Dodaj do ulubionych

Do mam niejadków

24.11.11, 17:51
Mój synek 4,5m nie chce jesć, wypija 400, góra 500 ml na dobę, wprowadzam marchewkę i marchewkę z ziemniakiem, ale to są znikome ilości jak narazie. Badanie krwi i moczu w normie. Czekam na wizytę u gastrologa dziecięcego, moze coś się wyjaśni. A jak jest z waszymi niejadkami? Co robicie, gdy nie chce jesć przez 6 godzin i dalej nic... a ja tylko robię te mleko i wylewam po 2h. Ja niedługo osiwieję, zaczyna chłopak słabo przybywać na wadze, a ja naprawdę nie wiem jak mam to zmienić. Co robicie? Jakieś konkretne badania? Czy może dzieciaki z tego niejedzenia po prostu wyrosną?? A moze jakieś ciekawe pomysły na karmienie?? Napiszcie coś na pokrzepienie matczynego serca smile
Obserwuj wątek
    • a76 Re: Do mam niejadków 24.11.11, 18:08
      Moja córka zaczęła jeść w wieku 8 miesięcy. Do tej pory tylko pierś. Też słabo przybierała na wadze, ale pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Oczywiście też była konsultowana przez lekarzy. Więc zbadaj, a jak wszystko będzie ok to czekaj na ten właściwy moment.
    • marygirl Re: Do mam niejadków 24.11.11, 18:45
      moj jest w tym samym wieku co twoj i problem taki sam.W 3 mies pił ok650ml słabo przybierał wiec od momentu jak skończył 3,5 mies zaczelismy rozszerzac diete teraz daje juz wszystkie owoce i zupki (te po 4 mies)oraz kaszki a także Sinlac do podtuczenia (o lubi najbardziej).Ale nie je rewelacyjnie, jak mu owoc posmakuje to potrafi zjesc cały mały słoiczek, zupki najlepiej domowy ziemniak ze szpinakiem lub brokułem,z marchewka niebardzo.Czasami zje czasami tylko kilka łyżeczek, kaszke raz 60ml kleiku na mleku raz 130 Sinlacu smile nie utrafisz kiedy ma apetyt bo czasami po kilka godzin by sie nie upomniał.Mleko z butli daje tylko jak spi ( w ciagu dnia 5 razy po 60ml wypija) kaszki i reszta tylko łyżeczka toleruje. Jak podlicze w ciągu doby koło 300ml mleka, 250 kaszki mlecznej, 100 Sinlacu plus owoce i zupki- utył na tym 1kg przez 6 tyg.Czasami zje mnej czasami bo wiecej to raczej nie ale ja juz sie nie przejmujesmile Rozszerzaj diete napewno jakoś dacie rade, moj mleko pił po 20ml i tez czasami trzymałam w butli po godzinie czy połtorej bo moze akurat raczy pić, w podgrzewanie przestałam sie bawić po miesiacusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka