berta88 15.11.10, 08:18 co zrobić żeby synek polubiał leżeć na brzuszku bo jak go kładę to on płacze i tak jest ciągle a ma 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cherry_cola Re: Brzuszek 15.11.10, 08:20 Korzystaj z wyszukiwarki tu na forum, było o tym tysiąc razy. Każda Ci napisze, żebyś kładła przed synem coś, co go zainteresuje, kolorową zabawkę, coś, co gra itp. A i tak pewnie nie będzie chciał leżeć dłużej niż kilka minut. Odpowiedz Link Zgłoś
kotkowa Re: Brzuszek 15.11.10, 14:10 szczerze mowiac trudno to zrobic, moj tez bardzo nie lubil i plakal. mozna jedynie polozyc sie obok, podsuwac zabawki itd, klasc kilka razy dziennie ale na chwile. Moj synek ma juz 7 m-cy i od jakiegos miesiaca, moze dwoch nagle bardzo lubi lezec na brzuchu. jak zaczal sie ladnie podnosic, kulac, nabral sil, glowka juz mu tak nie ciazy, to od razu jest chetny do lezenia na brzuchu. teraz sie wrecz sam przewraca, nawet na przewijaku mam problem, bo sie przekreca na brzuch. balam sie ze nie bedzie raczkowal, a teraz jestem spokojna, bo juz zaczyna przyjmowac pozycje do raczkowania. Odpowiedz Link Zgłoś
ma_niusia Re: Brzuszek 15.11.10, 14:13 Próbować cierpliwie i spokojnie. A jak nie pomoże to przeczekać. Mój synek nie lubił leżeć na brzuchu dopóki sam nie nauczył się przekręcać na brzuszek. Miał wtedy około 5 miesięcy. Wcześniej 5 minut to był max a najczęściej po minucie juz ryczał. A potem chciał tylko na brzuszku. Ja go nie męczyłam specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś