anullah 05.05.10, 20:28 jestem na etapie wyboru nosidełka dla mojej małej, zależy mi na możliwości noszenia z przodu i z tyłu. co polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kj-78 Re: nosidelko 05.05.10, 21:28 Przez ostatnie 3 dni na temat nosidel byly ze 4 watki! Nie mozesz uzyc wyszukiwarki zanim zadasz piate identyczne pytanie? Wyszukiwarka naprawde nie gryzie! Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: nosidelko 05.05.10, 23:59 Gdzieś w necie widziałam ostatnio przcudowne mai taje chyba sztruksowe z kapturkiem - odpadłam - nie zlinkuję bo nie pamiętam, ale szukajcie bo warto choć zerknąć, takie śliczne. Ja używam MT i od wczoraj chusty - polecam i to i to(chusta przerasta mnie w przypadku dziecia na plecach, MT świetny do tego, chusta fajnie rozkłada ciężar, MT kapkę wbija w ziemię-dziecko czuję w...mieśniach czworogłowych ud), aha są MT hybrydy - posiadają np klamry lub klamrę brzuszną - fanjny patent bo raz dociągniesz porządnie a potem tylko klik i dziecię zapięte. Chyba z klamrami na upały lepsze, bo mnie się gorąco robi jak dociągam córę i wiążę No i w sumie jak wiążę córę w chuście czy w MT to podobna skala trudności - nie wiem czy tym wiązaniem w chuście co go używam nawet nie lżej(dociągam i pętolę z przodu), bo przy MT żeby porządnie z tyłu zawiązać to trochę mi ręce mdleją. Odpowiedz Link Zgłoś
olawyrwal Re: nosidelko 10.05.10, 12:44 ja polecam nosidełka firmy Womar. sama mam jeno z nich. widziałam że mają duży wybór krojów i kolorów. poza tym jest bardzo wygodne i moja Zuzia dobrze się w nim czuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasprezynka Re: nosidelko 10.05.10, 13:03 Womar to typowe wisiadło, niezdrowe dla kregosłupa dziecka i matki. A ty co, sprzedajesz te wisiadła, że już w drugim wątku je reklamujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: nosidelko 10.05.10, 14:21 olawyrwal napisała: > ja polecam nosidełka firmy Womar. sama mam jeno z nich. Buahahaha, też mi coś Miałam wisiadło Womaru, po kilku nieudanych próbach opchnięcia na allegro oddałam charytatywnie doradczyni noszenia, żeby pokazywała jak i w czym NIE nosić dziecka. NIE polecam. Kup jakieś ergonomiczne (wprawdzie na stronie Womaru piszą, że ich nosidła są ergonomiczne - ale nie są, zapewniam). Najtańsze ergonomiczne to Timaru Infanta, ale nie wiem, jak z jakością tego czegoś, bo oryginał (Timaru jest bezczelną podróbką amerykańskiego Ergo) kosztuje ok. 100$, więc nie wiem, jak coś, co normalnie kosztuje ok. 300zł. można sobie uszyć i sprzedawać za 60zł. Poza tym masz właśnie Ergo, Manducę, Bondolino, Ono, Nubigo, MT... Odpowiedz Link Zgłoś
lesiomama Re: nosidelko 10.05.10, 18:03 Polecam Bondolino! Womar też mam (dostałam w prezencie) - na pierwszy rzut oka widać że nieergonomiczne. Nie użyłam ani razu. Odpowiedz Link Zgłoś