Dodaj do ulubionych

katar u półrocznej

23.10.10, 09:38
Proszę napiszcie jak sobie radzicie z katarem u swoich pociech. U mnie to pierwszy katar i nie wiem czy dobrze robie. Katarek pojawił się wczoraj wieczorem. Robie tak, sprej do noska nawilżający, frida i kropelki nasivin soft. Jak często można je wpuszczać? Ewętłalnie wasze sugestie..
Obserwuj wątek
    • tommama Re: katar u półrocznej 23.10.10, 10:43
      my używaliśmy euphorbium, maść majerankową i ściągaliśmy katar odciągaczem. Dodatowo częste pionizowanie, układanie na brzuszku, wietrzenie mieszkania. Szczerze mówiąc miałam wrażenie, że te wszystkiem środki i zabiegi niewiele pomagały, bo katar trwał 2 tygodnie i ni cholery nie chciał przejść sad
      • easy_martolina84 Re: katar u półrocznej 23.10.10, 11:26
        Dokładnie tak samo jak u koleżanki wyżej.Z tym,że ja po tygodniu poszłam do lekarza żeby osłuchał i sprawdził,czy nie poszło dalej.
        • tommama Re: katar u półrocznej 23.10.10, 11:33
          no i ja też lekarza zaliczyłam. Całe szczęście na katarze się skończyło big_grin
          • magnefar Re: katar u półrocznej 23.10.10, 11:57
            ja lekarza zaliczyłam dwa razy, ale ja mam dwumiesięcznego synka
            pomógł długi spacer (siedzieliśmy w domu cały tydzień), ściąganie i maść majerankowa
      • annnia5 Re: katar u półrocznej 23.10.10, 14:55
        A no własnie... często kładż maluszka na brzuszku, zeby katarek spływał smile Pozdrawiam
    • annnia5 Re: katar u półrocznej 23.10.10, 14:54
      My też niedawno przechodziliśmy katarek u półroczniaka. Dwa razy dziennie (rano i wieczorem) kropelki Nasivin Soft do każdej dziurki ( mozna go stosować tak ok. 5 dni, bo potem podraznia sluzówkę). Lekarka kazała nam psikać dwa razy dziennie Tatntum Verde, żeby gardełko nie bolało. Oczywiscie sól fizjologiczna i aspirator też. Przejdzie szybko, nie martw się.
    • olka31mama Re: katar u półrocznej 25.10.10, 17:06
      sól fizjologiczna 4-6 razy dziennie + euphorbium 3 razy dziennie, a jeśli to nie pomaga to dodatkowo nasivin soft 2 razy dziennie; a my poszliśmy do lekarza i dostała atecortin do powyższej kolekcji i podawany oprócz nasivinu 2 razy dziennie i katar przeszedł bardzo szybko; oczywiście odciąganie urządzeniem Katarek bo to rewelacja, szybko i całe glutki wyciągnięte z noska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka