Dodaj do ulubionych

Mądry prezent

09.12.11, 09:59
Hej Mamy, mam kupic od Dziadków gwiazdkę dla mojego 3,5 mc synka. Poradzcie cos, co to mogloby byc? Prezent moze byc "porządniejszy" czyli kolejna grzechotka czy pajacyk odpadają. Mały ma już matę edukacyjną, leżaczek bujany i karuzelę. Co proponujecie? myślałam o czymś interaktywnym, żeby grało, ruszało się, może macie konkretne sprawdzone produkty godne polecenia? Z góry dziękuję za wszystkie podpowiedzi smile
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Mądry prezent 09.12.11, 10:12
      może krzesełko? przyda się już za kilka miesięcy do karmienia itp.
      albo inny pomysł, zamiast zabawki, w nawiasie ogłupiającej-bo takie głośne, grające itp. z powodzeniem zastąpi lekko nadmuchany balon z grochem-dziecko będzie się mobilizowało do raczkowania. Może lepiej coś z czego dziecko naprawdę skorzysta np. karnet na basen na zajęcia dla malucha lub na seanse do groty solnej? Warto wykorzystać porządniejsze pieniądze na coś konkretnego.
      a jeśli przede wszystkim myślisz o zabawkach to może coś co będzie służyć na dłużej np. garnuszek-klocuszek, albo jakąś zabawkę dwujęzyczną-jakieś pieski takie są (szczeniaczek-uczniaczek chyba się nazywa).
      ja np. dla swojego dziecka poprosiłam o nicniczek z prawdziwego zdażenia-będzie przydatnysmile
      • x_leia Re: Mądry prezent 10.12.11, 08:08
        A seanse w tej grocie solnej to na czym polegają? smile
        • kondolyza Re: Mądry prezent 10.12.11, 11:34
          na oddychaniu oczywiscie.

klaunów tam nie ma.
    • matka_karmiaca Re: Mądry prezent 09.12.11, 10:21
      Moja była nieco starsza, jak dostała Misiaczka Przytulaczka (to "kuzyn" Szczeniaczka Uczniaczka, moim zdaniem bardziej milusi) z Fisher Price. Wtedy jakoś bardzo jej nie zachwycił, ale z czasem bardzo go pokochała i tak już ponad rok.
      Z zabawek grająco-świecących polecam właśnie FP, głównie ze względu na regulację głośności - niektóre zabawki innych firm są tak głośne, że uszy bolą.
      A 3,5 miesiąca to taki głupi wiek, bo fajne zabawki i faktyczne bawienie się nimi to tak od 6 miesięca...
      • x_leia Re: Mądry prezent 10.12.11, 08:47
        Obejrzałam w necie zabawki fp - fajne, jest z czego wybierac. Muszę pojechac do sklepu, żeby pomacac wink głośne muzyczki rzeczywiście są denerwujące, znacznie barzdziej zależy mi żeby zabawka np ruszała się, podskakiwała smile
        • olik81 Re: Mądry prezent 10.12.11, 10:23
          w lidlu sa zabawki FPsmile
          ja jednak wole zabawki drewniane niz wszedobylski plastik-typu pchacze z klockami,ferma zwierzatek, klocki o roznych ksztaltach,drewniane puzzle itd
          • olik81 Re: Mądry prezent 10.12.11, 10:26

tu
            i tu
    • aphoper1 Re: Mądry prezent 10.12.11, 16:48
      Moja Córka miała na pierwsze Święta 3 miesiące, na dodatek wtedy Ją chrzciliśmy - wszyscy chcieli Jej coś kupować, a ją interesowała tylko pierś, a z zabawek karuzelka nad łóżeczkiem (w którym zresztą nie sypiała). Dostała sporo zabawek, większość z nich wywoływała płacz i strach - dopiero po dobrych kilku miesiącach zaczęła je lubić. Myślę, że trzeba przyszłościowo, dla 3miesięczniaka naprawdę trudno coś znaleźć, bo taki maluch po prostu zabawek nie potrzebuje - zabawką są twarze rodziców, włosy mamy itpsmile A, od wczesnego niemowlęctwa dostawała sporo książeczek, głownie wierszyków i lubiła ich słuchać i dość wcześnie już oglądać obrazki, ale nie pamiętam, ile dokładnie miała miesięcy.
      • nantu Re: Mądry prezent 10.12.11, 20:26
        nasza córeczka dokładnie rok temu miała 3 miesiące, wtedy hitami dla niej były karuzelka i mata edukacvyjna, jak z nich wyrosła (miała ok. 5 miesięcy) to hitem był wtedy długo ocean muzyczny (zabawka firmy little tikes), bawi się nią jeszcze do dzisiajwink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka