Dodaj do ulubionych

Hej dziewczyny

24.06.07, 19:08
Znalazłam to forum zupełnie niedawno i o dziwo, zobaczyłam, że nie jestem
jedyną na tej planecie młodą samodzielną mamą. Wcześniej starałam sobie
radzić sama ale w końcu dotar, że jak nie podzielę się z kimś swoimi
problemami to chyba zwariuję. Próbowałam oczywiście powiedzieć o tym
najbliższym mi osobom. Ale oni prawie pukają się w czoło - jak to, przecież
ty sobie świetnie radzisz? Łatwo im mówić.
Tylko wiecie co, to jest jedno z niewielu miejsc dla nas. A dla alkoholików
na przykład? Na każdym rogu poradnie, grupy wsparcia, telefony zaufania.
Ciekawe ile na to idzie pieniędzy i jak skuteczne jest ich leczenie. Jeżeli
ktoś jest, po bardzo drastycznych przeżyciach i mieszka w dużym mieście to
może jeszcze otrzyma pomoc. A co z innymi zdradzonym, porzuconymi lub po
prostu samotnymi mamami. Strasznie mnie to wkurzyło.

Obserwuj wątek
    • dolota1 Re: Hej dziewczyny 27.06.07, 13:21
      Mnie też to wkurza! Jesteś samodzielna i jakoś sobie radzisz, więc nic ci się nie należy. Inni przecież mają gorzej. Jest pomoc dla rodzin z problemem alkoholowym, dla wielodzietnych, dla ubogich itd. a co z samotnymi matkami, które pracują na 1,5 etatu i ledwo starcza na bieżące sprawy. Chce mi się wyć, kiedy słyszę, że za dużo zarabiam, bo mam ponad 700 zł na osobę. Tylko nikt nie wie jakim kosztem. I na co mogę sobie pozwolić mając taki dochód? Ten Internet to dla mnie luxus, a muszę go mieć bo do pracy potrzebny. Niedługo będzie tylko 1 etat i chleb z margaryną. Czarna rozpacz mnie ogarnia!
      Dopiero dzisiaj znalazłam tę stronę. Szukałam pod hasłem samotna matka a tu okazuje się że jestem samodzielna. Czasami chyba zbyt samodzielna!
      Podoba mi się Twoje spostrzeżenie i dobrze byłoby coś z tym zrobić. Tylko co???
      • maga728 Re: Hej dziewczyny 27.06.07, 16:41
        Fajnie, że poruszyłaś ten temat. Mnie wkurza wiele rzeczy. To, że ja pracuję,
        zajmuję się domem i dziećmi to jest normalne. Ale jak chcę mieć alimenty
        wpłacone na czas ( o ich kwocie już nie wspomnę)to jestem złośliwa i wyrodna.
        Przecież biedny eks stara się jak może, nie jego wina, że nie wychodzi.
        Zarabiam dużo poniżej średniej krajowej. Za dużo aby dostać w szkole czy w
        pracy jakiekolwiek dofinansowanie. Ale żeby wziąść kredyt to już zdecydowanie
        za mało. Takich przykładów jest całe mnóstwo. Stowarzyszenie samodzielnych za
        bardzo. Nieźle brzmi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka