jenny_curran Re: Może czas na nowego moderatora SM? 19.05.07, 14:19 Niewiele wiem o Dyrgosi, mało kiedy zabiera głos. Pamiętam jak zdesperowana rozpoczęłam watek o integracji, bo w tamtym czasie bardzo, ale to bardzo potrzebowałam wsparcia innych Samodzielnych i ... Dyrgosia mi ten wątek wywaliła. Potem przyszpiliła go na stałe, ale nie pamiętam, aby choć raz zabrała tam głos i w ogóle nie zauważyłabym obecności naszego moderatora, gdyby nie to, że kiedy wówczas pierwszy raz rozpoczełam ten watek, wywaliła mi go. Wiele razy skandowałyśmy nt upomnienia pewnych osobników lub poprostu usuwania ich postów i ... nic. Jestem za tym, aby Dyrgosia się poprawiła. Odpowiedz Link Zgłoś
pelagaa Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 00:12 Jesli maja byc jakies zmiany, to proponuje Virtual na moderatora. Odpowiedz Link Zgłoś
hagond Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 16:55 Patrzcie: jeszcze rano ten wątek był przyszpilony. Tu się coś dzieje. I to chyba nie jest dobre. Podejrzewam, że dyrgosia ma jakieś inne sprawy i na nasze forum nie starcza jej siły. Wpadnie czasem, coś przyszpili, coś odczepi i leci dalej. Dyrgosiu, co z Tobą? Pomysł z Virtual popieram: czepliwa, ale sprawiedliwa. A gdyby nie chciała, z pewnością znajdzie się parę dziewczyn, które są tu często i wiedzą, co się dzieje. Któraś - nie pamiętam - Jenny albo Bea miała chyba wysłać list do ubermoderatorów. I jak? Odpowiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 17:31 Ja wyslalam list zazalenie na agorę na temat moderacji Dyrgosi.Dostalam odpowiedz" "administrator nie czuwa 24godziny przy komputerze i byc może dlatego nie reaguje błyskawicznie na maile i nie usuwa wątków. Co do przyszpileń - z założenia przyszpilenie powinno być na max 3 dni. pozdrawiam, ka.szaa administracja forum" Tez jakas bzdura, na wiekszosci forum sa przyszpilenia co wisza dlugo... |Najgorsze co do Dyrgosi jest dla mnie nie to ze wogole jej nie ma ale to ze wlasnie przychodzi czasem robi rozpierduche, dzialajac niezgodnie z naszym interesem i wlasciwie traktujemy ją jak naszego wroga. Uwazam ze na takim forum jak to potrzebna jest osoba ktora dziala zgodnie z interesem grupy, wpiera i jest troche zaangazowana a nie chatyczna, nieobecna i dzialajaca przeciw nam a zgdonie wpierajaca nieusuwaniem maili np z Kiniego. Moze ten watek tez jest do wywalenia bo jest PERSONALNY?? Interpretacja netykiety na tym forum to granice absurdu. Proponowalabym kreatywnie podchodzic do rzeczywistosci a nie rozwalac fajne inicjatywy jak to o alimentach krok po proku... Zreszta Dyrgosia niechetnie podejmuje dialog. Zreszta co ja obchodzi ta grupa, wszak samodzielną juz dawno nie jest i problemy samotnych matek oddalaja sie nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 17:46 Zreszta Dyrgosia niechetnie podejmuje dialog. Zreszta co ja obchodzi ta grupa, wszak samodzielną juz dawno nie jest i problemy samotnych matek oddalaja sie nieco... Moja sytuacja rodzinna nie ma nic do sposobu moderacji na forum,nigdy jej nie ukrywałam, dlatego bardzo proszę aby tego typu uwagi nie miały miejsca. Z góry dziękuję. Uwagi dotyczące moderacji przyjmuję. Z prezentowania swojego zdania zrezygnowałam już dawno, aby nie być posądzaną o stronniczość, co jak widać i tak jest nie do uniknięcia... > Uwazam ze na takim forum jak to potrzebna jest osoba ktora dziala zgodnie z > interesem grupy, wpiera i jest troche zaangazowana czyli stronnicza, właśnie tego oczekujecie, niestety ja pomimo swoich doświadczeń nie będę stronnicza... Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 17:49 Tez jestem za Virtual jako moderatorem byle tylko nie ta pani niezaangazowana. Mam wrazenie ze pani Dyrgosia scedowała swoje uprawnienia admina na jakiegos małolata swoje dziecko?? ktore sie bawi przyszpialniem, i odszpilaniem, bez racjonalnego uzasadnienia..na przekór wszystkim! Inaczej tego sobie nie potrafie wyobrazic. Osoba ta najczesniej nie podejmuje dialogu wiec sądze dlatego czasem ze jest to dziecko. To są tylko moje wyobrazenia i wytłumaczenia istniejacej sytuacji, mysle ze osoba dorosła i na poziomie nie bawiłaby sie tak nami) Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 18:33 Dzięki, nie odrzucam tej kandydatury Najpierw jednak muszą być spełnione warunki chyba jakies - czyli użytkownicy forum i administracja wyrażą na to zgodę. Póki co nie jest jeszcze do końca jasne czy użytkownicy chcą zmiany moderatora i kto miałby nim być. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 18:46 bea53 napisała: > Mam wrazenie ze pani Dyrgosia scedowała swoje uprawnienia admina na jakiegos > małolata swoje > dziecko?? Moje dzieci nie są "jakimiś małolatami" i mają ciekawsze zajęcia, niż moderacja na FS... Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 19:00 Dobre sobie, jasne skoro tak myslisz o moderowaniu to daj sobie spokoj! "ciekwasze zajecia niz moderowanie" ha ha ha Rozne rzeczy sie dzieja na swieciwe, jesli do tego podchodzi z pogarda nie widze innej mozliwosci niz zerzygnowac. Bezstronnosc to nie chaotyczne decyzje i nie dzialanie na rzecz faceta ktory kobiety ktore doswiadczyly przemocy oskarza o sprowokowanie i inne takie, he he bezstronnosc. Jako inaczej widze bezstronnosc i nic tutaj do tego bezstronnosci. Do rozwazenia Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 19:04 Dyrgosiu sorki za posądzenia, nie chcialam jakos Cie urazic specjalnie, po prostu szukam wytlumaczenia, nie powinnam niektorych rzeczy pisac moja wina. Jakos uwazam ze jest to funkcja spoleczna i zwlaszcza na takim forum wymaga lepszego podejscia, innego do tematu moim zdaniem i jest to wyzwanie i uwazam ze ktoś kto wiecej tutaj bywa moglby temu sprostac.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 19:11 > Jakos uwazam ze jest to funkcja spoleczna i zwlaszcza na takim forum wymaga > lepszego podejscia, innego do tematu moim zdaniem i jest to wyzwanie i uwazam z > e > ktoś kto wiecej tutaj bywa moglby temu sprostac.. Oczywiście masz prawo do swojego zdania, na forum jestem codziennie i nie jet to jedyne forum moderowane przeze mnie. Tak to już jest ,że moderatorzy zazwyczaj odbierani są jako wrogowie, bo ":wycinają", "nie wycinają", reagują zbyt często, lub zbyt rzadko, niestety wszystkim się nie dogodzi... Jedynie ataki personalne , na mnie czy tym bardziej na moją rodzinę traktuję z dużym poczuciem niesmaku. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 19:16 Przeprosilam za osobiste wtręty. Ciebie jako osobe i moderatora wiadomo ze beda atakowac bo ta funkcja juz ma takie minusy. Nie rozumiem kto jeszcze oprocz Ciebie to forum moderuje, czy ktos jeszcze wpada i cos robi, niespecjlanie kumam, podana jestes w stopce forum ze Ty moderujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: Może czas na nowego moderatora SM? 20.05.07, 19:22 Ja jestem moderatorem społecznym. Oprócz mnie opiekę nad forum sprawują admini zawodowi. Do nich np. trafia informacja z tzw. "kosza" i oni decydują co zostaje, a co do skasowania. Więcej informacji o moderacji znajdziesz tu: forum.gazeta.pl/forum/0,62499.html Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka załóżcie prywatne forum 20.05.07, 22:37 niech któraś z was założy prywatne forum. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: załóżcie prywatne forum 20.05.07, 23:07 guderianka napisała: > niech któraś z was założy prywatne forum. To forum bywa pomocne PRZEDE WSZYSTKIM dzieki stałym użytkowniczkom, które odpowiadają na pytania, privy, służą radą w kwestiach prawno-sadowych. Przyszpilenie watku o NAJCZĘŚCIEJ pojawiającym się problemie, czyli kosztach utrzymania dziecka to wielkie ulatwienie dla tych, które chcą nieść pomoc i radę. Dyrgosia NIE UŁATWIA niczego wątek zdejmując. Proponuję zatem, aby - skoro niektóre z nas wysyła się na forum prywatne - Dyrgosia tudzież Guderianka SAME odpowiadały na pytania o ustalenie ojcostwa/alimenty/władzę rodzicielską/komornika/rozwód i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka virtual 21.05.07, 08:45 no właśnie. skoro wy tworzycie forum -i inne forumowiczki-i nie odpowiada wam taka forma bo wg was jest sprzeczna z interesami nalezy się zbiorowo przenieść na inne forum.,gdzie wy bedziecie ustalac zasady, przyszpilać wątki , itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs_ka Re: virtual 21.05.07, 09:01 Coś takiego, to mówisz, Guderianko, że to nos jest dla tabakiery, a nie odwrotnie? Dziwne, do tej pory świat opierał się na innej zasadzie. Sądzę, że istnieje pewna granica kompromitacji argumentacji. Rozumiem, że każdy z nas ma swoje sympatie i antypatie, ale sugerowanie, aby userzy publicznego forum, ktorzy zarzucają swojemu moderatorowi niekompetencję i sugerują mu ustąpienie z honorowego stanowiska, sami zmienili forum, jest jakimś kompromitacyjnym fenomenem. Dyrgosia chyba nie moderuje pustego skryptu? Do tej pory sądzilam, że moderator społeczny pełni swoje funkcje DLA jakiejś społeczności. Pisanie, że jak się nie podoba to fora ze dwora jest dobitnym pokazaniem, że ma się tę społeczność w dupie. Bo nie na tym jakby polega społeczna moderacja i jej funkcja. Całe szczęście, że nie pisze tego Dyrgosia tylko Ty. A do ad remu: został usunięty wątek, który nie powstał, aby promować osobę madziulca, ziuty, frani czy fruzi, ale który w konkretny sposób pomagał adresatkom tego forum. Nie mieści mi się w głowie, jaki tupet trzeba mieć, aby taki wątek usunąć. Zwłaszcza, że odkąd to forum istnieje jest zalewane postami z prośbą o pokazanie, jak wyliczyć alimenty; ile kosztuje sześciolatek; jak udowodnić w sądzie, że dziecko kosztuje tyle a tyle. Rozumiem, że Dyrgosia nie ma potrzeby spalać się w tego typu pomocy dla innych. NIe jest to Jej obowiązkiem, acz gwoli prawdy nalezy dodac, że forum Samodzielna Mama wyróżnia się na tle innych for m.in tym, że jego moderator angażuje się w sprawy forum (poprzez własną inicjatywę i chęć pomocy userkom) w sposób minimalny, aby nie powiedzieć: żaden. O ile jednak rozumiem, że społecznemu moderatorowi się nie chce/nie ma potrzeby, to nie rozumiem, dlaczego społeczny moderator przeszkadza tym, którym się chce/maja potrzebę. NIe sądzicie, że to kuriozalna sytuacja? Jeżeli nie chce mi się przekopać ogródka to naprawdę jestem wdzięczna każdemu, kto weźmie łopatę i dla mnie to zrobi. Okazuje się jednak, że są też inne wyjścia z sytuacji: można na przykład darmową siłą roboczą zdzielić szpadlem przez łeb, co by znała miejsce w szeregu. to wszystko właśnie kondensuję w dwóch słowach: szczyty gór. a. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: virtual 21.05.07, 09:31 Przypisywanie mi różnych nicków, przez osoby, które same tak postępują uważam co najmniej za nieetyczne. Skoro jest tak duże parcie na funkcje społecznego moderatora nic nie stoi na przeszkodzie aby zgłosić swoje kandydatury do administracji, co jak pamiętam część już robiła... To moje ostatnie zdanie w tej pyskówce i gwarantuję, bo jest to do sprawdzenia przez administrację,że występuję TYLKO pod jednym nickiem. userzy publicznego > forum, ktorzy zarzucają swojemu moderatorowi niekompetencję i sugerują mu > ustąpienie z honorowego stanowiska nie jest to żadne stanowisko, a jedynie praca społeczna, oczywiście, jak widać dla niektórych bardzo pożądana... Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec W zwiazku z tym, ze to moj watek znikl... 21.05.07, 12:44 Dlugo zastanawialam sie czy wypowiedziec sie w tym watku. Bardzo dlugo, by nie zostac posadzona o chec wybijania sie na fali (o co i tak zostane posadzona, bo przeciez osob, ktore nie maja nic do pwoiedzenia, a tylko szczekaja niczym psy jest tu pelno), ale jednak problem jest dosc powazny. Zaczelam sie bardzo powaznie zastanawiac, po co tak naprawde istnieje to forum. I jaki cel przyswieca pisaniu tych wszystkich informacji. Znalazlam odpowiedz: "Tu nie będziesz sama. Możesz porozmawiać z innymi dziewczynami w podobnej sytuacji, poradzić się ich, wyżalić, wymienić doświadczenia, a także pomóc innym.". I co z tego wynika? Ze watek, ktory stworzylismy w kilka osob, ktory wydawal sie bardzo pomocny osobom na tym forum jest... niepotrzebny. Ze wazniejszy jest "spotkaniowy". Ok, mozliwe, ze samodzielne matki maja czas na spotkania w przerwach miedzy lataniem do pracy, sadow itp. Nie kwestionuje tego. Procentowo patrzac jednak na ilosc postow z prosbami o pomoc przy wyliczeniu kosztow utrzymania dziecka i postow "spotkaniowych" niestety "wygrywaja" te pierwsze. Zaczelam rowniez myslec o roli moderatora spolecznego. Roli, na ktora podobno "leci" tyle osob. Opis tej funkcji jest tu forum.gazeta.pl/forum/0,62499,2476439.html, zas o przyklejonych watkach mozna poczytac tu forum.gazeta.pl/forum/0,62499,3015625.html. Dlaczego wklejam te linki? Otoz Dyrgosi anas odsyla od Annasza do kajfasza chyba nie majac pojecia tak naprawde na czym polega jej funkcja. Przykro mi, ze na forum, ktore naprawde potrzebuje moderatora i to takiego z prawdziwego zdrazenia ten, ktory jest sugeruje nam odejscie na zasadzie "spieprzaj dziadu". Forum to jednak ludzie nie moderator. I zeby nie bylo - nie pale sie do tego stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: W zwiazku z tym, ze to moj watek znikl... 21.05.07, 13:07 > Zaczelam rowniez myslec o roli moderatora spolecznego. Roli, na ktora podobno > "leci" tyle osob. To mamy już trzy chętne. W kwestii formalnej Twój wątek nie zniknął, cały czas jest na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: W zwiazku z tym, ze to moj watek znikl... 21.05.07, 13:10 > W kwestii formalnej Twój wątek nie zniknął, cały czas jest na forum. > ale nie tam gdzie CHCEMY, by był. Dyrgosiu, nie próbuj nas robić w balona (takimi tekstami jak ten, albo, że wątek nie może byc podwieszony na górze dłużej niż 3 dni, bo inny wisi już miesiącami), bo to źle świadczy o Twojej inteligencji. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: W zwiazku z tym, ze to moj watek znikl... 21.05.07, 19:28 Dyrgosia. Do wszystkiego, co napisalam dolacze jeszcze jedno: Ty w ogole nie chcesz zrozumiec tego, co jest napisane. JA nie aspiruje do roli moderatora spolecznego. To, ze ktos o czyms mysli nie oznacza od razu, ze sie tam pcha (wystarczylo przeczytac moj post do konca). Odpowiedz Link Zgłoś
anna_maria Re: W zwiazku z tym, ze to moj watek znikl... 21.05.07, 14:41 warto poczytać: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=38880&w=40284860 Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Re: W zwiazku z tym, ze to moj watek znikl... 21.05.07, 19:57 A pod jakim wzgledem warto? By pokazac jak to kompletnie niesamodzielne matki, repretentowane przez nietypowe pojawily sie tutaj i pojawila si eosoba zwan atwoj_cien majaca IP z Netii w Katowicach??? osoba ta ma zdaje sie zablokowane kilka juz kont mailowych z tego co pamietam po takich "serdecznych mailach do mnei typu "won smieciu" i "won szmato". Chcesz wyciagac takie sprawy? Wyciagaj do konca albo w ogole )))) Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: virtual 21.05.07, 13:06 nikt Ci nie przypisuje innych nicków - a skoro takie odniosłaś wrażenie - to tym bardziej czas dla Ciebie by zrezgygnować z moderacji i przekazać tę funkcję komus innemu. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: virtual 21.05.07, 13:21 halsia napisała: > nikt Ci nie przypisuje innych nicków - . Dyrgosia chyba nie moderuje pustego skryptu? Do tej pory sądzilam, że moderator społeczny pełni swoje funkcje DLA jakiejś społeczności. Pisanie, że jak się nie podoba to fora ze dwora jest dobitnym pokazaniem, że ma się tę społeczność w dupie. Gdyby ktoś nie zauważył, to nie ja odsyłam do założenia prywatnego forum, ale najwyraźniej mnie się przypisuje takie zdanie. Wielokrotnie już uczestniczki FS zakładały prywatne fora i nie ma w tym nic złego. Tam można być stronniczym. To forum jest publiczne i wszelkie sympatie i antypatie nie powinny wpływać na moderatora. I jeszcze jedno sprostowanie, moderator nie jest ekspertem na forum, nie może przypisywać sobie roli "najmądrzejszego" ,udzielanie rad to zupełnie inne zadanie. I jeszcze jedno , w sprawie "odklejonego wątku", odkleiłam go kiedy przerodził sie w wymianę zdań, która nikomu nie służy za wzór, ale nadal jest na forum i wszyscy zainteresowani mogą go czytać i się dopisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: virtual 21.05.07, 14:05 Hmm czyli był jakis powod Dyrgosiu ze zdjeclas ten watek, dzieki ze nam w koncu wyjawiłas dlaczego, po co dyskutowac z motłochem nie? Nie uwazam ze ktokolwiek pożąda tutaj Twojej funkcji ale widzac co sie dzieje na tym forum po prostu wydaje nam się ze ktos inny bedzie po prostu dla nas lepszym adminem. Moze wspolnie stworzymy bardziej pozyteczne forum. Ja swojego czasu bylam zszokowana ze niejaka MADZIULEC wysyla tony tych wyliczen kosztów utrzymania pocztą. Zdziwilam sie ze jeszcze takiego wyliczenia nie ma na gorze forum, jakies przykladu, odnosnika, ze to forum jest tak totalnie niezorganizowane, zeby to było dla nas cos pomocnego. Jesli wlasnie nie widzisz Dyrgosiu ze do tego pacyfikujesz takie inicjatywy, wykrecajac sie bezstronnoscia to jakos mnie nosi. Nie rozumiem czemu sama nie abdykujesz, wtedy naturalniej ktos by wskoczyl na Twoje miejsce. Moze mamy słać wszyscy listy do adnministracji ze chcemy kogos innego??? Co mamy zrobic zeby zmienic admina konkretnie? Odpowiedz Link Zgłoś
dyrgosia Re: virtual 21.05.07, 14:15 > Nie rozumiem czemu sama nie abdykujesz, wtedy naturalniej ktos by wskoczyl na > Twoje miejsce. > Moze mamy słać wszyscy listy do adnministracji ze chcemy kogos innego??? Co mam > y > zrobic zeby zmienic admina konkretnie? Zgłosić do administracji swoje propozycje nowych moderatorów. Odpowiedz Link Zgłoś
arbiter_elegantarium nt 21.05.07, 19:14 Wyraznie podpadlas forumowiczkom z powodu paru userow i Ci tego nie wybacza, obojetnie czego bys teraz nie zrobila. Chociaz zachowywalas sie prawidlowo, bo to nie antena mediow zdalnie sterowanych ze sztabu w Toruniu albo jeszcze gdzie i administracja wychodzi ze zdrowego zalozenia ze jest tu tylko od spraw technicznych i od sprzatania: "Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem. Nie ingerujemy w wolność słowa, chcemy tylko, żeby na forum było mniej spamu i wulgaryzmów." Jako ze wyrobilem sobie dobre zdanie o Twoim intelekcie to troche mnie dziwi Twoja chec wykonywania prac spolecznych na rzecz Agory, niech sami moderuja tresci na swoim portalu, pieciu minut na Twoim miejscu bym sie nie zastanawial. Odpowiedz Link Zgłoś
virtual_moth Re: nt 21.05.07, 21:18 arbiter_elegantarium napisał: > "Pozwalamy na publikację dowolnych poglądów, > o ile ich głoszenie nie jest niezgodne z prawem." No i to by tłumaczyło tolerancję wobec kini_m, NAWET jeśli szerzy tresci szkodliwe społecznie (no chyba ze jest na to paragraf, tylko kto by się tym przejmował, na pewno nie moderator). IMHO nie chodzi tu jednak o kiniego ani tym bardziej o madziulec, która odczepienie założonego watku potraktowala jak osobisty atak. Mnie watek odpowiada NIE DLATEGO, że napisała go madziulec (która mnie drażni), tylko dlatego, że jest tam bardzo dużo cennych informacji, zarówno w poście jak i w dyskusji, która się rozwinęła. Chodzi o zwykłe zdziwienie - DLACZEGO jest takim ogromnym problemem KLIKNIECIE i podwieszenie tego wątku? Dlaczego TAK TRUDNO po prostu spełnić oczekiwanie użytkowników? Agora by padła od tego? Dyrgosi spadłaby korona z głowy? TEGO nie mogę pojąć, wychodzi mi tylko jedno - ktoś tu jednak nie dysponuje takim intelektem, o jaki się go podejrzewa, a wypadałoby, aby moderator posiadał jakieś styki na synapsach Odpowiedz Link Zgłoś
madziulec Virtual ;) 21.05.07, 21:45 Tak szczerze i od serca to nie ma zupelnie znaczenie kto kogo drazni. Naprawde. Przytaczalam w ktoryms z postow te piekne haselka ze wstepu do forum, ktore nijak potem sie maja do rzeczywistosci. Prawde mowiac i nie mowie tego pod publiczke - jakis czas temu zrobilam na podstawie ktoregos z zestawien Pelagii zestawienie swojego dziecka. Zestawienie dosc osobliwe, gdyz dotyczylo dziecka majacego dosc duzo roznych nazwijmy to "dodatkow socjalnych", a takze nietypowe, albowiem wymagajace opieki medycznej itp. Tak wiec procz standardowych pozycji mialo np. taka pozycje jak obecnosc rodzica w szpitalu w razie choroby dziecka. Zaoferowalam wyslanie tego zestawienia, bo zauwazylam ze na forum ten problem pojawia sie starsznie czesto. Ale to co sie pojawilo przeroslo moje mozliwosci. Ja rozumiem to jest "kopiuj + wklej", ale i na to trzeba miec iles czasu a 20 maili dziennie to niestety zblokowalo moje mozliwosci. Stad powstal watek wyjasniajacy jak takie koszty przygotowac. Po to, by sie pozbyc kolejnych maili, ktore zaczely mnie zasypywac niczym sw. Mikolaja. Watek byl przyszpilony, a ja... nadal dostawalam i nadal dostaje (ostatnie maile byly bodajze z przedwczoraj) o zestawienie kosztow. Rwe wlosy z glowy, bo niektore maile sa tak roszczeniowo napisane, jakby moim psim obowiazkiem bylo dostarczyc jednej czy drugiej forumowiczce takie zestawienie na tacy, najlepiej dostosowane do jej konkretnego dziecka (Ani, Kasi czy Tomcia), konkretnych warunkow mieszkaniowych, tego czy dziecko chodzi do przedszkoda, zlobka czy szkoly. Dlaczego to pisze Virtual??? Otoz podczepienie watku niewiele zmieni. Nadal beda prosby o przeslanie gotowca. Nadal bedzie ktos, kto napisze, ze nie zna excela, wiec prosze to zrobic za tego kogos. Albo ktos kto napisze, ze wyliczone koszty sa napewno za wysokie. Tyle w temacie. Uwazam, ze watek napisalam niepotrzebnie. Bo nawet nie mozna go uznac za prace od podstaw. Odpowiedz Link Zgłoś
arbiter_elegantarium Re: nt 22.05.07, 02:26 virtual_moth napisała: > Chodzi o zwykłe zdziwienie - DLACZEGO jest takim ogromnym problemem KLIKNIECIE > i podwieszenie tego wątku? Dlaczego TAK TRUDNO po prostu spełnić oczekiwanie > użytkowników? Agora by padła od tego? Dyrgosi spadłaby korona z głowy? Niestety w tym miejscu - aczkolwiek niechetnie - musze przyznac Ci racje, bo Dyrgosia raczej nie ma racjonalnych argumentow, zeby nie spelnic tej prosby. Zaatakowana prawdopodobnie zareagowala zbyt emocjonalnie, zamiast sie zdystansowac, i w tej wymianie zdan robi blad za bledem m.in. udzielajac informacji, ktore powinna zachowac dla siebie... "Przypisywanie mi różnych nicków, przez osoby, które same tak postępują uważam co najmniej za nieetyczne." ...co nie zmienia faktu, ze za chwile na wlasne zyczenie stracicie moderatora, ktory byl calkiem niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
chalsia Re: nt 22.05.07, 12:58 > ...co nie zmienia faktu, ze za chwile na wlasne zyczenie stracicie moderatora, > ktory byl calkiem niezly. ale dzięki temu mamy szansę na dużo lepszego (zgodnie z powiedzieniem, że lepsze jest wrogiem dobrego). Jest chętna osoba, znam ją od kilku lat i z pełną odpowiedzialnością - poprę. Chalsia Odpowiedz Link Zgłoś
arbiter_elegantarium Re: nt 22.05.07, 22:47 "Przypisywanie mi różnych nicków, przez osoby, które same tak postępują uważam co najmniej za nieetyczne." ...but then again ta schizofrenia jest w tym przypadku nader interesujaca; w tym szalenstwie jest metoda - cos a la Batman albo Super(wo)man albo moze nawet Jesus Christus Superstar w masce Zorro w wersji wirtualnej... Dzieki Dyrgosiu, przyznaje ze sam bym na to nie wpadl Odpowiedz Link Zgłoś
mrs_ka Re: virtual 21.05.07, 22:03 Dyrgosiu, cytując mnie ucięłaś najwazniejsze dla tego fragmentu zdanie: "Dyrgosia chyba nie moderuje pustego skryptu? Do tej pory sądzilam, że moderator społeczny pełni swoje funkcje DLA jakiejś społeczności. Pisanie, że jak się nie podoba to fora ze dwora jest dobitnym pokazaniem, że ma się tę społeczność w dupie. Bo nie na tym jakby polega społeczna moderacja i jej funkcja. Całe szczęście, że nie pisze tego Dyrgosia tylko Ty." Wybacz, ale chyba Jesteś przewrażliwiona. Czytam to forum regularnie i od wielu lat, kojarzę Guderiankę i nie bardzo wiem, dlaczego mialabym Ją uważać za Twoje alter ego? Pomijając, że jest to absurdalne przypuszczenie, powyższy fragment w ogóle tego nie sugeruje. Jest odpowiedzią Guderiance na Jej post. Nie bardzo rozumiem, co w tym jest niejasne? Dziwi mnie, że tak to odebrałaś. a. Odpowiedz Link Zgłoś
hagond znowu się odszpiliło? 21.05.07, 22:07 Jak to jest i o co chodzi z tym przyszpilaniem i odszpilaniem? Ja rozumiem, że moderatorka jest aktywna, ale chyba nie o taką działalność chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: znowu się odszpiliło? 21.05.07, 22:25 No wiesz taka zabawa, ten watek powisi troche przyszpilony, pozniej go odszpilimy i abarot, chyba ten watek juz 2 razy wisial na gorce. No widac ze admin cos robi! Nieco chaotycznie nie szkodziale poki co jest bezstronny! Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka mrs_ka WHAT????? 22.05.07, 08:37 od wielu lat??- ja na forach gazetowych jestem od 2005 roku Odpowiedz Link Zgłoś
mrs_ka Re: mrs_ka WHAT????? 22.05.07, 09:00 so what? Ale JA nie jestem od 2005 roku tylko dłużej, a to o swoim stażu pisałam, nie o Twoim. a. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: mrs_ka WHAT????? 22.05.07, 10:56 ufff bo już pomyślałam że przede mną była jakaś taka o takim nicku Odpowiedz Link Zgłoś
pelagaa Re: UP n/txt 24.05.07, 07:34 Jestem zwolennikiem prostych rozwiazan. Nie sadze, aby dyskusja tutaj cokolwiek jeszcze dala. Wysylam wiec maila z lista osob, ktore chca zmiany moderatora. Kazda nastepna osoba, z zachowaniem tresci poprzednich osob przesyla maila dalej. Kto jest za prosze sie wpisywac. No i w miare sprawnie to robmy. Kto chce sie wpisac w tym krazacym mailu, niech w tym watku dopisze sie, zeby mail do niego dotarl. Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: UP n/txt 24.05.07, 09:21 Ja. Wlasnie konkretne rozwiazania i konkretna kandydatura. Odpowiedz Link Zgłoś
hagond Re 28.05.07, 16:12 Bardzo się cieszę, że dyskusja znowu jest łatwo dostępna. Może przy okazji udałoby się przykleić na stałe dwa wątki (madziulec o kosztach i annakate o pismach) np. w powitaniu. O ile mnie pamięć nie zawodzi, to właśnie one - przyszpilane i odszpilane w dość chaotyczny i niezrozumiały sposób - stały się zarzewiem konfliktu. Jeżeli kogoś interesuje, co działo się od wczorajszego poranka, zapraszam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=63149777 Odpowiedz Link Zgłoś
hagond Re: Re 28.05.07, 18:15 Jeszcze dwie godziny wątek było przyszpilony. Co się stało? Pyszna zabawa! Odpowiedz Link Zgłoś
bea53 Re: Re 28.05.07, 18:28 Jeszcze chwila temu watek zniknał z forum a juz sie pojawil fajne jak z dzieckiem, bawimy sie w kotka Odpowiedz Link Zgłoś