Dodaj do ulubionych

Sine raczki

23.02.11, 11:10
Witam wszystkie mamy. Ostatnio zaniepokoilam sie jak zauwazylam, ze moja coreczka (5 m-cy) czasami miewa bardzo sine raczki, przez chwilke, a potem kolorek "wraca".Buzka, nozki i reszta ma piekny rozowiotki kolor, a raczki robia sie prawie fioletowe.Sprawdzam temperature,lapki ma wtedy chlodne ale brzuszek i okolice karku cieplutkie, wiec napewno nie marznie.Dodam, ze mala czasami bardzo zaciska piastki.Moze to niedoskonalosc ukladu krazenia?W nastepnym tyg mam wizyte u pediatry to spytam, ale do tego czasu moze cos podpowiecie. Wasze niemowlaczki tez tak maja?Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • czekolada85 Re: Sine raczki 23.02.11, 11:37
      Chyba lepiej od razu umów się do kardiologa.
      Moja koleżanka miała tak ze swoim dzieckiem tylko u niej siniały też stopy. I z czasem te dolegliwości się nasilały, Być może to nic poważnego ale lepiej sprawdzić.
    • atrapcia Re: Sine raczki 23.02.11, 22:09
      To może być problem z układem krążenia - raczej nie noworodkowa niedojrzałość układu, bo ta podobno ustępuje po kilku tygodniach od urodzenia, a twoja córka ma już 5 miesięcy... Podobno też to może oznaczać problemy z tarczycą. To raczej nic poważnego, ale dowiedz się od pediatry, bo lepiej żałować, że się zbadało, niż żałować, że się zaniedbało. smile
      Moja córa tak miała przez krótki czas, ale jej siniały tuż po tym jak zaciskała piąstki i się spinała (nawet chyba wstrzymywała oddech) i mijało dosłownie w kilka sekund.
    • marzenastr Re: Sine raczki 24.02.11, 08:14
      Myslę że powinien zobaczyc ją kardiolog.
    • osmag Re: Sine raczki 24.02.11, 09:33
      A w jakiej pozycji sinieją jej rączki?
      • anias9 Re: Sine raczki 25.02.11, 10:51
        Raczki sinialy tylko i wylacznie jak lezala na plasko, zwykle podzczas przewijania.Pisze "sinialy", bo od czasu jak napisalam tego posta nic takiego sie nie zdarzylo.Mam cicha nadzieje, ze to byla ch
        • anias9 Re: Sine raczki 25.02.11, 10:52
          anias9 napisała:

> Raczki sinialy tylko i wylacznie jak lezala na plasko, zwykle podzczas przewija
          > nia.Pisze "sinialy", bo od czasu jak napisalam tego posta nic takiego sie nie z
          > darzylo.Mam cicha nadzieje, ze to byla ch (ups, za szybko poszlo)
          chwilowa przypadlosc. Ale i tak dla pewnosci spytam w poniedzialek pediatry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka