sikorka20 27.05.04, 17:23 moja mala skończyla 7m b. słabo przybiera na wadze chce jej dać mleko sztuczne jest lekkim alergikiem jakie polecacie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasia.tycz Re: jakie mleko dajecie swoim 7m pociechom 27.05.04, 17:46 www.dzieckook.pl/zywienie/zyw_mleko_bebikosoj.html Odpowiedz Link Zgłoś
kasia.tycz Bebilon Pepti MCT 27.05.04, 17:48 www.dzieckook.pl/zywienie/zyw_mleko_bebilonpeptimct.html Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: jakie mleko dajecie swoim 7m pociechom 27.05.04, 18:32 Ale alergikiem na co? Jeśli na białko mleka krowiego, to zostają Ci mieszanki bezmleczne - to lepiej uzgodnić z pediatrą, czy zaleci sojowe (Bebilon sojowy, Humana SL, Isomil, ProSobee są na receptę, Bebiko sojowe do kupienia w sklepach) czy raczej hydrolizat białkowy - Bebilon Pepti, Nutramigen, Pregestimil. Jeśli nie ma skazy białkowej, natomiast ogólnie skłonności do alergii, to lepiej podać jej jakieś mleko hypoalergiczne (HA) Odpowiedz Link Zgłoś
umasumak Re: jakie mleko dajecie swoim 7m pociechom 27.05.04, 23:58 sikorka20 napisała: > moja mala skończyla 7m b. słabo przybiera na wadze chce jej dać mleko > sztuczne jest lekkim alergikiem jakie polecacie co to znaczy lekki alergikem? Jeśli nie jestto skaza bialkowa tylko skłonność do alergi to wystarczy podać mleko zapobiegające alergiom ( NAN HA, NAN HA Sensitive. może być też Bebiko Omneo, które wprawdzie nie jest typowo przeciwalergiczne, ale ma częściowo zhydrolizowane białka, a na dodatek właściwości probiotyczne). Natomiast nie ma sensu podować hydrolizatów mleka na zapas. Ani tym bardziej mleka sojowego ( które też może uczulać). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
driadea Re: jakie mleko dajecie swoim 7m pociechom 28.05.04, 07:50 Mam rozumieć, że do teraz byla na piersi, ale mało przybrala i chcesz przejśc na miesznkę? Nie wiem jakie mleczko sztuczne polecic, bo ich nie znam, jedyne, co mogę napisać to to, że w 7 miesiącu dzieci raczej nie przybierają już po kilogramie miesięcznie, przecież pełzają, siadają, są w ruchu niemal nieustannie, zatem wszystko spalają. Poza tym uwazam, że dziecko jest w tym wieku, że spokojnie można podać jej kalorie w posiłku bezmlecznym (np. jeden posilek więcej, powiedzmy - deserek), albo zamiast wieczornego cycusia - kaszka mleczno-ryżowa (jest z mlekiem modyfikowanym) albo jakiś kleiczek. Ja w każdym razie nie odstawilabym mojej (też) siedmiomiesięcznej Glorki od piersi, szczególnie, gdyby miala skłonnośc do alergii . Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link Zgłoś
sikorka20 Re: do driadea 28.05.04, 11:08 hej dzięki za rade ale moja mala waży 7kg a na miesiąc przybiera 250 urodz z wagą 4 kg wszystko je słoiczki ale w piersiach mam malo mleka bo jak odciągam to tylko 50 z dwóch wiec chyba nie mam wyjscia chce jej choć raz podać tamto mleko z lyżeczki a potem cyca co o tym myślisz Odpowiedz Link Zgłoś
agnes123 Re: jakie mleko dajecie swoim 7m pociechom 28.05.04, 08:35 Moja mała też mogłaby lepiej przybierać na wadze,ja podaję jej kaszki mleczno- ryżowe o rozmaitych smakach od 10-misiąca,firmy np.bobo-vita....) Odpowiedz Link Zgłoś