Dodaj do ulubionych

Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na górze

24.04.07, 01:16
Proszę zlinkowany wątek

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=571&w=59211038&wv.x=2&a=59211038
przyszpilić na górze forum.
Chalsia
Obserwuj wątek
    • pelagaa Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 09:24
      Popieram prosbe.
      • dyrgosia Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 09:32
        Proszę bardzo.
    • cyganka0 Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 11:00
      Witam, opis faktycznie bardzo logiczny i mysle ze dam rade. Mam tylko pytanie-
      moj jeszcze maz odgraza sie ze bedzie chcial potwierdzenia na wszystko w
      paragonach. A przeciez nie mam paragonow zq kazda pare skarpetek itd. Czy komus
      sie zdarzylo zeby sad chcial zobaczyc paragony?
      • madziulec Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 11:33
        Kochana, on to sobie moze ... Przepraszam za stwierdzenie.
        Jesli juz to sad moze poprosic.
        Problem polega na tym, ze nie ma takiego obowiazku jak zachowywanie kopii paragonow.
        • dyrgosia Re: Koszty dziecka krok po kroku przyszpilić na g 24.04.07, 11:40
          Strona może zawnioskować przedstawienie rozliczenia, a sąd może się do wniosku
          przychylić. Miałam tak, przedstawiałam faktury i paragony.
          • ol_ka2 Dyrgosia .. 24.04.07, 16:36
            ... więc jednak zasadnym jest zbieranie paragonów ?
            Mam wątpliwości - adwokat, poinformowała mnie, iż nie ma takiej
            konieczności/potrzeby ?????
            Wnoszę o dość wysokie alimenty na dzieci - mąż, wraz ze swoim pełnomocnikiem
            odpiera wnioskowaną kwotę - zatem faktem, stał się spór.
            Oczywistym jest, że - ja, muszę udowodnić zasadność jak i wysokość wnioskowanej
            kwoty ...
            Możesz podpowiedzieć na podstawie własnego doświadczenia jaki był finał Twojej
            sprawy i jaką 'drogą' dążyłaś do uzyskania właściwych alimentów ?
            • dyrgosia Re: Dyrgosia .. 24.04.07, 17:22
              U mnie sprawa była założona przez exa o obniżenie alimentów ( we wniosku z 600
              zł. na 50 zł). Jeden z wniosków w sprawie był właśnie o udokumentowanie
              wydatków, przedstawiłam faktury i paragony za kwartał, jako średni , przykładowy
              okres rozliczeniowy. Sąd nie kwestionował moich rozliczeń, alimenty jednak
              obniżył do 500 zł, dla mnie to i tak bez znaczenia, bo ex nie płacił 600 i 500
              też nie płacił.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka