Dodaj do ulubionych

dom samotnej matki

IP: *.* 12.01.03, 12:13
Czy moze ktoras ma jakies doswiadczenia z tym zwiazane? Cos slyszala o warunkach tam panujacych?Dziekuje za wszelkie imformacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: big_tom Re: dom samotnej matki IP: *.* 15.01.03, 00:00
      Hej Co prawda jestem facetem, i nie doświadczyłem mieszkania w domu samotnej matki jak się można domyslić, ale ponieważ nikt Ci nie odpisał, to ja postanowiłem podzielić się swoją wiedzą. Swego czasu pracowałem trochę jak wolontariusz w fundacji która prowadzi domy samotnych matek i matek maltretowanych z dziećmi i byłem w takich domach kilka razy więc mogę w sumie podać tylko warunki organizacyjne, na temat samej atmoswery tam panującej trudno mi się wypowiadać ale jak coś mogę Ci dać namiary na kogoś kto świetnie się orientuje w tym temacie.Sam zaś pobyt wygląda tak, że trzeba dostać skierowanie do takiego domu, można się o to ubiegać różnie, najprościej przez parafię albo pytać w jakiejś fundacji która się tym zajmuje. Gdy dostaje się do takiego domu, to każdy dom, ma inny okres przez który można tam przebywać, dom samotnej matki w złożeniu jest tylko drogą pośrednią i np tam fundacja stara się pomuc takiej samotnej matce stanąc samodzielnie na nogi, najczęsciej okres ten wynosi 6 miesiecy z tego co pamietam, moze on być przedłużony warunkowo w jakiś tam okolicznosciach, często jednak jest tak, że matki którym się to nie udaje po prostu zmieniają dom samotnej matki na inny, bo aż tak prosto stanąc na nogi nie jest. W domu w którym kiedyś byłem jest budenek kaa matka ma swój pokój z łazienką , matki dzielą się dyżurami w kuchni to takie wsppóle życie kilku czy kilkunastu matek, które dzielą się jakimiś tam obowiązkami. Jest zapewnione, wyżywienie i zakwaterowanie, nie wiem jak to jest dokładnie ale nie chciał bym skłamać zdaje się, ze w zależnosci od czegoś czasem przydzialane jest jakieś kieszonkowe. Wiecej raczej powiedzieć nie mogę jesli będziesz chciała zaś informacji z pierwszej ręki mogę podać Ci nr. telefonu do biura lub bezpośrednio do pewnej osoby, która odpowie Ci na wszystkie pytania Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka