Dodaj do ulubionych

Smoczki Avent

20.06.11, 10:22
Powiedzcie, czy to tylko w aventowskich smoczkach zbiera się podczas mycia woda w środku, której nie można się pozbyć? Po 2 tygodniach smoczek jest do wyrzucenia bo szlam się w nim zbiera a córka używa go tylko do zaśnięcia praktycznie.
Obserwuj wątek
    • ghyta_ogg Re: Smoczki Avent 20.06.11, 10:25
      W Nuku też sie zbiera, ale jak sie pociągnie za tę gumową część to wypływa.
      Nam Nuk starcza na jakieś 2 miesiące.
      • kfiatuszkowa Re: Smoczki Avent 20.06.11, 10:39
        Ja już próbowałam pociągać, ściskać, wytrzepywać, ściskać + wytrzepywać, nic nie działa
    • mama_zofki Re: Smoczki Avent 20.06.11, 10:51
      My używamy lateksowego NUKa. Woda zbiera się tylko podczas mycia, ale można ją wycisnąć.
    • fasol-inka Re: Smoczki Avent 20.06.11, 10:54
      u mnie po ściśnięciu smoczka woda wypływa z aventów
      • czekolada85 Re: Smoczki Avent 20.06.11, 10:59
        Faktycznie tak się z nimi dzieje ;/ ale można ją bez większych problemów "wysicnąć".
        Ale i tak nigdy nie używaliśmy jednego smoczka dłużej niż 2 tygodnie.
        • lusia1815rok Re: Smoczki Avent 20.06.11, 12:30
          we wszystikch tak sie dzieje
    • zolla78 Re: Smoczki Avent 20.06.11, 14:12
      a ja nawet nie zauważyłam, że tak się dzieje, a używamy od początku czyli 3 m-cy. Muszę zwrócić na to uwagę.
    • betysia Re: Smoczki Avent 22.06.11, 11:22
      Woda rzeczywiście się wlewa do środka, ale jak ścisnę smoczek to bez problemu wycieka... Używam smoczków przez 3 m-ce, najpierw miałam 0-3, a teraz 3-6 i nie mam z tym problemu... A poza tym nie myję smoczków na tyle często żeby było to uciążliwe, jak spadnie na podłogę to tylko opłukuję w wodzie, a myję dokładnie jeżeli mi spadnie np. w przychodni, albo na spacerze.
    • naana26 Re: Smoczki Avent 22.06.11, 14:17
      to obmyj delikatnie chusteczką zwilźoną a potem przeparz wrzątkiem
    • mozyna Re: Smoczki Avent 22.06.11, 19:12
      W kazdych sie bedzie zbierac, jesli maja zasloniety wylot. Trzeba wycisnac z nich wode podczas mycia i po sterylizacji.
      Nie zbiera sie w tych z odslonietym wylotem (np. Nuby). Take smoczki maja tez np. w szpitalach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka