12.01.11, 10:37
piąstek przez moją córkę doprowadza mnie do szewskiej pasji. Nie używamy smoczka i córcia non stop ssie swoje rączki. Czy Wy próbujecie jakoś to ograniczać? A może po prostu tak ma ssać?Mała ma 7 tyg.
Obserwuj wątek
    • budzik11 Re: ssanie... 12.01.11, 10:41
      Po co chcesz to ograniczać? To normalna potrzeba dziecka.
    • mruwa9 Re: ssanie... 12.01.11, 10:41
      zabierz piastki, podaj piers.
      Proste.
      • dentek_85 Re: ssanie... 12.01.11, 10:45
        karmię piersią, ale i tak ssie. Właśnie...to chyba jest naturalne wink
        • mruwa9 Re: ssanie... 12.01.11, 11:00
          ano jest smile
    • pola.cocci Re: ssanie... 12.01.11, 11:10
      albo piastki, albo smoczek - wybor nalezy do ciebie - (albo cycek, ale jak dla mnie to paranoja).... ssanie jest naturalne i nic na to nie poradzisz
      ja i moje dziecko wybralismy smoczek i jestesmy b. zadowoleni
      • pancia-jancia Re: ssanie... 12.01.11, 14:42
        tak to już jest, mój ma 3,5 miesiąca i mimo że daję mu smoka to i tak woli ręce swoje, pcha je aż do gardłasmilesmoka używamy w zasadzie tylko na spacerze, w innym wypadku nie chce. Rada mruwy podaj pierś u mnie by się nie sprawdziła (pomijając że to jakaś paranoja dla mnie z tym wtykaniem cycka dziecku na okrągło) dla synka pierś to jedzenie, jak się naje to nie chce ssać - to chyba normalne i ma tak od urodzenia. już się pogodziłam z jedzeniem tych rąk i czekam aż minie;/
      • lapwing123 Re: ssanie... 13.01.11, 17:03
        Cycek do ssania to paranoja?
        Rzeczywiście natura to paranoja.
    • titerlitury Re: ssanie... 12.01.11, 14:56
      Tzn, że robi tak:
      https://tnij.org/jwv4 ???
      Przecież to najzupełniej normalne i naprawdę żaden powód do zdenerwowania, a tym bardziej szewskiej pasji! wink
      • mamatin Re: ssanie... 12.01.11, 23:07
        dla tak małego dziecka ssanie to normalny odruch i ogromna przyjemność. Nie ma takiej siły, która by to powstrzymała. Nie będzie ssać piąstek to będzie ssać kciuk, dlatego lepiej kupić smoczek. Przynajmniej łatwiej później odzwyczaic.
    • memphis90 Re: ssanie... 13.01.11, 14:27
      Jeśli normalne zachowania Twojego dziecka doprowadzają Cię do pasji, to wieszczę Ci trudne, nerwowe macierzyństwo wink Wyluzuj, inaczej będziesz wciąż walczyła i wciąż ponosiła klęski. Nie, nie ograniczam dziecku niczego, co jest dla niego naturalne- buzia to przecież "trzecie oko", uspokajacz, a potem jeszcze buzią będzie się pakowało w dziecko jedzenie (inne niż pierś). Mój piersiowy, smoczkowy, a łapki i tak są najwspanialsze na świecie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka