rene1978 15.01.11, 16:10 znajoma mi poweidziała ze powinnam kłasc małą(18 dni) do łózeczka w rożku i nakrywać ją kołdrą. czy to nie przesada? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magnefar Re: łózeczko 15.01.11, 16:36 rób tak jak Ci intuicja podpowiada a nie znajoma Odpowiedz Link Zgłoś
semi-dolce Re: łózeczko 15.01.11, 16:47 No jeśli nie masz w domu ogrzewania to tak, tak własnie powinnas robić. Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: łózeczko 15.01.11, 17:14 Ja mojego synka i obecnie córeczke tak kładłam ale przykrywałam cienkim kocykiem (jedna warstwa), dzieki temu dziecko nie skopało okrycia. Dzieci nie przegrzewaja się nie chorują to tak na marginesie,a temp w pokoju to jakies 21 stopni plus w ziemie nawilżacz. Każdy robi jak mu serce podpowiada i tego sie trzymaj Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: łózeczko 15.01.11, 19:15 Oj zaraz ugotujesz.... Wszystko zależy jaką temp ma w mieszkaniu i jak ubiera dziecko do tego rożka. Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: łózeczko 15.01.11, 19:21 W rożku łatwo o przegrzanie,a mała sama się nie odkryje, za mała jest. Jeżeli już masz wątpliwości to w śpiworek bym włożyła. Nigdy nei miała rożka i był całkowicie zbędny Odpowiedz Link Zgłoś
krokre Re: łózeczko 15.01.11, 20:20 lidek0 napisała: > W rożku łatwo o przegrzanie,a mała sama się nie odkryje, za mała jest. Jeżeli > już masz wątpliwości to w śpiworek bym włożyła. Nigdy nei miała rożka i był cał > kowicie zbędny U nas rożek robił furorę zarówno przy pierwszym jak i przy obecnym dziecku. A tak jak napisała forumka wyżej zależy jak jest dziecko ubrane do snu. Śpiworek a rożek jak dla mnie to samo, akurat mam jedno i drugie więc mam porównanie. Wazne by nie przegrzac dziecka a czym sie go przykrywa opatula zalezne jest od tem w pokoju etc Odpowiedz Link Zgłoś
gag-nes Re: łózeczko 16.01.11, 11:57 Wg mnie rożek i śpiworek są podobnej grubości... Różnią się tym, że śpiworek skrzętnie nie otula dziecka, a rożek owszem... I o to tutaj chodzi... Niektóre noworodki potrzebują takiego ścisłego otulenia... Ja wkładałam w rożek, przykrywałam cienkim kocykiem, a swojego dziecka bynajmniej nie ugotowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
zuza-nka88 Re: łózeczko 15.01.11, 23:29 do takiego maluszka kilka razy i tak wstaniesz w nocy wiec bedziesz miala kontrole nad maluszkiem ale wydaje mi sie ze bedzie za cieplo sprobuj sam rozek...moja corka juz jest troszku starsza i spi pod cienkim kocykiem Odpowiedz Link Zgłoś
lilka_2010 Re: łózeczko 15.01.11, 23:52 właśnie-wszystko od temperatury w domu zależy i od tego jak dziecko ubierasz. najważniesze to nie przegrzac. Zawsze mozesz sprawdzic czy nie rzegrzane i dokryć czymś w razie czego Odpowiedz Link Zgłoś