Dodaj do ulubionych

nie zawsze się odbija...

14.03.11, 13:13
Witam.Mam pytanko.Czy to normalne,że nie zawsze maluszkowi odbije się po jedzeniu?Mój majuszek ma 2m-ce i mogę cuda wyczyniać z nim(nosić,kłaść na brzuszku,poklepywać) a się nie odbije.Może być noszony nawet po 2 godz.i nic.Nie wiem czy to ma znaczenie,że jest karmiony piersią.Poradźcie coś bo serce się kraja jak mały się męczy przy wzdęciach.Czy ktoś też tak ma?
Obserwuj wątek
    • kalipso30 Re: nie zawsze się odbija... 14.03.11, 13:23
      NIe musi się odbić za kazdym razem...oczywiscie, ze nie...a co do wzdęć to raczej kładź więcej na brzuszku i poklepuj po pupce, powinno pomóc..pij herbatki dla karmiących-np bocianek...
    • just_f Re: nie zawsze się odbija... 14.03.11, 13:33
      Nie zawsze musi się dziecku odbić. Ja już w szpitalu po porodzie zauważyłam że mojemu nie zawsze się odbija - uspokoili mnie tam że to normalne. Położna i pediatra powiedzieli to samo. Trzeba jednak zawsze próbować- mojemu odbija się co drugie karmienie a czasem nawet rzadziej.
    • rulsanka Re: nie zawsze się odbija... 14.03.11, 22:34
      Mój syn w normalnych okolicznościach też nie odbijał i też męczyły go wzdęcia, aż znalazłam sposób - karmienie w pozycji brzuchem do brzucha. Musisz położyć się na plecach a dziecko leży na brzuszku na twoim brzuchu i ssie. Wystarczy, że koniec karmienia tak wygląda. Mały przy tym bekał jak pod budką z piwem! Wyobrażałam sobie to tak, że aby ssać, otwierał tam w brzuszku jakiś zawór, który normalnie był zaciśnięty.
    • maderta Re: nie zawsze się odbija... 14.03.11, 22:42
      Mojej córce nigdy nie odbija się, jak zje na śpiocha. Starsza też tak miała.
      • aniuta31 Re: nie zawsze się odbija... 15.03.11, 12:47
        Dzięki serdeczne za wypowiedzi...podniosły mnie trochę na duchu
    • tanera Re: nie zawsze się odbija... 17.03.11, 10:35
      Moja córcia też ma 2m-ce i nie zawsze odbija, przez pierwszy miesiąc nie odbijała wogóle, za to bardzo dużo ulewała (czasem miałam wrażenie, że uleje wszystko co zje). Teraz robię tak, że jak uśnie przy cycu to odkładam do spania bez podnoszenia do odbijania, jak karmię na leżąco (w nocy) to też nie odbija. Myślę, że nie każde dziecko potrzebuje odbijania po każdym posiłku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka