11.01.04, 21:03
Hej Mamy, mam pytanie od kiedy mozna podawać dzidziusiowi danonki. Moje
maleństwo ma 8 miesięcy i jeszcze danonków nie dostała. Ja natomiast dostalam
rady od znajomych Mam, że w tym wieku to ich bobaski już danonki jadły.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • katkun Re: Danonki 11.01.04, 21:22
      Mój synek skończył 10 msc i od tygodnia dostawał danonki. Niestety dostał
      uczulenia ( czerwone policzki, krostki na twarzy). Widać u mojego malucha
      jeszcze nie nadszedł czas na wprowadzenie nabiału. Moje koleżanki podawały
      jagurty i serki już w 8 msc-u.
      Kasia i Arturek(21.02.2003)
      • 11ulla Re: Danonki 11.01.04, 22:14
        ja juz kilka razy dałam, ale ja chyba generalnie jestem jakas nowoczesna w
        dawaniu jeść mojemu maluszkowi
        malutkiemu bardzo, bardzo posmakowały danonki waniliowe - ale ja mam żarłoka i
        WSZYSTKO mu smakuje (nawet Cebion mu smakuje a jest straszliwie kwaśny-a on się
        cieszy jak mu daję O!)

daj odrobinke - np pol łyżeczki i poczekaj kilka dni, jeżeli nie pojawi się
        jakieś uczulenie, nie będze "nowych" problemow np. z kupką, z brzuszkiem...to
        myślę że od czasu do czasu możesz zacząć dawać
    • patrycjas2 Re: Danonki 12.01.04, 08:22
      witaj
      Ja od mojego pediatry uslyszalam, ze tego typu rzeczy należy podawać dziecku od
      11 miesiąca. Ja natomiast dałam mojej córci już danonki (ma 8,5 miesiąca), i
      jak na razie to nic się jej nie dzieje.
      Spróbuj najpierw podac troszeczke i obseruj malenstwo.

Pozdrawiam
      Patrycja
      • jakubka1 Re: Danonki 12.01.04, 08:56
        ja daję mojemu 7,5 misięcznemu synkowi już od jakiegoś czsu (3-4 tygodnie).
        Mały bardzo je lubi i nic mu nie dolega.
    • ariana1 Re: Danonki 12.01.04, 13:57
      Chyba zdrowszy jest zwykły jogurt naturalny. Ja podawałam dopiero po skończeniu
      1 r.ż. jogurt naturalny łagodny też Danone.
      • konkubinka Re: Danonki 12.01.04, 14:30
        Mojemu starszemu synkowi tez zaczelam podawac danonki w wieku 10 mies i dostal
        uczulenia.Przeszlam na polski zwykly serek waniliowy homogenizowany.
        Anielce , ktora ma tez 8 mies(witamy w klubie) od dwoch miesiecy daje kaszki i
        obiadki i deserki od 10 miesiaca a to dlatego ze wiem ze u nas zawyza sie normy
        wiekowe.
        O danonkach jeszcze nie pomyslalam ale probowalam dawac jej ten MISIOWY SAD i
        jakos nie bardzo jej przypasowal.
        W ogole to wobec Starszego bylam jakas odwazniejsza w testowaniu reakcji na
        pokarmy , a malej troche boje sie rozszerzyc menu
        • kasia_mama Re: Danonki 12.01.04, 22:03
          Moja córeczka ma 8 miesięcy i jeszcze Danonków nie odważyłam się jej podać
          (chociaż już właśnie kupiłam). Znam kilka matek i maluszków, które w tym wieku
          już danonki jadły, obecnie "znajome" dziecko w wieku 4,5 miesiąca pochłania
          dwa dziennie (na raz, okropny żarłok) i bez żadnej szkody; jego kuzynek jadł
          już Danonki w wieku 6 miesięcy; inne "znajome" dziecko w wieku 7 miesięcy też
          zaczęło dostawać danonki i nic się nie działo. Ale znam też kilka innych
          maluszków, które Danonków i w ogóle nabiału nie dostawały do 10 - 11 miesiąca.
          Więc ja też nie wiem, czy dawać. Może jednak spróbuję.
          Kasia
    • paolka_mak Re: Danonki 13.01.04, 07:32
      Dziękuję wszystkim Mamom za odpowiedź. Spróbowałam dać mojemu maleństwu i
      powiem, że bardzo jej to smakowało i była troszeczkę "zła", że dostała tylko
      łyżeczkę. Czekam na reakcję jak to przyjeła. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka