chalsia 24.04.07, 01:16 Proszę zlinkowany wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=59211038&wv.x=2&a=59211038 przyszpilić na górze forum. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pelagaa Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 09:24 Popieram prosbe. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 09:32 Proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
cyganka0 Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 11:00 Witam, opis faktycznie bardzo logiczny i mysle ze dam rade. Mam tylko pytanie- moj jeszcze maz odgraza sie ze bedzie chcial potwierdzenia na wszystko w paragonach. A przeciez nie mam paragonow zq kazda pare skarpetek itd. Czy komus sie zdarzylo zeby sad chcial zobaczyc paragony? Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 11:33 Kochana, on to sobie moze ... Przepraszam za stwierdzenie. Jesli juz to sad moze poprosic. Problem polega na tym, ze nie ma takiego obowiazku jak zachowywanie kopii paragonow. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 11:40 Strona może zawnioskować przedstawienie rozliczenia, a sąd może się do wniosku przychylić. Miałam tak, przedstawiałam faktury i paragony. Odpowiedz Link Zgłoś
ol_ka2 Dyrgosia .. 24.04.07, 16:36 ... więc jednak zasadnym jest zbieranie paragonów ? Mam wątpliwości - adwokat, poinformowała mnie, iż nie ma takiej konieczności/potrzeby ????? Wnoszę o dość wysokie alimenty na dzieci - mąż, wraz ze swoim pełnomocnikiem odpiera wnioskowaną kwotę - zatem faktem, stał się spór. Oczywistym jest, że - ja, muszę udowodnić zasadność jak i wysokość wnioskowanej kwoty ... Możesz podpowiedzieć na podstawie własnego doświadczenia jaki był finał Twojej sprawy i jaką 'drogą' dążyłaś do uzyskania właściwych alimentów ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Dyrgosia .. 24.04.07, 17:22 U mnie sprawa była założona przez exa o obniżenie alimentów ( we wniosku z 600 zł. na 50 zł). Jeden z wniosków w sprawie był właśnie o udokumentowanie wydatków, przedstawiłam faktury i paragony za kwartał, jako średni , przykładowy okres rozliczeniowy. Sąd nie kwestionował moich rozliczeń, alimenty jednak obniżył do 500 zł, dla mnie to i tak bez znaczenia, bo ex nie płacił 600 i 500 też nie płacił. Odpowiedz Link Zgłoś