Dodaj do ulubionych

7 - miesięczna gaduła

01.04.10, 09:15
Moje kochane cudeńko dzisiaj rano ślicznie gadało smile Posadziałam ją
w foteliku i poszłam robić kaszke. A ona krzyczy: "daj am daj am",
jak zobaczya, że jej niose kaszke wyciągała rączki i krzyczała: "daj
to". Możliwe, żeby już coś kojarzyła???
Obserwuj wątek
    • zofiakochana46 Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 10:10
      pewnie ze mozliwe, twoje dziecko to przeciez geniusz (taj jak reszta), patrzec
      tylko jak za chwile zacznie czytac i pisac.
      • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 10:17
        No a jak smile
    • marta-zs Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 10:50
      pewnie slyszysz to co bys chciala, fajnie wink;P
      • myszy80 Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 11:02
        Mój też gaduła, ale "daj am" jeszcze nie mówi big_grin
        • gaja_07 Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 14:35
          a mój ma 4, 5 miesiąca i jak płacze to powtarza mamammamamama smile))

tyż geniuś chyba smile

Ale Twoje przebija wszystko! CZAD!
          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 14:49
            Zu też wcześniej gadała "mamamama" a teraz to tylko tata i daj
          • green_naranja Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:50
            e tam, moja Allaha wzywa, i co, powinnam stwierdzic ze to intencjonalne, skoro w
            poganskim domu sie wychowuje?big_grin
    • kj-78 Re: 7 - miesięczna gaduła 01.04.10, 18:54
      A tak na powaznie, to niemozliwe, zwlaszcza uzywanie zaimkow wink
    • 18_lipcowa1 wymsknęło jej się a ty przeżywasz jak mrówka okres 01.04.10, 18:57
      • scarlet_s Re: wymsknęło jej się a ty przeżywasz jak mrówka 14.04.10, 12:24
        A jednak nie! Mała nauczyła się "papa tata". Gada strasznie dużo smile
        Powtarza. Nawet udało mi się nagrać telefonem jak mówi "daj to" smile
        Ale nie umiem tego dobrze przekonwertować na inny format sad
        Moja gadułka kochana!
        • easy_martolina84 Re: wymsknęło jej się a ty przeżywasz jak mrówka 14.04.10, 12:51
          Moja mowi garrrnekkk...
          Pewnie na tej samej zasadzie co Twoja "daj to".Cos tam sobie głuży ale na 100%
          nie mowi tego ze zrozumieniem.
          • kj-78 Re: wymsknęło jej się a ty przeżywasz jak mrówka 14.04.10, 14:01
            zgodze sie. jak juz pisalam, uzywanie zaimkow to zupelnie inny
            poziom rozwoju. Tata moze pewnie mowic smile
    • paul_ina Re: 7 - miesięczna gaduła 14.04.10, 17:58
      a coście wszystkie takie sceptyczne? na świecie rodzą się genialne dzieci, może
      u nas w Polsce też się poszczęściło.

jeśli są dzieci, które w wieku 7 lat kończą uniwersyteckie kierunki studiów, to
      możliwe, że zaczynają mówić dużo wcześniej niż inne.
    • nastjaa Re: 7 - miesięczna gaduła 14.04.10, 22:23
      Masz geniusza smile
    • sysa2 Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 14:34
      scarlet_s napisała:

> Moje kochane cudeńko dzisiaj rano ślicznie gadało smile Posadziałam

> w foteliku i poszłam robić kaszke. A ona krzyczy: "daj am daj am",
      > jak zobaczya, że jej niose kaszke wyciągała rączki i
      krzyczała: "daj
      > to". Możliwe, żeby już coś kojarzyła???
      tak twoje dzieci sa przecudne ty je wyslij juz do szkoly
      • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 15:18
        sysa2 napisała:

> scarlet_s napisała:
        >
        > > Moje kochane cudeńko dzisiaj rano ślicznie gadało smile Posadziałam
        > ją
        > > w foteliku i poszłam robić kaszke. A ona krzyczy: "daj am daj am",
        > > jak zobaczya, że jej niose kaszke wyciągała rączki i
        > krzyczała: "daj
        > > to". Możliwe, żeby już coś kojarzyła???
        > tak twoje dzieci sa przecudne ty je wyslij juz do szkoly

Eee tam, do szkoły. Uniwersytet już czeka big_grin
      • magulka2 Ludzie co w Was tyle jadu?! 20.04.10, 15:28
        A dopiero co wszyscy świeczki palili...
        • mw144 Re: Ludzie co w Was tyle jadu?! 20.04.10, 15:36
          No wiesz, skoro dziecko pani X i pani Y jeszcze nie mówi, to dziecko pani
          scarlet_s również nie ma prawa, bo pani X i Y mają najmądrzejsze dzieci na
          świecie i nikt nie może być lepszy, a poza tym one same są najwybitniejszymi
          specjalistami ds.rozwoju niemowląt.tongue_out
          • mewa000 Re: Ludzie co w Was tyle jadu?! 20.04.10, 18:26
            mw144 napisała:

> No wiesz, skoro dziecko pani X i pani Y jeszcze nie mówi, to dziecko pani
            > scarlet_s również nie ma prawa, bo pani X i Y mają najmądrzejsze dzieci na
            > świecie i nikt nie może być lepszy, a poza tym one same są najwybitniejszymi
            > specjalistami ds.rozwoju niemowląt.tongue_out

Słuchałaś tego nagrania, które Scarlet wrzuciła że niby Zu mówi? Słyszałaś tam
            to słynne "daj to"? Bo ja i wiele innych osób nie
            • scarlet_s do mewa000 06.05.10, 07:52
              Może ci coś źle odbiera, skoro nie słyszysz? Mam wiele filmików z
              moją gadułką na których mówi: daj am, powtarza 2 sylabowe wyrazy.
              Jak znajde czas to wkleje smile TYlko nie wiem po co, skoro jak
              napisałaś i tak wiele osób nie słyszy big_grin Widocznie niektórych
              zazdrość zaślepia big_grin
    • pagaa Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 15:51

big_grin
    • zoofka Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 16:09
      a moje mówi dziaduch. Co może mieć na myśli? big_grin
      • shellerka Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 16:42
        spieprzaj dziadubig_grin
      • barbarka.1 Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 17:35
        pamiętam inne twoje posty scarlet, twoje dziecko chyba we wszystkim szybsze - gratuluje smile
        jeśli usłyszałaś takie słówka to znaczy że mówi smile
        zdolną masz córe
        • buszynska Re: 7 - miesięczna gaduła 20.04.10, 20:22
          Moja corka zaczela gdac jak najeta w okolicy 11miesiaca i to bardzo
          ładnie z dnia na dzien coraz wiecej.
          Teraz ma 2lata i 3 miesiace i czesto potrzebuje tlumacza w postaci
          starszej siostry, zeby zrozumiec co mowi.
          Ma taki natlok slow, ze ja sie w tym nie odnajduje. Dobrze, ze
          starsza wszystko kuma.
          Ciesz sie zdolnym dzieckiem i olewaj kasliwe komentarze, jezeli
          piszesz prawde to mozesz byc bardzo dumna ze swojej pociechy.
          Oby tak dalej.
          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 05.05.10, 19:21
            Masz racje, że nie ma się co przejmować, bo to tylko zawiść. Fakt,
            że moje dzieciaki są szybsze we wszystkim i bardzo się z tego ciesze
            i lubie się nimi chwalić a jak komuś to przeszkadza to już jego
            problem. Pamiętam jaka awantura rozpętała się na jednym forum jak
            pisałam, że mój 10-miesięczny synek łączy już wyrazy. Potem
            umieściłam filmik jak mały mówił: "daj cić" "Olo ce" i "daj am", to
            dopiero burza się rozpętała, że się przechwalam, a wogóle to się
            pomyliłam i moje dziecko jest pewnie z wcześniejszego rocznika. No
            mówię ci, ile to zawiści siedzi w ludziach. Widzą czarno na białym a
            i tak nie wierzą...
            Zuzaneczka też będzie pewnie wcześnie gadać, tak jak i rodzeństwo.
            Na 1,5 roku mówili już ładnie całymi zdaniami. Synek dodatkowo
            pięknie mówił "r" smile
            • angelkochanie Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 09:09
              a moja 5 miesieczna corenka mowi mama..i co..??? sama stoi jak sie trzyma
              szczebelek.i co z tego??
              scarlet_s masz swieta racje ze co niektorzy sa zawistni...
              niech poswiecaja co niektore wiecej czasu swoim dziecia i pracuja z nimi... to
              moze nadgonia nasze pociechy jak im to tak spokoju nie dajesmile
              pozdrawiam
              • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 09:29
                I masz święte prawo być z tego dumna, bo inne maluszki w tym wieku
                tego nie robią.
                Ja pamiętam jak powiedziałam koleżankom z piaskownicy, że mój synek
                w wieku 4-miesięcy wstaje na nózki z rozpędu przy podciąganiu do
                siadania, normalnie w twarz mi się roześmiały a potem jak Olek w
                wieku 6 miesięcy zaczynał chodzić dokoła piaskownicy trzymając się
                poręczy to już im nie było tak wesoło i szczęki im poopadały smile
                Ludzie są dziwni. OStatnio powiedziałam koleżance, że mała ma 7
                zębów w wieku 7 miesięcy to jej do buzi zaglądała, bo nie wierzyła!
                Na szok! Co za ludzie? To, że ich dziecko w tym wieku było bezzębne
                to nie znaczy że inne też.
              • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 09:35
                Kurde,widzialam ten filmik.Oprocz Twojego daj am powtarzanego kilka razy i glosow pozostalych dzieci slychac tylko jak Zuzia mowi cos w stylu ta-da albo dia-tia.
                Jesli to jest to gadulstwo to moja w porownaniu z tym chyba mowi całymi zdaniamismile
                Nie ma w tym filmiku nic sensacyjnego.
                Przesada gruba jak dla mnie.No ale cieszyc sie mozesz przeciez.Ale zeby zaraz taka sensacje robic...
                I nie mow mi ze jestem zazdrosna,bo na osiagniecia mojego dziecka narzekac nie moge.Od 6 miesiaca siada sama z czworakow,2 tyg pozniej zaczela raczkowac,a od kilku tyg chodzi przy meblach.Jak widze z mową tez ok,bo jak pisalam filmik nie powalil.
                Sama widzisz,ze do zazdrosci nie mam powodow.Jestem po prostu obiektywna.
                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 09:40
                  Małą mówi tam: "daj to" tak jej czasami wychodzi "daj ta", bo to
                  jeszcze mała dzidzia. Gemeralnie mówi rewelacyjnie. Jak jeszcze coś
                  nagram to wklejke. IMO ważne jest, że gada a że jej coś czasem nie
                  do konca wyjdzie to już inna sprawa.
                  • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 09:47
                    No to w tym wieku gada juz wiele niemowlat,ale zeby robicz tego taka sensacje...
                    Ja tam nie mam nic przeciwko Twoim przechwałkom w kilku wątkach,bo jak pisalam
                    moje dziecko robi wszystko co jest mozliwe,ale odpusc troche bo takie chwalenie
                    chyba niezbyt dobrze wplywa na dziewczyny,ktorych dzieci sa troche w
                    tyle...martwia sie niepotrzebnie ze moze z ich dziecmi cos nie tak.Napisalas
                    raz-wystarczy.Po co wałkowac to na kilku wątkach?Pomijam juz aspekt skromnosci wink
                    • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 09:56
                      Ja tam skromna nie jestem smile Rozpiera mnie duma i tyle. Ponad roczny
                      synek koleżanki mówi tyle co moja mała, albo i mniej.
                      • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 10:08
                        No to super!I co z tego wynika?Synek kolezanki to głąb, a Twoja corcia to
                        geniusz,tak?
                        Widze,ze jestes nie reformowalna.
                        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 10:43
                          Synek koleżanki to z pewnością nie jest głąb a mi może i rośnie
                          kolejny geniusz, kto to wie?
                          Widzę, że ty też jesteś niereformowalna.
              • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 10:20
                angelkochanie napisała:

> a moja 5 miesieczna corenka mowi mama..i co..??? sama stoi jak sie
                trzyma
                > szczebelek.i co z tego??
                > scarlet_s masz swieta racje ze co niektorzy sa zawistni...
                > niech poswiecaja co niektore wiecej czasu swoim dziecia i pracuja
                >z nimi... to moze nadgonia nasze pociechy jak im to tak spokoju nie
                dajesmile

Trzyma sie "szczebelek"? Swoim "dziecia"? Nie no, jakby moja
                pociecha nadganiajac Twoja miala sie nauczyc takiej polszczyzny, to
                niechze sobie w wieku tych 7-miu miesiecy mowi te swoje
                skromne "dadadada". Ze nie wspomne o poziomie wiedzy o rozwoju i
                anatomii czlowieka - faktycznie, to ze Ci dziecko staje w wieku 5-
                ciu miesiecy, to na pewno zalsuga Twojej z nim pracy. Gdyby glupota
                mogla fruwac, to Ty mialabys osiagi Airbusa.
                • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 10:42
                  easy_martolina zgadzam się z Tobą. Jaki widzę jakiś wątek Scarlet to
                  wchodzę z ciekawości, co też teraz nowego jej dzieciaki potrafią.
                  Scarlet a Ty kobieto weź coś na wstrzymanie, bo to już jest żałosne co Ty
                  wypisujesz. Naprawdę współczuję Twoim dzieciom, bo jak przyjdzie im zderzyć się
                  z rzeczywistością to sobie nie poradzą, no chyba że Ty będziesz obok
                  • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 10:51
                    Ależ kochana moje dzieci sobie świetnie radzą w zdezeniu z
                    rzeczywistością, możesz być spokojna. To, że rozwijają się troche
                    wcześniej niż inne raczej im pomaga w codziennym życiu niż
                    przeszkadza smile
                    Współczuje to ja tobie, że nie masz się czym chwalić i z czego się
                    cieszyć sad
                    Jak moja Zuzia zacznie chodzić w wieku 18 miesięcy to też będę
                    szczęśliwa i będę się tym chwalić.

Ja entuzjastycznie podchodzę dio osiągnięć moich dzieci i dlatego są
                    pewne siebie i nie mają kompleksów.
                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 10:45
                  Nie zgadzam się. Mój synek wstawał wcześnie i nikt go na siłę nie
                  stawiał. Jedyną moją pomocą było to, że nieopatrznie podałam mu
                  rączki jak chciał siadać i poszedł mi z rozpędu na nogi.
                  • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:00
                    scarlet_s napisała:

> Nie zgadzam się. Mój synek wstawał wcześnie i nikt go na siłę nie
                    > stawiał. Jedyną moją pomocą było to, że nieopatrznie podałam mu
                    > rączki jak chciał siadać i poszedł mi z rozpędu na nogi.

A czy ja to do Ciebie pisalam? Przeciez zacytowalam post kogos
                    innego. Po kim te Wasze dzieci takie genialne, jak Wy ledwo czytac
                    umiecie?
                    • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:09
                      Ja wiem że nie do mnie, ale nie mogę się wypowiedzieć?
                      Zachowujesz się jak stetryczała babcia, którą wszystko wkurza big_grin
                      • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:35
                        scarlet_s napisała:

> Ja wiem że nie do mnie

No popatrz, nic w Twojej wypowiedzi na to nie wskazuje.

> Zachowujesz się jak stetryczała babcia, którą wszystko wkurza

A Ty jak malolata, ktorej najwiekszym osiagnieciem jest to, ze sie
                        rozmnozyla i jeszcze probuje swoje odczucia w temacie projektowac na
                        inne kobiety sugerujac, ze jej zazdroszcza.

Tymczasem szybki lub bardzo szybki rozwoj motoryczny niektorych
                        dzieci jest faktem, aczkolwiek ja osobiscie matkom chodzacego
                        dziewieciomiesieczniaka moge tylko wspolczuc. Dziecko roczne i
                        starrsze, ktore juz chodzi, jest trudne do opanowania, zas taki
                        maluch, naprawde niewiele rozumiejacy, to jest zywiol grozny dla
                        otoczenia i jego samego. Tyle w temacie "zazdrosci" o ten aspekt.
                        Jesli zas idzie o Twoje rewelacje w kwestii mowy, to zdolnosci
                        kognitywne sa nieco inna bajka. Dziecko w wieku Twojego generuje 2
                        typy dzwiekow - duplikowane, czyli "mamamama" lub "babababa" oraz
                        nie-duplikowane, czyli np. "bamido". To, ze Ty w tym widzisz "daj
                        to" podciagam pod milosc matczyna, bo mimo niezaprzeczalnych roznic
                        osobniczych miedzy dziecmi w tym samym wieku, mozg
                        siedmiomiesiecznego malucha po prostu nie jest wystarczajaco
                        rozwiniety, zeby swiadomie generowac bardziej skomplikowane ciagi
                        syntaktyczne. Moje 7,5-miesieczne dziecko mowi cos, co brzmi
                        jak "ej, ty!" - mam uwierzyc, ze mnie tak wola? big_grin
                        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:53
                          a ja tam wole lekarce wierzyć
                          • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:21
                            scarlet_s napisała:

> a ja tam wole lekarce wierzyć

No bardzo madrze, bo takie panie lekarki to na pewno maja wysoki
                            stopien specjalizacji z neurolingwistyki i lata badan nad
                            lateralizacja polkul mozgowych za soba. W takim razie spytaj ja ode
                            mnie, czy moj siedmiomiesieczniak wola do mnie "ej, ty!", bo moze ja
                            go nie rozumiem, a jesli tak jest, to musze nad nim popracowac, bo
                            zeby mezczyzna do kobiety takimi pospolitymi slowami sie zwracal, to
                            sie naprawde nie godzi...
                            https://emoty.blox.pl/resource/hahaha.gif
                          • gosiasprezynka Re: 7 - miesięczna gaduła 07.05.10, 11:07
                            I jeszcze jedno - wątpię, żeby tak małe dziecko prawidłowo używało zaimka "to".
                            Zaimki to trudne z semantycznego punktu widzenia części mowy. Bo "to" można
                            powiedzieć na wiele rzeczy, wskazując na nie. A dla takiego małego dziecka jest
                            to nie do pomyślenia - rozróżnia przedmioty, nazywając je inaczej. Tak jak długo
                            dla dzieci jest nie do pomyślenia, że "mama" to nie tylko ich mama, ale także
                            mama innego dziecka.
                    • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:14
                      Scarlet nie chwalę się osiągnięciami swojego synka bo nie jestem tak
                      durną egoistką jak Ty.
                      A tak na marginesie, piszesz że będziesz się chwalić jak Zu zacznie chodzić w
                      wieku 18 m-cy. I co to za wyczyn? W tym wieku to chodzi 99% dzieci
                      • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:19
                        Nie będę komentować i zniżać się do twojego poziomu.
                        • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:31
                          Haha, dobre big_grin Z poziomem to Ty mi do pięt nie dorastasz tongue_out
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:43
                            No tak rzeczywiście, ale wiesz co? Z takim poziomem jaki ty
                            reprezentujesz to nawet nie chce się mierzyć. W pyskówkach możesz
                            sobie reprezentować poziom jaki chcesz i mogę ci pogratulować. Do
                            pięt ci nie dorastam w twoim chamstwie...
                            Nie będę się z tobą wdawać w pyskówki, bo jesteś za bardzo na
                            poziomie a mi szkoda czasu, żeby się podciągać big_grin
                        • klifer Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:44
                          Droga SCARLET..
                          Czas spojrzeć prawdzie w oczy...
                          Kochane czytelniczki forum,chciałbym Wam pomóc w rozwiązaniu problemu scarlet_s.Kobieta leczy się w jednej z poradni w naszej wspaniałej stolicy...I wszystko jasne... Chyba nic nie trzeba dopisywać.Wszystko zrozumiane.
                          POZDRAWIAM.
                          Klifer.
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:52
                            Wywnioskowałaś, że się lecze dlatego, że napisałam ten wątek???
                            Szok!!! Co to ludzie nie wymyślą? Opierasz się na swoich
                            doświadczeniach czy poprostu mnie nie lubisz i chciałaś mi dopiec a
                            tak prostacki i dziecinny sposób?
                            A wiesz co ja myślę, że to co niektóre zazdrośnice powinny trafić do
                            specjalisty z powody frustracji i niekontrolowanej agresji.
                    • green_naranja Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 11:47
                      "
                      >
                      > A czy ja to do Ciebie pisalam? Przeciez zacytowalam post kogos
                      > innego. Po kim te Wasze dzieci takie genialne, jak Wy ledwo czytac
                      > umiecie?
                      >
                      > "

ha ha wilma! ja tez sie nad tym fenomenem zastanawiam, chyba trzeba jakies nowe
                      badania w genetyce zaproponowac, bo widac stare dobre prawa Mendla kompletnie
                      sie zdewaluowaly w toku najnowszej ewolucjibig_grin
                      • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:04
                        Scarlet a nie pomyślałaś jak wielką krzywdę wyrządzasz swoim dzieciom?
                        Przecież ich nie będą lubiły żadne inne dzieciaki jak Ty im wpoisz taką manię
                        wyższości i próżności jaką Ty masz.
                        Jakbyś była taka super, za jaką się uważasz, to na innych forach dziewczyny nie
                        miałyby Cię dość i wprost by Ci tego nie mówiły, włącznie z wyganianiem Cię

Klifer
                        a jakieś szczegóły?
                        • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:18
                          DOKŁADNIE!!! Juz nie jedno forum zaliczyłaś i na wielu Cie po prostu wygoniono...I nie,nie-nie z zazdorści.Tylko z tego,że jesteś obrzydliwie przemądrzała..Ale to chyba złe określenie.Bo jak okreslić OSOBĘ,która tak wiele lubi sobie dogadywac...Ach...SZKODA SŁÓW.Mnóstwo osób wyszukuje Twoje posty-aby się pośmiac.A Ty nawet czasem drwin z Ciebie nie potrafisz dostrzec..
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:24
                            A jacy to ludzie? Wredni i zawistni, którzy nie mają życia
                            prywatnego, tylko szukają sensacji. Takich pełno w sieci.
                            W moich postach nie ma nic śmiesznego a to że ktoś nie wierzy w to
                            co pisze, tylko woli się z tego śmiać to już jego problem. Po co tu
                            wogóle piszesz?
                        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:20
                          Jak ktoś mnie gdzieś nie chce to się nie pcham i staram się nie
                          awanturować. Tutaj też, ale to wy wchodzicie na mój wątek i staracie
                          się mi udowodnić jaka ze mnie zła kobieta, że się chwale swoim
                          dzieckiem i jaka to ze mnie egoistka. Przecież jak kogoś denerwują
                          moje posty to nie musi tu wchodzić. Nie jestem typem forumowej
                          mamusi, która pisze tylko o problemach z dzieckiem, bo akurat ich
                          nie mam. Nie interesuje mnie też codzienne pisanie o pogodzie na
                          spacerku, kupkach, jedzeniu i innych duperelach, jak coś mam to
                          pisze jak nie to się nie wysilam.
                          Polecam ci taką opcje po prawej stronie i wtedy zrobisz sobie mnie
                          na szaro i nie będziesz musiała czytać moich postów, tak jak i ja
                          twoich. To forum słynie z tego, że jest tu wiele żmij i ja się tym
                          nie przejmuje i do twojej wiadomości, nie mam żadnej mani wyższości,
                          chociaż jak wchodzę na to forum i czytam wasze wypowiedzi to jakieś
                          takie poczucie wyższości we mnie wstępuje, hehe..
                          • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:26
                            scarlet_s napisała:

Przecież jak kogoś denerwują
                            > moje posty to nie musi tu wchodzić.
                            > Polecam ci taką opcje po prawej stronie i wtedy zrobisz sobie mnie
                            > na szaro i nie będziesz musiała czytać moich postów, tak jak i ja
                            > twoich.

Aha,czyli forum polega na tym zeby sobie przyklaskiwać a jak komus sie nie
                            podoba to co pisze ktos inny to trzeba "sobie go zrobic na szaro",tak?
                            Fajna teoria...
                            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:34
                              Oczywiście, że nie, ale jeżeli ktoś jest wredny i złośliwy, a takich
                              osób w sieci a szczególnie na tym forum nie brakuje, to po co się
                              nim denerwować?
                              Spójrz, napisałam post, bo ciesze się, że moje dziecko ślicznie mówi
                              a tu pełno zawistnych mamusiek wylatuje z wrednymi tekstami. Po co
                              mam to czytać?
                        • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:22
                          mewa000 napisała:

> Scarlet a nie pomyślałaś jak wielką krzywdę wyrządzasz swoim dzieciom?
                          > Przecież ich nie będą lubiły żadne inne dzieciaki jak Ty im wpoisz taką manię
                          > wyższości i próżności jaką Ty masz.

O i tu jest sedno sprawy.Własnie mialam o tym pisac.Fajnie,ze mnie wyręczyłas.Pomijajac fakt proznosci Twoje dzieci beda odczuwac wielka presje,bo musza byc najlepsze,bo mamusia musi sie pochwalić.I beda miec wielkie kompleksy kiedy np ktos bedzie lepszy od nich.Do tego to zmierza.
                          Scarlet,napisalas jednej dziewczynie,ze wspolczujesz jej ze nie ma sie czym pochwalić?A skad wiesz,czy nie ma?To,ze nie oswiadcza publicznie na forum obcym osobom co robi jej dziecko świadczy o tym,ze nie ma sie czym pochwalić?Nie badz śmieszna.Gwarantuje Ci,ze Twoje dziecko wcale nie jest takie genialne i dzieci w jej wieku robią o wiele wiecej,tylko nie kazda matka ma w sobie tyle prożnosci zeby trąbic o tym w kolko.

A moje dziecko jest od kochania a nie od chwalenia sie nim obcym dziewczynom.Dla mnie jest genialna i najukochansza (tak jak wszystkie dzieci dla wszystkich matek),ale na miłosc boską nie każdy pisze tu co niezwyklego dziecko zrobiło.Moze i lepiej,bo wpadłabys w kompleksy,ze jednak Twoja corka nie jest najlepsza we wszystkim.
                          Przepraszam za przydługi wywód smile
                          • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:30
                            Easy_martolina i o to właśnie chodzi, tylko że Scarlet nie potrafi
                            przyjąć żadnej krytyki, nawet jednego "złego" słowa. Myśli że jest naj i koniec.
                            A życie się po jej dzieciach za to przejedzie
                            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:36
                              Na szczęście nie masz pojęcia o tym co piszesz.
                              Wredna z ciebie osoba, że tak rzyczysz moim dzieciom...
                              A ja twojemu współczuje, bo może być tak jak ty wredne.
                              • green_naranja Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:49
                                kobieto! twoja niunia nie "mowi" tak slicznie, jak bys sobie zyczyla. przeczytaj
                                jeszcze raz post wilmy, bo akurat ona zna sie na rzeczy-uwierz mibig_grin

p.s. zajrzenie do slownika ortograficznego miedzy generowaniem tych postow nie
                                zaszkodziloby ci z pewnoscia.
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:30
                            Przeczytaj mój post i powiedz szczerze, czy jest w nim coś złego? Co
                            złego w tym, że matka cieszy się, że jej dziecko ładnie mówi?
                            Moje dzieciaki jedną robią lepiej od innych a co innego gorzej i co
                            mają presje? Absolutnie nie. Wyciągacie złe wnioski i tyle. Mogę się
                            cieszyć z sukcesów dzieci i być z nich bardzo dumna i kto mi tego
                            zabroni? Wy, forumowe złośnice?
                            • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:32
                              Tu nie chodzi o jeden Twój post ale wszystkie do kupy.
                              I nie jesteśmy forumowymi złośnicami, tylko obiektywnymi czytelniczkami
                              • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:39
                                I w każdym moim poście już będziesz mi dopiekać? Lubisz się
                                awanturować, co?
                              • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:44
                                mewa000 napisała:

> Tu nie chodzi o jeden Twój post ale wszystkie do kupy.

No własnie,w watku o chwaleniu sie dziecmi czujesz sie jak ryba w wodzie i
                                jestes czestym bywalcem zauważyłam.
                                Moze zaloz osobny wątek i tam bedziesz wpisywac kazde nowe slowo i ile metrow
                                dzisiaj przeszla Twoja corka,zeby czasami nic nie umknęlo naszej uwadze
                                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:56
                                  Ale tobie to przeszkadza, no nie? A pewnie że będę się chwalić na
                                  złość takim zazdrośnicom jak ty.
                            • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:34
                              Hahahah-tak tak-dzieci powysyłaj do Mensy hahaha
                          • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:31
                            Aha, i jeszcze jedno.Przeraża mnie zetkniecie sie w przyszlosci w piaskownicy z takimi nawiedzonymi mamuskami,co to beda sie licytowac kiedy ich dziecko usiadlo,a kiedy stanelo,a ze jak mialo 8 m-cy to juz chodzilo,a w ogole to urodzilo sie z 3 zębami...
                            Oj,duuuuuzo cierpliowsci sie przyda....
                            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:40
                              Mnie nie przeraża, ja takich nie spotykam :p
                              Moje i tak najlepsze i najśliczniejsze!
                              • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:11
                                scarlet_s napisała:

> Mnie nie przeraża, ja takich nie spotykam :p
                                Bo wszystkie od Ciebie uciekaja tongue_out
                                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:32
                                  A może i tak. Pamiętam jak jedna mama chwaliła się jak jej synek
                                  chodził w wiek 10 miesięcy a potem spytała ile mój ma, ja że 9. Ona
                                  w szoku, że mały już tak biega i zaraz uciekła z wypiekami na
                                  twarzy big_grin Poza tym to nie zauważyłam, żeby ktoś inny uciekał. Tobie
                                  się zdarza?
                                  • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:36
                                    scarlet_s napisała:

>Ona
                                    > w szoku, że mały już tak biega i zaraz uciekła z wypiekami na
                                    > twarzy

Zaprawde, madra to i swiatla musiala byc niewiasta...
                                    • nikaa818 Re: 7 - miesięczna gaduła 07.05.10, 16:02
                                      big_grin
                                      się uśmiałam!
                                      wilma czytanie Twoich postów to czysta przyjemność.pozdr
                                  • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:43
                                    scarlet_s napisała:
                                    >Tobie się zdarza?

Nie,mnie sie nie zdarza,bo nie jestem przemądrzała i zapatrzona w siebie.
                                    Koncze juz te dyskusje,bo i tak za duzo czasu straciłam na rzucanie grochem o ściane.
                                    Baw sie dobrze ze swoja pychą i pamietaj,ze są dzieci mądrzejrze/sprytniejsze/bardziej rozwiniete(do wyboru) od Twoich.
                                    Życze wiecej pokory i sily w zderzeniu ze ścianą,ktorej nazwa brzmi: rzeczywistosc
                                    Bye!
                                    • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:46
                                      Pewnie i są, ale mnie moje interesują.
                            • black_edith Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:07
                              > Przeraża mnie zetkniecie sie w przyszlosci w piaskownicy z
                              > takimi nawiedzonymi mamuskami,co to beda sie licytowac kiedy ich
                              dziecko usiad
                              > lo,a kiedy stanelo,a ze jak mialo 8 m-cy to juz chodzilo,a w ogole
                              to urodzilo
                              > sie z 3 zębami...

wiesz, ja mam starszaka w domu i za sobą godziny w piaskownicy
                              spędzone, moim zdaniem najgorsze nie są te, które się licytują, bo
                              te można olać i z nimi nie gadać. Najgorsze są te zwykłe mamy, które
                              ciągle mają obsesję, żeby ich dziecko nie było "do tyłu".
                              Mnie najbardziej wkurzały pytania: "ma już twoja zęby?", na które
                              zgodnie z prawda odpowiadałam, że ma i słyszałam: "o widzisz, twoja
                              to ma tak wcześnie, a moja starsza i ani jednego"
                              albo "twoja już raczkuje?", więc odpowiadam, że tak i słyszę "a mój
                              nawet pupy nie podnosi do góry, a przecież są z tego samego
                              miesiąca, może z nim do neurologa pójdę" itd
                              • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:38
                                Zgadzam się. Wiele razy tłumacze mamuskom, że ich dziecko rozwija
                                się w swoim tempie i nie wolno porównywać. JA nie przejmuje się tym,
                                że moja mała jeszcze samodzielnie nie siedzi.
                          • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:32
                            Mądre słowa..A najlepsze jest to,że zachwyca się dziećmi,które są zwykłe i przeciętne...
                            • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:39
                              Scarlet właśnie tego im nie życzę, ale Ty do tego doprowadzisz
                              • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:49
                                Chwaląc je?
                            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:42
                              dorcia1009 napisała:

> Mądre słowa..A najlepsze jest to,że zachwyca się dziećmi,które są
                              zwykłe i prze
                              > ciętne...

I w tym zdaniu wyszła z ciebie zazdrość. Śmieszna jesteś.
                              • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:46
                                scarlet_s napisała:

> dorcia1009 napisała:
                                >
                                > > Mądre słowa..A najlepsze jest to,że zachwyca się dziećmi,które są zwykłe i
                                przeciętne...
                                >
                                >
                                > I w tym zdaniu wyszła z ciebie zazdrość. Śmieszna jesteś.

Jakbyś chciała wiedzieć, to Dorcia nie ma Ci czego zazdrościć, bo jej córka
                                zaczęła raczkować wcześniej jak Twoja Zuzanka
                              • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:47
                                scarlet_s napisała:

>
                                > I w tym zdaniu wyszła z ciebie zazdrość. Śmieszna jesteś.

Kobieto,daj sobie na wstrzymanie.Czy Ty sadzisz ze jestes pępkiem świata i Ty i
                                Twoje dzieci są the best we wszystkim i wszyscy wkolo Ci zazdroszcza?Czy Ty
                                jakas nie dowartosciowana jestes,ze z kazdej strony widzisz zazdrość?Czy jak
                                ktos Ci mowi szczerze co mysli to zawsze zwalasz to na zazdrosc?Litości...
                                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:54
                                  Wszystcy to nie ale ty na pewno.
                                  • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:02
                                    scarlet_s napisała:

> Wszystcy to nie ale ty na pewno.

No do wszystkich,ktorzy pisza ze Twoje dziecko nie jest takie nadzwyczajne piszesz,ze zazdroszcza.
                                    Ja powtorze Ci,ze nie mam Ci czego zazdroscic,bo np moja corcia ślicznie chodzi przy meblach-czego Twoja nie umie.
                                    Moge Ci zazdroscic np. mieszkania,bo ja mam wynajmowane,ale nie dziecka,bo moje i tak jest najlepsze.
                                    Nie mowie,ze masz sie nie cieszyc z osiagniec Twojego dziecka,ale po co w kolko to wałkowac na forum?Robisz z dziecka takie troche "zwierzatko" w ZOO.Kazdy moze sobie zobaczyc na filmiku jak je kaszke i cos tam gaworzy(przy okazji sie pogrążasz,bo w taki sposob "mowi" wiekszosc 7-miesieczniakow).
                                    Moje podejscie do dziecka jest nieco inne.Ono jest dla mnie nie dla innych.W dodatku nie znosze próznosci i przechwalstwa,stad moje lekkie wzburzenie.
                                    • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:23
                                      A ty porównujesz i szukasz na siłe czegoś w czym twoje dziecko jest
                                      lepsze od mojego. Co cię tak złości? Po co to czytasz? JA lubie
                                      wątki o osiągnięciach innych dzieci i je czytam i nikomu tam nie
                                      dogryzam. Moja córcia nawet jeszcze pewnie nie siedzi, ale to nie
                                      znaczy, że nie jestem z niej dumna. Jeszcze nie chodzi przy
                                      mebelkach ale za to dużo i ładnie gada. NA innym forum umieściłam 2
                                      filmiki z Zuzią jak gada i dziewczyny mi tylko pogratulowały, jedna
                                      napisała że mi zazdrości tego gadania, a tu co? Nie zazdrść? Jesteś
                                      pewna?
                                      • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:32
                                        Ja nie porownuje na sile.Probuje Ci pokazac,ze Twoje dziecko wcale nie jest
                                        genialne tak jak piszesz(tzn dla Ciebie jest,ale to tak samo jak dla kazdej
                                        innej matki jej wlasne dziecko).
                                        Jak widzisz ma spore braki,wiec po co te wątki?Po co te przechwałki?Skoro juz
                                        taka jestes pewna siebie to miej chociaz podstawe ku temu.
                                        Aha,i teraz wyszlo szydlo z wora.Piszesz to po to,zeby inni Ci zazdroscili.Na
                                        mnie nie licz.Moje dziecko rozwija sie szybciej,wiec powtorze kolejny raz,ze nie
                                        mam Ci czego zazdrościc.
                                        A nie pomyslałas,ze dziewczyny na tych innych forach o ktorych piszesz (swoja
                                        droga to juz niezle znane jest w necie Twoje dziecko,zeby tylko to sie zle nie
                                        skonczylo)mowia ze Ci zazdroszcza z grzecznosci??Zebyś miala radoche.No ja Ci
                                        tej radosci nie sprawie,bo nie widze w tym filmiku nic nadzywyczajnego, obłudna
                                        nie bede.
                                        • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:35
                                          Ja rozumiem,ze mozna od czasu do czasu sie pochwalic jakims [b]niezwykłym[b/]
                                          osiagnieciem swojego dziecka,ale jakby kazdy chwalił sie wszystkim i z taka
                                          czestotliwoscia jak Ty,to to forum nazywało by sie "Pochwalmy sie swoimi dziecmi".
                                          A swoja droga,moze zaloz takie-bedziesz w koncu w swoim żywiole.
                                        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:42
                                          Szkoda, że nie widzisz, ale ja nie pisałam o tym, że moje dziecko
                                          jest genialne, poprostu się cieszyłam tym, że tak fajnie powtarza i
                                          tyle. Mowisz, że moje dziecko jest znane w necie? No na pewno i nie
                                          tylko moje. Mam strone o fotografi, gdzie są zdjęcia mojego
                                          autorstwa nie tylko moich dzieci, ale i innych wyjątkowo ładnych
                                          maluszków.
                              • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:51
                                Zazdrość??? Hahahah-prawda w oczy kole..
                              • kasik.6 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:54
                                gratuluję zdolnych dzieciaczków, natomiast słowa jakie tu padają na forum
                                świadczą o tym, że niektóre mamy mają wysoki poziom frustracji, hormonów i
                                czegoś tam jeszcze. Dzięki temu forum stabilizują sobie poziom wyżej
                                wspomnianych czynników i czują się lepiej.
                                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:02
                                  Dziękuje smile
                                  A ja rzeczywiście głupia jestem, że daje się ciągle wpanipulowywać w
                                  takie pyskówki.
                                  • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:06
                                    scarlet_s napisała:
                                    > A ja rzeczywiście głupia jestem, że daje się ciągle wpanipulowywać w
                                    > takie pyskówki.

No w koncu cos mądrego napisałas.Wez sobie zrob nas wszystkie "na szaro" swoim
                                    sposobem i bedzie po sprawie
                              • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 12:55
                                a czego ja mam Ci zdzrościć?Fantazji i pychy ?Nie widzę NIECZEGO wyjątkowego w Twoich dzieciakach..Jedynie ich mi szkoda..Nie muszę siwe chwalić umiejętnosciami swojej córki,bo sama wiem,że niektóre rzeczy które potrafi robi lepiej...inne gorzej..a wyjątkowa jest dla mnie i tyle.Nie mam potrzeby wychwalania się,bo to dziwne..
                                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:05
                                  Dla mnie dziwne jest to, że nie chwalisz się.
                                  Ja swoje dzieci chwale za wszystkie ich osiągnięcia i jestem z nich
                                  dumna, jak cioś dobrze zrobią i to działa, bo starają się bardziej.
                                  Jak coś im nie wyjdzie, to też ich chwale za to, że próbowali smile
                                  • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:09
                                    Co innego chwalic dzieci,a co innego chwalic sie dziećmi...
                                    Widzisz roznice?
                                    • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:13
                                      easy_martolina84 napisała:

> Co innego chwalic dzieci,a co innego chwalic sie dziećmi...

WŁAŚNIE!!! big_grin
                                    • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:14
                                      I jeszcze taki wniosek...Przydaje sie czasami takie forum i taka osoba jak np scarlet_s...
                                      Juz wiem,ze zrobie wszystko zeby nie wychowac corki na próżną i zapatrzona w siebie osobe.To jest okropne,nie chce zeby taka była.
                                      • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:38
                                        A tak nawiasem mówiąc easy_martolina84 mam 6 dni młodszą Martynke od Twojej smile
                                        • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:43
                                          dorcia1009 napisała:

> A tak nawiasem mówiąc easy_martolina84 mam 6 dni młodszą Martynke od Twojej smile

O widzisz,jakis pozytywny aspekt tego durnego wątku smile
                                          Czemu nie ma Cie na Sierpniowkach?
                                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:50
                                            Po co takie mądre mamusie piszą na tym "durnym wątku".
                                            Wiecie co a ja moje dzieci wychowam w duchu tolerancji i na pewno
                                            będą pewne siebie.
                                            • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:53
                                              scarlet_s napisała:

> Po co takie mądre mamusie piszą na tym "durnym wątku".
                                              > Wiecie co a ja moje dzieci wychowam w duchu tolerancji i na pewno
                                              > będą pewne siebie.

Bo sie dałam wciagnac nie potrzebnie.Moje tez bedzie wychowane w duchu
                                              tolerancji.To nie ma nic do rzeczy.No chyba,ze tolerancja oznacza dla Ciebie
                                              przyklaskiwanie wszystkim po kolei.
                                              Ciao!
                                          • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:55

>
                                            >
                                            > O widzisz,jakis pozytywny aspekt tego durnego wątku smile
                                            > Czemu nie ma Cie na Sierpniowkach?

Jestem-ale na innym forum smile
                                            • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:58
                                              dorcia1009 napisała:

> easy_martolina84 napisała:
                                              >
                                              > >
                                              > >
                                              > > O widzisz,jakis pozytywny aspekt tego durnego wątku smile
                                              > > Czemu nie ma Cie na Sierpniowkach?
                                              >
                                              > Jestem-ale na innym forum smile

Łeeee...
                                            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:03
                                              PEwnie nudą powiało, co?
    • kj-78 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:37
      Ale dlaczego nie wierzycie, ze dzieci Scarlet rozwijaja sie troche
      szybciej niz przecietne? Niektore sa szybsze i tyle. Moja ma 10
      miesiecy i dopiero zaczyna pelzac i mowi bla bla bla. Tak, plasuje
      sie na ostatnim miejscu, i co z tego? Dzieci sa rozne.

To, ze corka Scarlet mowi daj am, to jedno, mozna przyjac, ale z
      cala pewnoscia nie mowi "daj to". Juz o tym kiedys pisalam, uzywanie
      zaimkow przychodzi znaaaacznie pozniej, choc nam sie wydaje, ze "to"
      to taki sam wyraz jak am. Tak wiec wspomagajac sie wiedza o jezyku
      oraz obserwacjami dzieci mysle sobie, ze duzo z tego, co pisze
      Scarlet jest prawda, ale czesc to fantazje mamusi, w czym nie ma
      zreszta moim zdaniem nic zlego, bo wiekszosc matek podciaga rozne
      przypadkowe zachowania pod cos swiadomego. Ale po co od razu sie tak
      zacietrzewiac?
      • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:45
        kj-78 napisała:

>Ale po co od razu sie tak
        > zacietrzewiac?

Bo drażnią mnie zapatrzeni w siebie i prózni ludzie i nie moge sie powstrzymać tongue_out
        Ale juz koncze
      • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:57
        A widzisz, bo nie mają prawa rozwijać się szybciej.
        Zuzia mówi "daj to", bo naśladuje rodzeństwo. Uczą ją mówić i mówią
        do niej żeby coś powtórzyła i ona powtarza. Mówi "daj to, daj am,
        dupa, kupa (to oczywiście nie bardzo mnie cieszy), zamiast pić mówi
        pi, na lampe pa" i genaralnie powtarza wszystko, pokazuje paluszkiem
        na coś, np cycuś i mówi cić, albo na pępek i mówi "pepe". Ciesze się
        z tego okropnie, więc chwale się wszystkim na około, bo jestem
        super, hiper szczęśliwa. A że wszystkie koleżanki i znajome mamusie
        już widziały i pochwaliły to i tu się chciałam pochwalić z czystej
        próżności i egoizmu.
        • pomarancza-1 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 18:05
          Mówi ...
          > dupa, kupa (to oczywiście nie bardzo mnie cieszy)

Ha ha ha zrywam boki. No tak kupa to takie brzydkie słowo i nie przystoi takiej idealnej panience. Koniecznie ją oducz tej kupy bo pośmiewisko będzie...
      • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:27
        kj-78 napisała:

>> To, ze corka Scarlet mowi daj am, to jedno, mozna przyjac, ale z
        > cala pewnoscia nie mowi "daj to".

Obie mozliwosci sa rownie watpliwe, jesli dyskutujemy o swiadomej
        produkcji mowy. Dwuwyrazowe ciagi dzieci zaczynaja generowac okolo
        18-stego miesiaca zycia, wiec nawet zakladajac ze dziecko Scarlet
        rozwija sie szybciej niz przecietne, akurat u siedmiomiesieczniaka
        sie to raczej nie zdarza. Takie wymawianie sylab moze sie jednak
        zdarzyc na zasadzie imitacji, o czym zreszta pisze pod Twoim postem
        sama Scarlet, bo dzieci do pewnego stopnia nasladuja mowe
        otoczenia. W tym wieku jest to jednak takie troche na wpol swiadome,
        aczkolwiek faktem jest ze maluchy otrzymujace wiele slownych bodzcow
        z otaczajacego je srodowiska, moga sie jezykowo rozwijac szybciej
        niz rowniesnicy. I tu mozna sie zgodzic, ze na zasadzie nie do konca
        uswiadomionego nasladownictwa, dziecko autorki watku cos tam
        podobnego do zrozumialej mowy generuje. Problem jednak w tym, ze
        Scarlet, na poczatku niesmialo pytajaca czy to mozliwe, ze dziecko
        cos kojarzy, im dalej w watek, tym bardziej stara sie wszytskim
        udowodnic, ze jej siedmiomiesieczne dziecko swobodnie operuje
        zestawem zaimkow wskazujacych i trybami czasownika. A to, jak wiesz,
        jest zwyczajnie smiechu warte.
        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:37
          I tu się mylisz i to bardzo. Mój synek z całą pewnością w wieku 10
          miesięcy mówił: "daj cyc i daj am, daj Olo". Mam filmik jak próbuje
          małego nakarmić a on krzyczy "Olo ne ce, daj cyc". Odpowiadał na
          pytania, np kto kocha mamusie odpowiadał: "Olo koka". Na 1,5 roku
          mówił już pełnymi zdaniami, bardzo wyraźnie, łącznie z pięknym "r".
          Możesz nie wierzyć, ale takie są fakty. Liwcia podobnie, tylko
          bez "r". Kuzynka w wieku 14 miesięcy mówiła: "ce babci, daj cić" i
          inne proste zdanka. Dzieci rozumieją wcześniej niż się nam wydaje.
          • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:44
            scarlet_s napisała:

> I tu się mylisz i to bardzo. Mój synek z całą pewnością w wieku 10
            > miesięcy mówił: "daj cyc i daj am, daj Olo". Mam filmik jak
            próbuje
            > małego nakarmić a on krzyczy "Olo ne ce, daj cyc". Odpowiadał na
            > pytania, np kto kocha mamusie odpowiadał: "Olo koka". Na 1,5 roku
            > mówił już pełnymi zdaniami, bardzo wyraźnie, łącznie z
            pięknym "r".
            > Możesz nie wierzyć, ale takie są fakty. Liwcia podobnie, tylko
            > bez "r". Kuzynka w wieku 14 miesięcy mówiła: "ce babci, daj cić" i
            > inne proste zdanka. Dzieci rozumieją wcześniej niż się nam wydaje.

A Zuzanka w wieku 8 miesiecy sama myje zabki, prawda? Zas w wieku 6
            gotowala obiady z czterech dan.
            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:52
              Oczywiście, że tak, a co w tym takiego dziwnego. Opisałam niżej jak
              to wygląda. Daje jej szczoteczke z wodą i sobie gmera po ząbkach.
              Dziwne? Nienormalne? Spróbuj daj swojemu dziecku, gwarantuje ci, że
              też włoży szczoteczke do buzi big_grin
              • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:57
                scarlet_s napisała:

>Spróbuj daj swojemu dziecku, gwarantuje ci, że
                > też włoży szczoteczke do buzi

Tyle ze ja, w przeciwienstwie do Ciebie, nie bede w zwiazku z tym
                twierdzila, ze dziecko samo myje sobie zeby. Dla mnie jest jednak w
                tej chwili jasne, ze na podstawie obserwacji nieuswiadomionych lub
                przypadkowych odruchow, przypisujesz swoim dzieciom
                umiejetnosci/zdolnosci ktorych de facto nie posiadaja. Mozna i tak.
                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:01
                  Ależ ona sama myje ząbki wodą, tak jak to potrafi robić 8 miesięczne
                  dziecko. Daj spokój kobieto, będziesz się tak o wszystko czepiać.
                  Troche wyobraźni.

Swoją drogą to widziałaś ostatnio program pt: "Dlaczego kobiety są
                  agresywne w sieci?" Wydaje mi się, że tam twoje posty pokazywali?
                  • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:03
                    W poście o mysiu ząbków chyba nic nie pisało o szczotkowaniu pastą i
                    płukaniu wodą?
                  • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:07
                    scarlet_s napisała:

> Troche wyobraźni.

No fakt, taka wyobraznie jak Ty to malo kto ma big_grin

> Swoją drogą to widziałaś ostatnio program pt: "Dlaczego kobiety są
                    > agresywne w sieci?" Wydaje mi się, że tam twoje posty pokazywali?

Nie widzialam, ale mozliwe. W koncu jestem jedna z najbardziej
                    krwiozerczych istot w sieci......wrrrrrrrrr.....!
                    https://emoty.blox.pl/resource/bandit.gif

P.S. Prgramu o najglupszych postach w sieci nie bylo? big_grin
                    • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:10
                      Nie, tylko wredota ich interesowała.
                      • wilma.flintstone Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:19
                        scarlet_s napisała:

> Nie, tylko wredota ich interesowała

Szkoda, bo i Ty mialabys szanse byc w TV...A teraz musze sie juz
                        oddalic, bo dziecko mi sie obudzilo (zupelnie samo, taka z niego
                        zdolniacha big_grin), wiec koniec zabawy w i tak do niczego nie prowadzace
                        dyskusje.
                        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:23
                          Widzisz widocznie moja głupota nie była tak duża jak twoja wredota.
    • koralik12 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:38
      super wątek na poprawę humoru big_grin big_grin big_grin
      • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 13:56
        Easy_martolina ja i Dorcia jesteśmy na Sierpniówkach ale na e-mamie (choć
        ja tu na początku też lookałam)
        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:01
          A jak Dorcia z e-mamy to ja już wszystko rozumiem big_grin
          Stąd takie zainteresowanie tym wątkiem i taka wrogość.
          • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:10
            To tym bardziej powinnaś się opanować bo wiesz, jak my o Tobie dużo wiemy. I to
            nie wrogość, to normalna reakcja na takie zachowanie
            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:19
              Ale sorry. Co wy o mnie takiego wiecie? Bo ja nie mam się czego
              wstydzić. Za to niektóre z was chyba tak.
              • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:22
                Wiemy, jak lubisz się przechwalać i wywyższać. Bo niby po co z wrześniówek
                przeskakiwałaś na sierpniówki? A my to niby czego się mamy wstydzić?
                • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:25
                  Ha! Wlasnie przeczytalam,ze siedmiomiesieczne dziecko tej pani myje sobie samo
                  zęby big_grin big_grin big_grin
                  Dobra,ja juz nie mam wiecej pytan.Gratuluje bujnej wyobraźni!
                  • easy_martolina84 ona nie jest normalna! 06.05.10, 14:29
                    Aaaaaaaaaa hahahahha w dodatku od kilku miesiecy juz sobie sama myje
                    forum.gazeta.pl/forum/w,572,110986855,111021082,Re_Mycie_zabkow.html
                    kobieto,idz sie leczyc.Tworzysz sobie sztuczna rzeczywistosc.
                    • easy_martolina84 Re: ona nie jest normalna! 06.05.10, 14:31
                      No i co teraz powiecie Panie obronczynie scarlet_s ???
                      Kłamie,zwyczajnie kłamie!
                      • scarlet_s Re: ona nie jest normalna! 06.05.10, 14:54
                        Nigdy nie kłamałam, bo to nie w moim stylu. Przykro mi, że nie
                        rozumiecie o co chodzi i że tak się zachowujecie. Albo to brak
                        zrozumienia, albo wyobraźni, albo zawiść, bo co innego?
                    • scarlet_s sama jesteś nienormalna! 06.05.10, 14:43
                      Wyjaśnie ci, bo inteligencja twoja jest zbyt płytka. Daje Zuzi
                      szczoteczke do zębów nasączoną wodą do rączki i ona wkłada ją do
                      buzi i rusza naśladując mycie. Najpierw ja jej myłam, potem dawałam
                      do ręki a teraz daje jej do rączki i ona sobie nią trze po ząbkach.
                      Myślisz, że kłamie? No coż, nic na to nie poradze. Dodam, że
                      wszystkie moje dzieci tak myły ząbki.
                      • easy_martolina84 Re: sama jesteś nienormalna! 06.05.10, 14:50
                        Tak,mysle ze klamiesz piszac ze twoje 7-mio miesieczne dziecko myje sobie samo zeby.To ze memla szczoteczke,to nie znaczy ze sobie zeby myje.Nie osmieszaj sie juz bardziej.
                        Idąc tym tropem moja umie zmieniac kanały w tv i pisac na kompie,bo jak sie dorwie do guziczkow to sobie wciska.Zastanow sie co Ty wypisujesz!!!
                        • scarlet_s Re: sama jesteś nienormalna! 06.05.10, 15:40
                          Pisałam, że sama myje, w znaczeniu, że ja jej nie myję, tylko daje
                          szczoteczke. Na tamtym wątku chyba wszyscy zrozumieli. Szkoda, że ty
                          nie. Idąc jednak tropem twojego rozumowania nie dziwie się, że nie
                          zrozumiałaś.
                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:30
                  Swojego zachowania delikatnie mówiąc niemiłego.
                  A ja napisałam ten wątek nie z czystej matczynej radości, tylko z
                  chęci wywyższenia się, nie? A na sierpniówkach pisałam dlatego, że
                  wrześniówek było mało i wiele z nich zresztą też pisało na
                  sierpniówkach chcąc się doradzić. Coś w tym złego?
                  JA nadal piszę na tamtym forum, tylko na innych wątkach, na jednyum
                  otwartym już dawno nie pisałam a na innym zamkniętym, więc nie masz
                  co szukać. Masz chyba obsesje na moim punkcie.
                  • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:35
                    I myślisz,że nie wiem gdzie piszesz? i że tak ciężko "wejść" w zamknięty wątek ?? hehehe
                    • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:38
                      To czekam na ciebie na forum o genialnych dzieciach geniuszu.
                      • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:41
                        Aaaaaaaaaaaaaaa no nie mow mi ze jestes na jakims forum o genialnych dzieciach!!!???
                        Ja nie moge!To sie nie dzieje naprawde!
                        • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:45
                          Szukaj, może znajdziesz?
                          • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:51
                            scarlet_s napisała:

> Szukaj, może znajdziesz?

Szkodami czasu na śledzenie tak kłamliwej istoty!
                            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:05
                              Proponuje, ebzđ wicej nie cyztaa ju moich postw, bo maj one tzlko na
                              celu okamanie ciebie
          • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:33
            Z wrześniówek na e-mamie cię pogoniły i założyły prywatny wątek,bo nie mogły wytrzymać co Ty za głupoty wypisywałaś..U nas na sierpniówkach też Cię wybyło,bo już dziewczyny nei mogły wytrzymać.Czy Ty dalej nie widzisz,że jest coś nie tak?I wciąż sobie tłumaczysz,że ludzie zazdroszczą.CZEGO>>>!!!!Ta-zaraz jeszcze napiszesz,że Twoje dziecko wypowiada imiona reszty dzieci,więc czas zapisać do szkoły...Hahahah..Jeżeli bym zobaczyła jak Twoja córka mówi pępek,daj to itp...To uwierze.Córka moja powiedziała coś wczoraj dziwnie i patrzaął sie na mnie co BRZMIAŁO jak DOROTA.I co-mam napisac,że ona mówi DOROTA do mnie?Albo w swoim "gadaniu" wypowiada inne dziwne dźwięki...Albo gdy idziemy na spacer ona robi ustami "brymmm" tzn że chce jechać autem?confused????????
            • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:50
              Akurat na wrześniówkach już nie pisze dlatego, że mi dziewczyny
              pisały, że ciągle marudze i narzekam na coś a że wątek zamknięty to
              pierwsze słysze, ostatnio jak byłam to były miłe i nikt mnie nie
              pogonił, wręcz przeciwnie.
              Bez sensowne jest to awanturowanie się, nie uważasz?
              • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:57
                Hmm, skoro nie kłamiesz, to jeszcze gorzej, bo to świadczy, że z Tobą na serio
                jest coś nie tak
              • dorcia1009 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 14:59
                jak najbardziej poważnie dochodzę do wniosku,że cierpisz na jakies zaburzenia..Oj ciężka baba z Ciebie.Takim sposobem jak Ty myślisz,to ja mogę napisać,ze moje dziecko włącza sobie mikrofale,pisze na lapku,szuka sobie w ciuchach co tu ubrać itp itd...
                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:08
                  Prosze bardzo, tylko że ja w przeciwieństwie do ciebie nie
                  zapirzałabym się o to, tylko potraktowała jako żart.
                • jeza_bell Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:08
                  Z ciekawości przeleciałam posty scarlet i faktycznie, nie przesadzacie dziewczyny- WYJĄTKOWA CHWALIPIĘTA. Widać, że jak nikt nie chwali- to trza się za to zabrać samemu big_grin
                  • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:19
                    Ależ mi głupio. Wszystko się wydało. Ależ jestem przemądrzałą
                    chwalipiętą i wstrętną egoistką. Jak ja tak mogę bezczelnie chwalić
                    się własnym dzieckiem? Wybaczcie proszę, to już się więcej nie
                    powtórzy. Napiszę jak będę miała jakiś problem, albo jak moje
                    dziecko będzie z czymś do tyłu.
                    • jeza_bell Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:23
                      scarlet_s napisała:

> Jak ja tak mogę bezczelnie chwalić
                      > się własnym dzieckiem?

He he... żeby jeno jednym.... Wszystkimi bez wyjątku się chwalisz. Powinnaś u Drzyzgi wystąpić big_grin
                      • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:36
                        Ale wiesz z dwojga złego wole żeby moje dzieci były chwalipięami niż
                        zawisntymi, sfrustrowanymi i nietolerancyjnymi ludźmi. Nie pisze tu
                        akurat o tobie.
                        • jeza_bell Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:58
                          scarlet- zapewne jesteś dobrą i kochającą mamą- i to jest cudowne, ale zalety i
                          zdolności dziecka są dla ogółu wiarygodne wtedy, gdy KTOŚ OBCY to określi-
                          całkiem neutralnie i bezstronnie. A mama chwaląca się nieustannie swoimi dziećmi
                          jest odrobinę... śmieszna. Ale widać, że kochasz swoje dzieciaki i to jest
                          najważniejsze. Pozdrawiam
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:09
                            Pewnie, że tak najbardziej na świecie! I mam ambicje być super mamą!
                            • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:13
                              Przeciez nikt Ci nie mowi,ze dzieci własnych nie kochasz.
                            • pomarancza-1 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 18:08
                              > I mam ambicje być super mamą!

No tak, to wiele wyjaśnia...
                    • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:36
                      scarlet_s napisała:

>Jak ja tak mogę bezczelnie chwalić
                      > się własnym dzieckiem?

Zebys Ty sie jeszcze chwaliła czyms co naprawde umie robic...nie wiem,ze usiadlo,ze zaczelo raczkowac,chodzic...
                      Wybacz,ale nazywanie memłania szczoteczki przez niemowlaka myciem zębow albo wstawianie jakis filmikow ze zwyklym gaworzeniem,ktore w Twoim mniemaniu brzmi jak zlepek logicznych wyrazow to dla mnie nie jest chwalenie sie dzieckiem tylko osmieszanie sie.
                      • zuzkainc Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:41

> tawianie jakis filmikow ze zwyklym gaworzeniem,ktore w Twoim
                        >mniemaniu brzmi jak zlepek logicznych wyrazow

Podrzucilybyscie linka (i do "bicia cyca" tez), bo ja sie nie
                        orientuje na jakich to forach, a niezla jazda jest.
                        • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:50
                          zuzkainc napisała:

> easy_martolina84 napisała:
                          >
                          > > tawianie jakis filmikow ze zwyklym gaworzeniem,ktore w Twoim
                          > >mniemaniu brzmi jak zlepek logicznych wyrazow
                          >
                          >
                          >
                          > Podrzucilybyscie linka (i do "bicia cyca" tez), bo ja sie nie
                          > orientuje na jakich to forach, a niezla jazda jest.
                          >

Tu masz filmik forum.gazeta.pl/forum/w,572,108680997,110041821,Re_tu_chwalimy_swoje_dzieci_.html
                        • easy_martolina84 zuzkainc 06.05.10, 16:01
                          Tu filmik na ktorym wg scarlet jej corka powtarza daj am
                          forum.gazeta.pl/forum/w,572,108680997,110041821,Re_tu_chwalimy_swoje_dzieci_.html
                          A tu o biciu cycka,czy jakos tak:
                          forum.gazeta.pl/forum/w,572,100846658,100846658,Co_umie_moja_3_tygodniowa_panienka_.html
                          • green_naranja Re: zuzkainc 06.05.10, 16:14
                            a gdzies tam jeszcze wyczytalam, ze jej corka w wieku 3 tygodni przekrecala sie
                            juz z plecow na brzuszek.kurde, moja 9-miesieczna ma z tym wielkie problemybig_grin

delirka...
                            • scarlet_s Re: zuzkainc 06.05.10, 16:29
                              A tak i nawet zdjęcia umieszczałam, żeby się perfidnie pochwalić a
                              co? I czego się dowiedziałam na jednym forum? Że dlatego tak robi,
                              bo ma WNM. Byliśmy u neurologa i dziecko zdrowie i silne, ale nie
                              dalej źle, bo lekarz na pewno się nie znał i na pewno ma WNM skoro
                              tak robi. Byliśmy u 3 neurologów i córka jest zdrowa a neurolog
                              doradził, żebym nie czytała bredni na forach, do czego chyba zaraz
                              się zastosuje.
                              • gosiasprezynka Re: zuzkainc 07.05.10, 11:30
                                Moja też się wtedy przekręcała. Ale to jest zupełnie inne przekręcanie się niż u
                                większych dzieci. Większe niemowlęta operują całym ciałem, a noworodek po prostu
                                przekręca się, bo duża głowa mu ciąży na bok. Nie świadczy to o wyjątkowym
                                rozwoju ruchowym, ale o dużej główce.
                      • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:50
                        nawet jakby hymn spiewala to bys napisała że kłamie.
                        Ciekawe ze na innych forach słyszą tylko tu nie. a i jeszcze mi
                        gratulują. Chyba jakieś głuche są? A ja, moi znajomi i rodzina
                        pewnie nienormalni, bo słyszą to czego nie ma.
                        • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:57
                          Pewnie wolą przytaknąć niż się z Tobą kłucić. W końcu znają Cię lepiej od nas
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:06
                            No skoro ty wiesz najlepiej, to ja już nie będę się z tobą spierać.
                            Ty wiesz swoja, ja swoje i wszyscy są szczęśliwi.
                        • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:12
                          No chyba są głuche,albo mowia Ci to z grzeczności.
                          W sumie sie nie dziwie,ze Ci gratuluja jak opowiadasz,ze dziecko sobie zęby myje
                          samo, podczas gdy ono zwyczajnie gryzie szczoteczke,tak jak
                          gryzak,klocek,ksiazeczke etc...
                          Odpowiedz mi zatem,czy jestes zdania ze powinnam sie pochwalic,ze moje dziecko
                          zmienia kanały w tv,pisze na kompie,umie przestawic program w pralce i daje znac
                          ze chce jechac autem,bo robi ustami brrrr brrrr...?
                          Zejdz wreszcie na ziemie i oznajmij nam nastepnym razem jak Twoja corka naprawde
                          cos osiagnie,nie wiem stanie,zacznie raczkowac,chodzic...etc a takie teksty,ze
                          myje sobie sama zęby to sobie odpusc,bo po co jeszcze ktos oprócz mnie ma
                          pomyslec,ze cos z Toba nie tak?
                          • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:25
                            Przykro mi to mówić, ale rany kobieto, jak ty mało inteligentna
                            jesteś! Pisałam wcześniej, że chodziło mi o to, że ja jej nie myje
                            tylko daje jej szczoteczke do glamania.
                            • green_naranja Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:30
                              alez nie, napisalas wyraznie, ze twoje dziecko samo sobie MYJE ząbki;D
                              • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:35
                                Tak myje samo, ja mu nie myje. Tyle co umyje to jej. Skoro
                                przemieszcza szczoteczke do przodu i do tyłu i przy okazji sobie
                                glamie to wierze, że sobie przy okazji kilka ząbków umyje.
                            • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:42
                              kuźwa,no musze zacytowac,bo nie wytrzymam.Nie dosc,ze nie rownopod kopułą to
                              jeszcze skleroza:

Autor: scarlet_s 05.05.10, 20:59
                              Moja Zuzanka ma 8 miesięcy i 7 ząbków i od kilku miesięcy po
                              jedzonku myje sama i bardzo to lubi.
                              • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 17:08
                                Wszystko się zgadza. No i co w tym takiego? Myje sama, ja jej już
                                nie myje.
                                Dlaczego mnie ciągle obrażasz? Jesteś chyba jakaś młodociana
                                jeszcze, że tak się zachowujesz. Wyjaśnij mi dlaczego mam mieć
                                nierówno, bo co? Bo mam zdolne dzieci i się z tego ciesze? Czy
                                dlatego, że pisze na tym forum i głupoty twoje czytam.
                          • green_naranja Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:29
                            no wiec patrzac na wszystko oczami scarlet_s,moje dziecko:

-potrafi pisac na klawiaturze;
                            -potrafi latac (to machanie rekoma musi oznaczac manewrowanie masami powietrza)
                            -potrafi prowadzic auto (brrrrr...brrr.......)
                            -potrafi pisac i to uzywając greckiego alfabetu (na dowod mam kartke papieru z
                            piekną alfą wyrysowaną pasteląbig_grin)
                            -potrafi samo sobie mleko przyrządzic (to lapanie za wieko puszki, gdy trzymam
                            ja na rekach w trakcie odmierzania porcji, to samo mowi za siebie)
                            -potrafi samo sie przebrac (skarpetki sobie sciaga OD WIELU MIESIECY sama)
                            -potrafi sie uczesac zaplatajac francuskiego dobieranego (na pewno, tylko ja jej
                            zawsze ten grzebyczek zabieram z rączek, wyrodna matka...)

i tak dalej, i tak dalej.
                            a ja sie przejmowalam jakimis pospolitymi niechęciami do raczkowania itp!
                            • easy_martolina84 green 06.05.10, 16:39
                              Dobre!Jestes wielka!!!No to moje mniej wiecej na tym samym poziomie big_grin
                              • green_naranja Re: green 06.05.10, 16:56
                                easy, teraz mnie zalamalas, a ja juz myslalam, ze moje takie wyj,atkowebig_grin
                      • green_naranja Re: mycie zebow 06.05.10, 16:11
                        nie nie, wy nie doczytalyscie co tam "pisalo"big_grin
                        tam "pisalo" (ze tak zacytuje autorke), iz oto jej 8-miesieczne dziecko OD KILKU
                        MIESIECY myje sobie samo ząbki, a wiec zaczelo przynajmniej w szostym miesiacu,
                        jesli nie wczesniej.

niech ktos dzwoni do Ksiegi Guinessa!

ja tymczasem zajme sie moim jakze opoznionym 9-miesiecznym dzieckiem, ktore
                        jeszcze samo nie potrafi sobie powtornie wlączyc karuzelki nad lozeczkiem.
                        • scarlet_s Re: mycie zebow 06.05.10, 16:20
                          Nie, zaczeła myć sama ząbki jakoś około 5 miesiąca. W 4 miesiącu
                          wyszły jej 2 zęby i już wtedy jej myłam a potem dawałam szczoteczke
                          jej, żeby poprawiła. Kurcze nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to
                          takie niesamowite, że aż trudno wam uwierzyć. Ależ mam zdolniache w
                          domu!
                          • easy_martolina84 Re: mycie zebow 06.05.10, 16:28
                            scarlet_s napisała:
                            >Kurcze nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to
                            > takie niesamowite, że aż trudno wam uwierzyć. Ależ mam zdolniache w
                            > domu!

Dziewczyno,tu nie chodzi o to,ze ktos nie moze uwierzyc,tylko o to,ze to nie jest mycie zebow. To co robi Twoja corka to gryzienie i memłanie szczoteczki.Robi to kazde niemowle,ktoremu dasz ją do ręki.
                            Skoro to co robi Twoja corka uwazasz za mycie zębow i swoje traktujesz tak samo,to chyba Twoj stomatolog niezla kase na Tobie zbijatongue_out
              • easy_martolina84 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:03
                Scarlet,a Twoja mała "bije jeszcze cycka",czy juz przestała?
                Poczytałam co Ty wypisujesz i to jest żenada! Szkoda,ze nie piszesz nam za kazdym razem jak "stawia klocka" za przeproszeniem.
                A wszystkim polecam wpisanie w wyszukiwarke autora pt. scarlet_s
                "Bicie cycka" przez jej dziecko rządzi big_grin
                • mewa000 Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:13
                  Easy_martolina no właśnie mam to już dawno przestudiowane big_grin dlatego w tym wątku
                  zabrałam głos, bo wcześniej się nie odzywałam, ale to juz przesada!
                • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 15:15
                  to było żartobliwie napisane, ale jak ktoś chce się przyczepić to
                  zawsze coś znajdzie. Poszukaj jeszcze, bo chyba masz za dużo czasu?
                  • easy_martolina84 na zakonczenie 06.05.10, 16:36
                    Dla mnie masz problemy ze swoja psychiką.Dopasowujesz przypadkowe zachowania
                    Twojego dziecka i tworzysz w ten sposob ciekawe teorie nt jego umiejetnosci.
                    Tak naprawde to bardzo chcialabys sie czyms pochwalic,ale nie masz czym,bo Twoje
                    dziecko jest przecietne,a Ty oczekujesz,ze bedzie geniuszem.Przypisujesz więc
                    zwykłym zachowaniom dziecięcym typu gaworzenie(niby daj am) i gryzienie(niby
                    mycie zebow) niezwykłe cechy.
                    Tyle w temacie.I tak poswieciłam Ci za duzo czasu,a za kilka dni zobaczymy
                    wątek: "moje dziecko ma 8 miesiecy i rozbiera sie samo",bo np zdjelo sobie
                    czapke z glowy,albo sciagnelo skarpetke podczas gryzienia stopy,bo mniej wiecej
                    na tym opieraja sie wymyslone przez Ciebie "sukcesy" Zuzi.
                    • scarlet_s Re: na zakonczenie 06.05.10, 16:53
                      Moje dziecko ślicznie powtarza czy w to wierzysz czy nie, ale taka
                      jest prawda. A dla mnie to ty masz problem, ale nie chce się już
                      wdawać w dyskusje. Zakoncze ten wątek tak miło jak zaczełam. Miłego
                      dnia dla wszystkich i więcej tolerancji i zrozumienia.

Ps. Twoja córeczka jest śliczna w podpisie smile
                      • easy_martolina84 Re: na zakonczenie 06.05.10, 17:02
                        Dziekuje.Twoje dzieciaki tez sliczne na fotce.
                        To nie podlega dyskusji.Życze wiecej pokory i tez pozdrawiam!
                        • scarlet_s Re: na zakonczenie 06.05.10, 17:14
                          Co do mycia ząbków przeczytaj w tamtym wątku wpis ma_niusia, bo ona
                          tam opisała to co ja miałam na myślli, ale widocznie nie umiałam
                          przekazać.
                          • easy_martolina84 Re: na zakonczenie 06.05.10, 18:46
                            Dobra,juz ochłonelam smile
                            Sorki,moze troche sie unioslam nie potrzebnie.
                • paul_ina Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 16:42
                  > A wszystkim polecam wpisanie w wyszukiwarke autora pt. scarlet_s

Kurcze, ale dlaczego miałabym to robić? Cieszy się dziewczyna swoimi dziećmi,
                  niech się cieszy, a co mi tam.
                  Easy_martolina, nie szkoda Ci życia na taką bezsensowną polemikę? Easy does it.
                  Szanujmy wolność słowa, przecież scarlet_s swoimi postami o genialnych dzieciach
                  nikogo nie obraża.

Co do zazdrości - moje dziecko niezdarnie pokrzykuje, mówi AGU i AAA, czasem MA,
                  czasem jeszcze EEE - ale to nie znaczy, że skręca mnie z żalu, że jakaś tam
                  Zuzia scarlet_s właśnie tłumaczy Biblę ze starohebrajskiego na angielski. Na
                  zdrowie. Moje dziecko dla mnie i tak jest debeściakiem.
                  • scarlet_s Re: 7 - miesięczna gaduła 06.05.10, 17:01
                    Dzięki za obrone. Twój wątek jest fajny, optymistyczny i lubie go
                    czytać, no i jest dla trakich wstrętnych chwalipięt jak ja wink
                    Właśnie zobaczyłam która jest godzina i szlak mnie trafił. Cały
                    dzień zmarnowany na bezsensowne przepychanki. Co za głupota.
    • viva-hate Re: 7 - miesięczna gaduła 07.05.10, 10:34
      Witam!
      Trafiłam na ten wątek przypadkiem i na początku uprzedzam - nie mam dziecka. Niektóre mamy może trafić szlag, że osoba bezdzietna wypowiada się na ten temat, ale muszę przyznać, że przeżyłam lekki szok, czytając posty scarlet_s.
      Moja ciotka 22 lata temu urodziła syna. Od pierwszych tygodni jego życia rodzina wiedziała już, że jest geniuszem. Wyjątkowo szybko rozwijał się fizycznie - przekręcał się, siadał i robił inne rzeczy po raz pierwszy dobre kilka tygodni lub miesięcy przed innymi niemowlakami, o czym na bieżąco były informowane wszystkie mamy na placu zabaw i w rodzinie. (Swoją drogą, zastanawia mnie, o czym świadczy, że dziecko zaczyna siadać wcześniej niż inne. Będzie miało lepszą sprawność ruchową? big_grin Pytam, bo naprawdę nie wiem. Jak na mój rozum, może to oznaczać, że zostanie olimpijczykiem, ale również, że będzie np. sprawnie uciekać przed policyjną obławą big_grin. Równie dobrze też może nie oznaczać niczego).
      Gdy kuzyn usiadł, poraczkował, wstał i okazało się, że korzysta ze zdobytych sprawności w takim stopniu, jak jego rówieśnicy, przyszedł czas na zwiastuny nieprawdopodobnych zdolności intelektualnych. W wieku czterech lat znał alfabet i zaczynał czytać, zapowiadał się także na genialnego matematyka. Ciotka codziennie miała kilkanaście nowych dowodów na to, że wychowuje nowego Einsteina skrzyżowanego z Wittgensteinem i Szekspirem.
      W podstawówce i gimnazjum kuzyn uczył się świetnie - był najlepszy w klasie, startował w różnorakich konkursach etc. Problemy zaczęły się w liceum. Dostał się do jednego z najlepszych i okazało się, że nie jest już najlepszy - po prostu na to miano powinien zapracować. Co zrobił? Zmienił szkołę. Trafił do drugiej niezłej, ale niestety tam na starcie także nie dostał etykietki geniusza. I i II klasę skończył z problemami, bo praktycznie nie pojawiał się na lekcjach. W III klasie wyleciał. Załatwił sobie szkołę dla dorosłych, gdzie spodobało mu się bardziej, bo tam wreszcie mógł zabłysnąć. Nie dorobił się jednak matury - po pierwszym egzaminie uznał, że nie zaliczy go na 100% - a jeśli nie może mieć 100%, nie będzie miał nic.
      Teraz siedzi w domu i nie pracuje. Przecież w żadnej pracy nie przywitają go słowami: "Witamy wybitnego człowieka. Usiądź i zajmij się potwierdzaniem swojego geniuszu".
      I nie, to nie jest przypadek, w którym matka widzi w przeciętym, leniwym dziecku uberintelektualistę. Kuzyn nie wpadł też w okresie dorastania w złe towarzystwo, które odciągałoby go od nauki. Był inteligentny, miał duże możliwości, tylko ciotka wypaczyła mu całkowicie psychikę. Teraz jest socjopatą przekonanym, że urodził się z wypisanym na czole słowem "geniusz" i jest w stanie działać,
      rozwijać się tylko w środowisku adoracji jego osoby. Odcina się od świata, który - w jego mniemaniu - nie chce zapewnić mu należących mu się przywilejów, i w którym istnieją ludzie lepsi od niego.
      Droga scarlet_s, widzę w tobie moją ciotkę. Oczywiście wydaje ci się, że masz kontrolę, że gdyby twoje dziecko nie było takie wyjątkowe, nie miałabyś z tym problemu. Że jeśli będzie wracać ze szkoły z czwórkami, nie będziesz wbijać mu do głowy, że jedyną oceną, jaką ty i ono możecie zaakceptować, jest szóstka. Ale w twojej postawie widzę nutki małego szaleństwa. smileRozumiem, że świat mamy z kilkorgiem dzieci kręci się praktycznie tylko wokół dzieci właśnie, ale warto na spokojnie spróbować się zastanowić, czy spędzając z małym całe dnie i noce nie straciło się dystansu. Bardzo o to łatwo.
      Na pewno przesadzam i wybiegam za bardzo w przyszłość. Ale niepokojące jest to, że, scarlet_s, we wszystkich forumowiczkach, które zwracają ci uwagę, widzisz tylko zawiść. Wpisało się tu mnóstwo dziewczyn, a tobie nawet nie przeszło przez myśl, że któraś z nich może mieć trochę racji. Twoje przekonanie o wyjątkowości córki jest niewzruszone. Jeśli uda ci się zachować umiar, wychowasz ją na pewną siebie, zaradną osobę bez kompleksów - zajebiście, życzę ci tego. Ale mam wrażenie, że będzie trochę inaczej.
      Pozdrawiam
      • gosiasprezynka Re: 7 - miesięczna gaduła 07.05.10, 11:36
        No proszę, jaki mądry wpis smile Szkoda, że nie masz dzieci, bo byś je pewnie
        dobrze wychowała. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka