niej zadzwonilam to uslyszalam,ze ona nie wie o tym ze jest wogole
            jakies postanowienie sadu co do spotkan tatusia z synem!!!!!!!PARANOJA JAKAS!!!!
            • milcha1 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:23
              Czy to jest sprawa o ustalenie kontaktów? Wniósł ją ojcief dziecka? Czyli
              obecne postanowienie jest tymczasowe albo z poprzedniego wyroku?
              Miałaś sprawę o utrudnianie kontaktów?
              Napiszę Ci szczerze. Sądy rodzinne są ukierunkowane na matki. Na wstępie są
              traktowane ulgowo.
              Jeśli jest jak piszeszto niestety musiała ci się powinąć noga.
              • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:33
                Sprawe wniosl ojciec dziecka po wyjsciu z wiezienia.postanowienie jest
                tymczasowe.Nie,nie mialam sprawy o utrudnianie kontaktow,a na sprawy nie jezdze
                od 02.05,jestem zwolniona z osobistego uczestnictwa,bo nie mam opieki na ten
                czas dla najmniejszego dziecka.Na sprawe o obnizenie alimentow (tez on zalozyl)
                rowniez nie jezdze bo po ostatniej sprawie na korytarzu przed sala rozpraw moj
                ex zaczal mnie szarpac i malo co mnie nie pobil,zglosilam to do sedziny na
                pismie i powiedziala ze moge nie przyjezdzac na kolejne rozprawy.
            • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:25
              mala.24 napisała:

> Sprawa o kontakty ciagnie sie od 6 miesiecy.Tatus przez ten czas byl u syna 2
              > razy,a w sadzie tlumaczy,ze nie mial czasu,albo akurat pracowal.Sedzina na
              > ostatniej sprawie oddala sprawe do RODK,ale najgorsze jest to,ze on wychodi z
              > tego obronna reka,a ja jestem najgorsza w oczach sedziny!!!!!!Poza tym mamy
              > przydzielonego kuratora ktory ma pilnowac tych wizyt tatusia(nie osobiscie)
              ale
              >
              > jak do niej zadzwonilam to uslyszalam,ze ona nie wie o tym ze jest wogole
              > jakies postanowienie sadu co do spotkan tatusia z synem!!!!!!!PARANOJA
              JAKAS!!!
              > !
              Tak,jestem po rozwodzie od 2 lat,rozwod bez orzekani o winie.
              • milcha1 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:42
                Wydaje mi się, że ograniczenie władzy rodzicielskiej i ewentualne kontakty w
                miejscu zamieszkania dziecka, jeśli ojciec sie awanturuje w obecności kuratora.
                Niestety obecność kuratora jet płatna o il pamiętam ok. 180-200 zł. wizyta.
                Sprawę musiałabyś ty wnieść.
                jak sądzisz dlaczego on chce się kontaktować z dzieckkiiem?
                • milcha1 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 11:45
                  Jedna rzecz mnie zstanawia. jeśli miał wyrok w sprawie karnej dlaczego nie było
                  przy rozwodzie orzekania o winie?
                  A może ojciec faktycznie kocha syna i tylko nie jest w stanie poradzić sobie z
                  tą sytaucją.
                  • mala.24 Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 12:12
                    zeby szybko zakonczyc sprawe,wnioslam o rozwod bez orzekania o winie,na 2
                    sprawie dostalam rozwod,poza tym on wtedy byl w wiezieniu i jego chorzy na leb
                    rodzice reprezentowali go w sadzie.Wiele razy wyciagalam do niego reke,chcialam
                    spokojnie porozmawiac i tlumaczylam mu,ze to wszystko co sie dzieje jest
                    niepotrzebne,ze mozna sie jakos dogadac,ale on ma zakuty leb i nic na to nie
                    poradze,poza tym on chce zabierac dziecko do swoich rodzicow ktorzy naduzywaja
                    alkoholu,a w domu tesciow (oprocz nich) mieszka jeszcze-karana siostra,karany
                    szwagier ich trojka dzieci,3 psy,waz boa w terarium i przychodza tam ludzie
                    ktorzy maja do czynienia ze swiatem przestepczym!Jak tam jeszcze mieszkalam to
                    bylam swiadkiem takich sytuacji,ze ksiazke moge napisac(m.in.rewizje w domu
                    przez policje,pochowany gdzie sie da towar kradziony,pochowane narkotyki pod
                    podloga,libacje,awantury.)KOSZMAR!!!!!!Uciekalam z tamtego domu z dzieckiem i
                    NIGDY NIE POZWOLE ZEBY MOJE DZIECKO TAM SPOWROTEM TRAFILO I PRZEBYWALO Z TYMI
                    LUDZMI!!!!!!!!!!
    • nowajulka Re: TATUS WEZWAL POLICJE!!!!!!!!!! 22.02.05, 20:32
      Nagraj go na dyktafon i idź do sądu.......
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka