berta88 28.11.10, 10:17 czy wiecie ile trwa katar u niemowlaka? mój syn już ma ponad tydzień katar i daje mu leki ale wraz ma i nie wiem jak mu pomóc bo ten katar mu przeszkadza często czyszcze gruszką i psiukam solą morskąproszę o radę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
titerlitury Re: Katarek 28.11.10, 10:29 Może masz za suche powietrze w domu? Połóż mokry ręcznik na kaloryfer, wyłącz na noc ogrzewanie, wietrz pomieszczenie, gdzie dziecko przebywa. Odpowiedz Link Zgłoś
ity88 Re: Katarek 28.11.10, 10:41 kup sobie odciągacz kataru "katarek" , podłącza się go do odkurzacza i oczyszcza ładnie dziecku nosek , polecam bo nam bardzo to pomogło , a wszytskie gruszki to są do.. Odpowiedz Link Zgłoś
bluemka78 Re: Katarek 28.11.10, 11:46 Moje dziewczyny raz mialy, trwal tydzien. Psikalam sola morska sterimar, pozniej odciagalam aspiratorem frida i zakraplalam 3 razy dziennie euphorbium. Trzeba czesto wietrzyc mieszkanie i pokoj dzieci, na spacer jak nie ma jakiejs wielkiej zawieruchy tez chodzic, po takim spacerze dzieci przez kilka godzin normalnie oddychaly. Jak nie spaly dawalam do bujaczkow, tez lepiej im sie oddychalo w takiej pozycji niz w lezacej. Mozna na czas kataru podlozyc ksiazki pod nogi lozeczka, tak zeby troche podniesc glowke. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: Katarek 28.11.10, 17:29 Moja malutka ma właśnie katarek i pediatra nie pozwoliła dziecku psikać soli fizjol. czy innych kropli bo wg niej u tak malutkich dzieci płyn zakrapiany przez nos często zalega w uszach i kończy sie to często zapaleniem ucha u dziecka. Inny pediatra kazał kropić solą fizjologiczna obficie i kłaść od razu malutka na brzuszek co by katar szybciej sie wydalił. No i co mam zrobic heheheh. Na szczęście widzę że malutkiej katarek sie konczy i sprawdza się powiedzenie że katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Katarek 28.11.10, 17:49 Rozpylacz ale tylko disnemar-najdelikatniej psika, odciągacz frida lub katarek no euphorbium. Odpowiedz Link Zgłoś
boo-boo Re: Katarek 28.11.10, 17:47 3 tygodnie mój mały miał. Zamiast gruszki kup sobie lepiej fridę albo katarek-niebo,a ziemia w porównaniu do gruszki jeśli chodzi o efekty. Wierz mi gruszką wydzieliny z noska dokładnie nie usuniesz jak tym dwoma o których wspominam. Odpowiedz Link Zgłoś