Dodaj do ulubionych

Jak czyścicie Fridę?

15.02.10, 19:50
Jak się "gilownicę" przeczyści od razu, nie ma zwykle problemu. Gorzej, jak zapomnę i odłożę gdzieś na bok, a zawartość zaschnie, to wkurza mnie potem czyszczenie. Zwykle urzywam wykałaczki-mozolna robota + solidne przedmuchanie, "trząchanie" z wodą itp. Potem też jeszcze na ogół sparzam wrzątkiem. No i oczywiście wymieniam filtry, chociaż jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żeby babsko dotarło aż tak daleko. Na ogół przyklejają się gdzieś na samej końcówce.
A jak Wy radzicie sobie z czyszczeniem tego ustrojstwa ?
Obserwuj wątek
    • pawie-oczko Re: Jak czyścicie Fridę? 15.02.10, 20:35
      Jak zapomnę i zawartość zaschnie, wkładam pod bieżącą gorącą wodę, a potem
      przepycham kawalątek chusteczki higienicznej za pomocą patyczka do szaszłyków
      smileNajpierw pcham od szerszej strony, a jak chusteczka dojdzie do wąskiego
      czubka, to pcham ja z powrotem i zużyty kawałek wypada szeroką stroną smile Potem
      jeszcze raz pod gorącą wodę i koniec!! smile
    • miska_malcova Re: Jak czyścicie Fridę? 15.02.10, 20:36
      czyszczę natychmiast po uzyciu. Jak jednak znów Ci sie zapomni zostaw
      "gilownicę" smile na chwilę do odmoczenia, a potem przepłucz pod kranem smile Nie
      wyparzam wrzątkiem, nie widzę powodu
    • jagoda0509 frida dziwi i obrzydza 15.02.10, 20:41
      nie mnie od razu zaznaczam.osobiście mam, stosuje i jestem bardzo zadowolona ale
      właśnie przed chwilą przeczytałam artykuł na jednej z angielskich stron odnośnie
      najdziwniejszych/najgłupszych wynalazków dla dzieci i wyobraźcie sobie że frida
      jest chyba na 3 miejscu a komentarze do tego: wysysacz kóz -bleee
      okropność,obrzydliwe-jak to można to stosować.i tak sobie myślę-co kraj to
      obyczaj czy jak?
      odnośnie czyszczenia to gorąca woda, wykałaczka, i tym podobne i jakoś się udaje
      doczyścić smile
      • suchenie Re: frida dziwi i obrzydza 15.02.10, 20:49
        ciepła woda i pałeczka od sushi smile
      • elunia_one Re: frida dziwi i obrzydza 16.02.10, 08:51
        ja najpierw troszkę namaczam i myje wacikiem do uszu ewentualnie
        przepycham wykałaczką/przedmuchuje płukam i tyle smile

> jest chyba na 3 miejscu a komentarze do tego: wysysacz kóz -bleee
        > okropność,obrzydliwe-jak to można to stosować.

No cóż na początku też miałam odruchy wymiotne przy stosowaniu ale
        co zrobić jak gruszka nie daje rady. Skuteczne jest i tyle więc sie
        przemogłam smile
      • tosterowa Re: frida dziwi i obrzydza 16.02.10, 10:34
        mnie frida brzydzi. tzn samo wysysanie to nie, ale jak widzę te zielone babony w
        środku..., bleee. Co do czyszczenia, to wkładam pod bieżącą, gorącą wodę, a co
        nie wyjdzie, to wyciągam patyczkiem do uszu.
    • kanaapka Re: Jak czyścicie Fridę? 15.02.10, 20:59
      bieżaca woda + szczoteczka do smoczków. Mam taką, która ma na tyle
      długą rękojeść, że sięga do samego czubka. Rozkładam ustrojstwo na
      części i szoruję. ZAjmuje mi to 10 sekund.
      Szczoteczka ta służy oczywiście tylko do tego.
    • linchen83 Re: Jak czyścicie Fridę? 16.02.10, 09:56
      przy butelkach dr brown jest taka mini szczoteczka do czyszczenia i ona nawet
      przechodzi prze maly otworek fridy. ja nie uzywam jej do smoczkow wiec sluzy
      idealnie tylko do czyszczenia fridy. czy zaschniete czy nie, wszystko wyszoruje.
      • symbolica Re: Jak czyścicie Fridę? 16.02.10, 10:45
        dokładnie tak samo robię gdy coś zaschnie... tlko nie pamiętałam skąd tą
        szczoteczke mama smile w sumie wystarczyłaby tak po /odżywcedo rzęs, dobrze wymyta
        do tego smile
        • symbolica Re: Jak czyścicie Fridę? 16.02.10, 10:46
          chodziło o : szczteczkę po maskarze lub odżywce do rzęs... he he dziecko pomaga
          mi pisać..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka