Dodaj do ulubionych

proszek do prania

20.12.10, 00:28
Do kiedy pierze się ubrania malucha w specjalnych proszkach dla dzieci?
Obserwuj wątek
    • atrapcia Re: proszek do prania 20.12.10, 01:31
      Ja prałam przez 6 miesięcy, ale to była decyzja po przypadkowym przetestowaniu zwykłego płynu do prania (płynów do płukania i tak używaliśmy sensitive) - zwyczajnie jakaś rzecz przypadkiem dostała się do prania z naszymi rzeczami (chyba granatowe jeansy - kolor pasował)... Nie wysypało jej, więc zaczęłam początkowo prać jej rzeczy osobno, ale w zwykłym płynie i płukałam 2 razy. Po około 1,5 miesiącu już zaczęłam mieszać z naszymi coraz więcej - głównie te rzeczy, które nie miały stałego kontaktu z ciałem a po kilku dniach już wszystkie smile Trzeba próbować, na początek najlepiej wymieszać płyn/proszek zwykły z dotychczasowym dla niemowląt (pół na pół) i zobaczyć jaki będzie efekt.
    • sinusoidaa Re: proszek do prania 20.12.10, 06:53
      Nie ma obowiązku prania ubranek dziecka w specjalnym proszku. Jesli dziecko nie ma problemów ze skórą, alergią kontaktową, można prać od razu w "dorosłym" proszku. Trzeba tylko dokładnie płukać. U mnie były problemy skórne, wiec prałam w "dziecięcym" proszku. Później okazało się, ze to nie alergia kontaktowa i mniej więcej od 3 m-ca życia, piorę rzeczy całej rodziny razem.
    • bzibulinka Re: proszek do prania 20.12.10, 09:03
      Mojej siostrze dermatolog doradził prać do ok. 3 roku życia mimo,że jej córka nie ma alergii.
      https://www.suwaczki.com/tickers/rolog7rfbc2il6uw.png
      • kaamilka Re: proszek do prania 21.12.10, 12:44
        taaa.... a mi pediatra zalecił podawanie słoiczków do 3 rż
        big_grin
    • joanka-r Re: proszek do prania 20.12.10, 09:18
      Na początku prałam w Loveli, nawet nasze dorosłe ubrania, aby zapobiegać ewentualnym podrażnieniem skóry, gdy dziecko dotykało buzią naszych ubrań , np: przy trzymaniu na rękach. Potem koło 6-7 miesiąca prałam juz w proszkach normalnych.
    • princessa.of.persia Re: proszek do prania 20.12.10, 10:06
      Moja corcia ma 7 mcy, nadal piore w Loveli plynie do prania ale to raczej wynika z tego ze uwielbiam jej zapach w polaczeniu z zapachem maluszka. Na razie nie planuje przestac ale to chyba uzaleznienie od zapachu...
      • krokre Re: proszek do prania 20.12.10, 22:09
        princessa.of.persia napisała:

> Moja corcia ma 7 mcy, nadal piore w Loveli plynie do prania ale to raczej wynik
        > a z tego ze uwielbiam jej zapach w polaczeniu z zapachem maluszka. Na razie nie
        > planuje przestac ale to chyba uzaleznienie od zapachu...

Z tego samego powodu używam Lovelli smile
        Synkowi prałam jakos tak do roku, córeczce też do roku zamierzam praćbig_grin
    • truscaveczka Re: proszek do prania 20.12.10, 10:24
      Ja prałam pół roku, teraz podobnie zamierzam.
    • zuzinkas Re: proszek do prania 20.12.10, 11:56
      nigdy nie pralam w zadnym specjalnym plynie/proszku... i w dodatku pralam wszystkie rzeczy razem (moje, meza i amy).. jedyne co to dwa razy plukalam..
    • neftis83 Re: proszek do prania 20.12.10, 15:41
      Ja prałam do końca pierwszego opakowania Loveli tzn. niezbyt długo
      • bweiher Re: proszek do prania 20.12.10, 18:37
        Do czasu jak się okazało ze dziecinne proszki nie dopierają marchewki.
    • gemmi18 Re: proszek do prania 20.12.10, 21:40
      Prałam na początku do zużycia pierwszej paczki, później okazjonalnie - uwielbiam zapach loveli i to raczej z tego względu, przy nadmiarze kasy kupuję proszek dla małejsmile.
      • mamatin Re: proszek do prania 21.12.10, 11:36
        Wychodzi na to, że po skończeniu tego opakowania mogę po woli kończyć zabawę ze środkami pioracymi dla dzieci smile Dziękuję bardzo za odp. Pozdrawiam.
    • wilhelminaslimak Re: proszek do prania 21.12.10, 12:25
      Niedawno mi się skończył dziecinny proszek i postanowiłam wyprać synowi (9 miesięcy) ciuszki w naszym. Efekt - wysypka na całym ciele. Także wróciliśmy do Jelpa.
      Po prostu spróbuj.
    • 1_kasia_1 [...] 21.12.10, 16:25
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zaz-u Re: proszek do prania 21.12.10, 17:28
        Córce prawie do 2 roku, sama nie wiem po co tak długo? Synowi do ok 6 mies. To chyba zależy czy dziecko nie ma alergii, lub wrażliwej skóry.
        • jombusiowa Re: proszek do prania 21.12.10, 20:39
          Na razie piorę-6,5 mies. ale wkurza mnie niedopieranie marchewki-muszę potem specjalnie prac mydełkiem. Ciekawa jestem,czy normalny to spierze.
          • aga-ta jombusiowa - plamy z marchewki 21.12.10, 22:27
            Wystaw te rzeczy z plamami z marchewki po upraniu na słońce (wiem, wiem, latem łatwiej...) a plamy znikną smile

Brzmi jak czary mary, ale działa.
    • dagmara-k Re: proszek do prania 21.12.10, 21:30
      ja okolo 6 miesiaca sprobowalam zwykloego - nie bylo uczulenia wiec piore w zwyklym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka