Dodaj do ulubionych

łózeczko

15.01.11, 16:10
znajoma mi poweidziała ze powinnam kłasc małą(18 dni) do łózeczka w rożku i nakrywać ją kołdrą. czy to nie przesada?
Obserwuj wątek
    • magnefar Re: łózeczko 15.01.11, 16:36
      rób tak jak Ci intuicja podpowiada a nie znajoma
    • posh_emka Re: łózeczko 15.01.11, 16:46
      Znajoma to z kosmosu ?
    • semi-dolce Re: łózeczko 15.01.11, 16:47
      No jeśli nie masz w domu ogrzewania to tak, tak własnie powinnas robić.
    • krokre Re: łózeczko 15.01.11, 17:14
      Ja mojego synka i obecnie córeczke tak kładłam ale przykrywałam cienkim kocykiem (jedna warstwa), dzieki temu dziecko nie skopało okrycia. Dzieci nie przegrzewaja się nie chorują to tak na marginesie,a temp w pokoju to jakies 21 stopni plus w ziemie nawilżacz. Każdy robi jak mu serce podpowiada i tego sie trzymaj
    • artsanigusto Re: łózeczko 15.01.11, 17:28
      Przesada i to jak siemasz..
    • miska_malcova Re: łózeczko 15.01.11, 17:47
      przecież w tym ugotujesz dziecko.
      • bweiher Re: łózeczko 15.01.11, 19:15
        Oj zaraz ugotujesz....
        Wszystko zależy jaką temp ma w mieszkaniu i jak ubiera dziecko do tego rożka.
    • lidek0 Re: łózeczko 15.01.11, 19:21
      W rożku łatwo o przegrzanie,a mała sama się nie odkryje, za mała jest. Jeżeli już masz wątpliwości to w śpiworek bym włożyła. Nigdy nei miała rożka i był całkowicie zbędny
      • krokre Re: łózeczko 15.01.11, 20:20
        lidek0 napisała:

> W rożku łatwo o przegrzanie,a mała sama się nie odkryje, za mała jest. Jeżeli
        > już masz wątpliwości to w śpiworek bym włożyła. Nigdy nei miała rożka i był cał
        > kowicie zbędny

U nas rożek robił furorę zarówno przy pierwszym jak i przy obecnym dziecku. A tak jak napisała forumka wyżej zależy jak jest dziecko ubrane do snu. Śpiworek a rożek jak dla mnie to samo, akurat mam jedno i drugie więc mam porównanie. Wazne by nie przegrzac dziecka a czym sie go przykrywa opatula zalezne jest od tem w pokoju etc
      • gag-nes Re: łózeczko 16.01.11, 11:57
        Wg mnie rożek i śpiworek są podobnej grubości... Różnią się tym, że śpiworek skrzętnie nie otula dziecka, a rożek owszem... I o to tutaj chodzi... Niektóre noworodki potrzebują takiego ścisłego otulenia... Ja wkładałam w rożek, przykrywałam cienkim kocykiem, a swojego dziecka bynajmniej nie ugotowałam...
    • zuza-nka88 Re: łózeczko 15.01.11, 23:29
      do takiego maluszka kilka razy i tak wstaniesz w nocy wiec bedziesz miala kontrole nad maluszkiem ale wydaje mi sie ze bedzie za cieplo sprobuj sam rozek...moja corka juz jest troszku starsza i spi pod cienkim kocykiem
      • lilka_2010 Re: łózeczko 15.01.11, 23:52
        właśnie-wszystko od temperatury w domu zależy i od tego jak dziecko ubierasz. najważniesze to nie przegrzac. Zawsze mozesz sprawdzic czy nie rzegrzane i dokryć czymś w razie czego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka