Dodaj do ulubionych

katar? 3tyg. dziecko

21.01.12, 20:25
witam
mój 3 tyg syn wczoraj miał katarek wydzielina przezroczysta z nosa, dostał cebion i ringosol wg wskazan lekarza dziś katar z noska nie leci ( nos czysty) ale słysze jak mu "charczy" głęboko w nosku gdy np płacze i ta wydzielina mimo wody morskiej się nie rozrzedza i wciąż tkwi głęboko, co robić? leży na brzuszku wczoraj przy psikaniu nos się czyscił, dziś susza.po małym nie widac by coś mu przeszkadzało wszysko ok.
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: katar? 3tyg. dziecko 21.01.12, 21:28
      Mojemu dziecku tak charczało czasami, bo mleko z piersi leciało za szybko, albo mu się odbiło. Też myślałam, że to katar, ale z nosa nic nie wypływało.
      • diana2003 Re: katar? 3tyg. dziecko 21.01.12, 22:07
        moja corcia (5 miesiecy) miala lekki katar 2 dni, ale dla nas to byly wieki (1 dziecko), bo wlasnie w nocy ciezko oddychala; sugeruje wyzej podniesc czesc materaca pod glowka, np. w ciagu dnia klasc na brzuszku i lekko oklepywac plecki, smarowac pod noskiem mascia majerankowa, smarowac klatke piersiowa i plecy pulmex baby i powinno przejsc; a nasza p. dr powiedziala, zeby za czesto nie czyscic noska, bo sluzowki musza troche same popracowac, ale wpuszczac wode morska jak najbardziej; pozdrawiam i powodzenia;
    • langolier_maximus Re: katar? 3tyg. dziecko 23.01.12, 09:56
      Moze to tzw.sapka?Moja tak miala na samym poczatku.Takie charczenie, w nocy szczegolnie, czesto tez jakby biale gluty w nosie-a to bylo mleko wink.Bylismy w 6 tygodniu z okazji szczepien u pediatry i nie wzbudzilo to niepokoju-szczepionki dostala normalnie i bylo ok.Wiec infekcja to nie byla na 100%.
      Moja byla karmiona butelka i poprostu na pocztaku bardzo lapczywie ssala i mimo odbijania czasem cos sie ulalo do nosa.Po 2 miesiacach przeszło na dobre, podobnie jak ulewanie, wiec to chyba taki "urok" noworodka wink.
      • marita6 Re: katar? sapka? 3tyg. dziecko 23.01.12, 10:55
        jednak poszłam do lekarza, osłuchowo czysto gardło też.... tak jak pisałyście to sapka. Wyczytałam ze dobrze jest ograniczyć cukier i nabiał w diecie mamy tak wiec dziś z ciężkim sercem rzucam nabiał....oj bedzie cięzko bez ukochanego cappucino i szukam nawilżacza.

Dziękuję za odpowiedzi i teraz tylko czekac kiedy minie bo pani dr nadmieniła że może sie skończyć dopiero z okresm grzewczym.
        • rulsanka Re: katar? sapka? 3tyg. dziecko 23.01.12, 12:09
          Dziewczyno, nic nie wyrzucaj z diety, jeśli nie masz prawdziwych dowodów.
          Podstawowa rada na suche powietrze to 18st w sypialni, maks 20.
          • kasia191273 Re: katar? sapka? 3tyg. dziecko 23.01.12, 12:22
            przecież to, że dziecko osłuchowo czyste i gardło niezainfekowane nie oznacza, że NIE może mieć kataru

poczekać kilka dni, obserwować, pewnie przejdzie, jak to katar
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka