Dodaj do ulubionych

dziwne ruchy rąk

28.09.10, 21:17
Moja córka od ok tygodnia rusza dziwnie rękami tak jakby wkrecala żarówki. Nie martwilabym się ale dzisiaj cały dzień tak nimi ruszala i krecila a przerwy robila tylko jak miala cos w rekach. Ma 5,5 mca. Spotkalyscie się z czymś takim? Martwie się,że to jakaś nadpobudliwośc. Generalnie to ona nie jest spokojnym dzieckiem ale poza tym to zdrowa.
Obserwuj wątek
    • monialipno Re: dziwne ruchy rąk 28.09.10, 21:24
      Czesc, to chyba normalne, moj Mały tez tak robi juz dobre 3 tygodnie. Przestalam sie juz tym przejmowac. Najwyrazniej taki okres w rozwoju, ma 5 miesiecy.
    • enamerele Re: dziwne ruchy rąk 28.09.10, 21:26
      A moja łączy dłonie i robi wymachy ponad głowę. Tez ma 5,5 mies.
      Jak zacznie naprawdę wkręcać żarówki, to wtedy się zacznij martwić.
    • kasiulam1 Re: dziwne ruchy rąk 28.09.10, 21:32
      heheh żarówek nie dostanie bo nie wiadomo co by z tego wyniklo wink
      Troche mnie pocieszylyscie, ze tak moze byc bo juz mi sie adhd snilo po nocach wink
      • carmelaxxx Re: dziwne ruchy rąk 28.09.10, 21:57
        syn tez tak robil smieszny widok smile
    • osmag Re: dziwne ruchy rąk 28.09.10, 22:33
      Mniej więcej w tym wieku pojawia się możliwość supinacji i pronacji, czyli odwracania i nawracania przedramienia. W pozycji na plecach może to wyglądać jak wkręcanie żarówek. Wtedy też dzieci zaczynają obracać zabawkę trzymaną w rączkach.
      • anijaw101 Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 00:26
        moja ma prawie 9 miesiecy i tez tak robi, pytalam sie lekarki czy to normalane, jak najbardziej smile
    • walasia1 Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 02:08
      moja tak robi jak coś ja bardzo ciekawiło i chciała złapać. Z resztą do tej pory tak robi.
      • kasiulam1 Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 06:51
        Jak by to robila kiedy ja cos ciekawi to bym sie nie martwila tylko ona tak w kazdej sytuacji nawet jak na\rekach jest, zadowolona, niezadowolona. No miejmy nadzieje, ze troche jej przejdzie bo dziwnie to wyglada te krecace sie rece z wozka.
    • agulalula Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 07:41
      moja robila tak 2 mies, potem zapomniała,
      Normalne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • klubgogo Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 08:47
      O matko i córko, musisz biec z nim do neurologa, do ortopedy, do fizjoterapeuty, do psychiatry chyba też. Przecież dziecko ma ADHD, jak mogłas nie zauważyc!? Musisz go koniecznie obwiązac w sztywny kokon i przetrzymac tak do 18-tki.tongue_out tongue_out tongue_out

Wybacz, ale ręce opadają.
      • joanka-r Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 08:58
        ''O matko i córko, musisz biec z nim do neurologa, do ortopedy, do fizjoterapeuty, do psychiatry chyba też. Przecież dziecko ma ADHD, jak mogłas nie zauważyc!? Musisz go koniecznie obwiązac w sztywny kokon i przetrzymac tak do 18-tki.''

robaki też pewnie ma, może weszły w końce paluszków i chcą wyjść paznokciami.
      • kasiulam1 Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 09:27
        tak tez zamierzam zrobic big_grin Poprawil ci sie humor????
        • klubgogo Re: dziwne ruchy rąk 29.09.10, 11:17
          Zawsze mi się poprawia jak czytam takie cuda.
          • kasiulam1 Re: dziwne ruchy rąk 30.09.10, 16:43
            bylam dzis na szczepieniu u lekarza i powiedzial, ze za duzo tak macha tymi rekami sad Do obserwacji jak dalej bedzie tak robic to na badania. Powiedzial,ze normalne jak dzieci tak kreca ale nie w takim stopniu sad
            • joanka-r Re: dziwne ruchy rąk 30.09.10, 18:45
              ''bylam dzis na szczepieniu u lekarza i powiedzial, ze za duzo tak macha tymi rek
              > ami sad Do obserwacji jak dalej bedzie tak robic to na badania.''

w jakim kierunku? bo dla mnie to wydaje sie absurdalne.
              • easy_martolina84 Re: dziwne ruchy rąk 30.09.10, 22:55
                Nie wiem co gorsze-moja ponad roczna ostatnio uwielbia walić głową w scianę albo "trykać" sie głowami ze mnąuncertain
                Nie mam pojecia czy wkrecanie zarowek to objaw czegos złego.Nie spotkałam sie z tym.
                • ruda_net Re: dziwne ruchy rąk 30.09.10, 23:13
                  Nie mogę pojąć, co dla niektórych jest takiego dziwnego w takich pytaniach?
                  Przecież nie każdy musi od razu być Alfą i Omegą, i wiedzieć wszystko o zachowaniu dzieci.
                  Wszystkim tym, które wyśmiewają takie pytania, gratuluję tak obszernej wiedzy, że nie muszą zadawać pytań na forum (choć po to ono jest).

Moja "bije" się po brzuchu smile
                  • joanka-r Re: dziwne ruchy rąk 08.10.10, 12:24
                    ''Nie mogę pojąć, co dla niektórych jest takiego dziwnego w takich pytaniach?''

Czasami młode mamy pytają o tak absurdalne i oczywiste rzeczy,ze zastanawiam sie, czy płodząc dziecko też dopytywały jak je zrobić, w necie?
    • zazi1 Re: dziwne ruchy rąk 15.01.15, 22:03
      kasiulam1 wiem ze to watek sprzed lat i byc moE nie pamietasz juz nawet,ze sie zamartwialas,ale zalezaloby mi bardzo na informacji jak historia sie potoczyla.Czy faktycznie "wkrecanie zarowki" bylo sposobem na wyrazenie emocji?
    • zazi1 Re: dziwne ruchy rąk 15.01.15, 23:24
      A moze ktos ma podobna sytuacje?moja mala rowniez macha raczkami w dosc szczegolny sposob,poza tym wszystko jak najbardziej ok,ale nie daje mi to spokoju.ma 9 mcy i trwa to juz jakis czas
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka