domania80 16.09.10, 10:10 Kiedy wprowadzałyście niekapki, ile dzieciaczek miał miesiecy? jaki sie u was najbardziej sprawdził. Poradzcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tytka12 Re: Niekapki 16.09.10, 10:18 Ja kupiłam kubek z Aventu (i jestem zadowolona) jak mała miała ok. 7,5 miesiąca. Jak miała 8 m-cy nauczyła się już ładnie z niego pić. Poczatki były trudne, odpychała i odwracała główkę jak jej podawałam, ale po malutku, stopniowo, oczywiście nie na siłę się uczyliśmy i zaczęła łapać, wystarczy że poczuła raz że coś leci, potem już było lepiej Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: Niekapki 16.09.10, 10:22 młoda miała ok 5 miesięcy jak dostała niekapek TT- nie sprawdził się, krótko po tym kupiłam Avent i załapała od razu Odpowiedz Link Zgłoś
karolina17w Re: Niekapki 16.09.10, 10:34 Zaczęłam wprowadzać w 6 m-cu życia, ale nie załapał. Dopiero w 9 m-cu po dłuższej przerwie zaczął ładnie pić. Używałam i nadal używam Avent. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Niekapki 16.09.10, 11:22 Jak skończył 6 miesięcy dostał NUKa z silikonowym ustnikiem/smoczkiem. Od razu załapał i pił z niego pięknie, jednak po paru miesiącach próby przejścia na jakikolwiek inny to była porażka, kupiłam kilka różnych i z żadnego nie chciał pić. Dopiero jak skończył roczek nauczył się pić z bidonu ze słomką oraz z tzw. ustnika sportowego. Jednocześnie od 10 miesiąca ćwiczymy picie z normalnego kubeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Niekapki 16.09.10, 11:35 Moja nie chciała pić z niekapka i nie umiala z niego pić, także koniec końców z niekapka nie korzystała. Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: Niekapki 16.09.10, 11:39 przed skonczeniem 4 m-ca pila juz z niekapka Nuk, szybko zalapala Odpowiedz Link Zgłoś
domania80 Re: Niekapki 16.09.10, 11:44 Mogłabys cos wiecej? Kiedy dokładnie zaczeła? Mój syn skończył 3 miesiące, odmawia picia mleka z butelki, wypróbowałam rózne smoczki i całkowita porazka, Herbatke pije bez problemu a mleko nie. Po konsultacji z lekarzem zaczełam mu rozszerzac diete, wprowadzilam kaszki podawane łyzeczką, ( bo z butli ani tyle). Ale chcialabym aby i mleczkoo tez pił a nie tylko kaszki dlatego zastanawiam sie nad niekapkami. Tylko nie wiem kiedy dokładnie zacząć nauke. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Niekapki 16.09.10, 13:30 to chyba nie o smoczek chodzi ale o mleko.. moze zmien mleko, ale dawaj wlasnie kaszki na mleku mm. Odpowiedz Link Zgłoś
domania80 Re: Niekapki 16.09.10, 16:01 mleka zmienić nie moge bo ma pepti,, nutramigen odpada-zatwardzenia Odpowiedz Link Zgłoś
malazabka.de Re: Niekapki 16.09.10, 20:32 probowalam jak skonczyla 3 m-ce, ale wtedy sobie jeszcze z tym niekapkiem nie poradzila, jakis tydzien przed skonczeniem 4 m-ca zakumala o co chodzi i do teraz ciumcia tylko z niekapka... wydaje mi sie jednak, ze twojemu dziecku mleko nie smakuje, zapytaj lekarza, mozesz podac inne z np. laktoza (dziala rozluzniajaco) Odpowiedz Link Zgłoś
free-margerita Re: Niekapki 16.09.10, 11:51 Kupiłam niekapek z canpola, beznadziejne dziadostwo bo ciężkie w cholerę, jak się cokolwiek do niego naleje. Kupię z aventu, bo tak tu dziewczyny chwalą i zobaczymy co z tego wyjdzie. Młody ma 8 miesięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Nie dawalam bo to wplywa na uzebienie 16.09.10, 13:01 Niekapki powinny byc zabronione. Moja piersiowa wiec jak zaczelam wprowadzac picie bylo od razu z kubeczka jak miala 6 miesiecy. Podawalam jej sama. Jak sie nauczyla dobrze chwytac i kierowac kubek do buzi dostala kubeczek do reki. Co rozlala to rozlala ale jak miala roczek pieknie pila z kubka, szklanki. Na spacery mamy bidon, z ktorego pieknie ssie Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: Nie dawalam bo to wplywa na uzebienie 16.09.10, 13:08 Życie wpływa na zęby Jak ja nie lubię przewrażliwieni, niestety wszystko wpływa na zęby, no nie da się tego uniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia539 Re: Nie dawalam bo to wplywa na uzebienie 16.09.10, 13:08 ja mam z Aventu niekapek i jestem zadowolona, kupilam małej jak mial ok 8 miesięcy i teraz pije z niego choć nadal ma butle ma 11 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
hydrazine Re: Nie dawalam bo to wplywa na uzebienie 16.09.10, 13:34 Moja skończyła właśnie 5 miesięcy, do tej pory tylko cycek, butelki nie zna. Zamiast niekapka kupiliśmy doidy cup, szczerze wątpiłam w powodzenie, ale ćwiczymy od paru dni i efekty są niesamowite. A na spacery jeszcze pomysłu nie mam, ale chyba też bidonu spróbujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ponponka1 Re: Nie dawalam bo to wplywa na uzebienie 17.09.10, 15:24 moofka napisała: > ssie z bidonu? Ssie, ciagnie czy jak to nazwac. Bo nie otwieram korka calkiem by sie nie polala Odpowiedz Link Zgłoś
xxx-25 Re: Niekapki 16.09.10, 13:06 My polecamy NUBY super na początek, miękki sylikonowy ustnik, zaczynaliśmy od 6 miesiąca, najpierw TT ale nie sprawdził się, z nuby od razu załapał, w tej chwili pije i z TT i z nuby bez najmniejszych problemów, z TT ładnie zaczął pić z końcem 7 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Niekapki 16.09.10, 13:33 Ja kupilam corce TT jak miala 6 miesiecy. Szybko zalapala i pije do dzis. Niedawno kupilam koncowke do butelki Lovi i totalna porazka. Nie chce z tego pic. Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: Niekapki 16.09.10, 13:30 Kapek Nuk po 4 m-cu, po 6 czy 7 m-cu niekapek aventu i canpol. Odpowiedz Link Zgłoś
mikaaan Re: Niekapki 16.09.10, 15:03 Po 4m kupiłam TT, ale nie załapał. Jakieś 2 tygodnie później Nuka i z niego ładnie pił. Jak skończył 7 miesięcy kupiłam bidon ze słomką Canpol i załapał od razu. Teraz tylko z niego pije. Ma prawie 9 miesięcy. Butelki nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Niekapki 16.09.10, 14:56 Mój korzysta z bidonu - Nuby "pstryczek" (kwik-flow), zaczął jak miał ok. 9 m-cy. Odpowiedz Link Zgłoś
1.tulipanna Re: Niekapki 16.09.10, 19:51 od 4 mc moja mała ćwiczyła na kapku TT (mozesz kupić albo po prosu wyjmij zabezpieczenie z niekapka) na początku bardziej się oblewała, niz piła akurat było lato, upał, to chyba tez pomogło od jakiegoś czasu pije w tradycyjnym niekapku TT, ze zwykłym kubkiem tez świetnie sobie radzi Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Niekapki 17.09.10, 16:21 A moja ma 8,5 miesiaca, chyba ze 4 mesiace temu kupilam niekapek tomee tippee i jestem bardzo niezadowolona. To ustrojstwo sklada się z 5 elementow!, jeśli daję cokolwiek innego niż wodę, póxniejsze mycie tego jest rownie upierdliwe jak mycie szuflady od pralki. Naprawde nie wiem po co te niekapki. już 100 razy bardziej wole butelke. Odpowiedz Link Zgłoś