Dodaj do ulubionych

ochrona przed sloncem

08.06.04, 18:10
no wlasnie, jak chronic niemowlaka (2 m-ce) przed sloncem? parasolka i ciagle
w cieniu czy tez moze byc troche na sloneczku? czy smarujecie baby filtrami?
podobno trzeba - jakie firmy uzywacie?
Obserwuj wątek
    • ania_son Re: ochrona przed sloncem 08.06.04, 19:19
      Ja moją 2 m-czną dzidzię nie wystawiam na słońce - zawsze w cieniu.
      Bezposrednio na słońcu i tak nie lubi, bo za mocno ją razi. Kupiłam krem z
      filtrem 40 Johnsona, który mam zamiar używać jak wyjedziemy w lipcu nad morze.
      Fajnie by wyglądał taki opalony maluszek, ale jest to bardzo szkodliwe i nawet
      najwyższe filtry mogłyby go nie uchronić przed poparzeniem.
      Pozdrawiam
    • krolisia Re: ochrona przed sloncem 08.06.04, 20:11
      Ja mojego 4-miesieczniaka tez zawsze chowam w cieniu.Parasolka + krem nivea
      ochronny na slonce(faktor 30).On nawet nie lubi lezec w sloncu,zawsze sie
      zlosci i odwraca glowke.

Krolisia
    • balbina16 Re: ochrona przed sloncem 08.06.04, 20:22
      Cześć!
      Ja swojego synka (2,5 miesiąca) równiez nie wystawiam nigdy na pełne słońce,
      staram się aby był w cieniu. Tak jak poprzedniczka używam kremu Nivea z faktorem 30.
      Pozdrawiam
      Gosia
    • mopek1 Re: ochrona przed sloncem 08.06.04, 20:44
      Moja córeczka ma 3,5 m-ca, ze słońca korzystamy z umiarem, a w lecie będziemy
      stosowały filtry, mimo, że są dozwolone po 6 m-cu. Nasza pani doktor poleca je
      mimo to. Zachęcała to takich typu „sun block” podobno bardzo dobry ma firma
      Avene – jeszcze nie kupiłam.
      • agni71 Re: ochrona przed sloncem 09.06.04, 10:20
        mopek1 napisała:

> Moja córeczka ma 3,5 m-ca, ze słońca korzystamy z umiarem, a w lecie będziemy
        > stosowały filtry, mimo, że są dozwolone po 6 m-cu.

Hmmm, sa filtry, ktore mozna stosowac od 1 miesiaca. Chodzi o filtry mineralne
        i takie ma np. wymieniany juz krem Nivea. Po 6. mies. zycia mozna stosowac
        kremy z filtrami chemicznymi (wczesniej nie, bo moga uczulac) i takie filtry ma
        np. La Roche Posay, wersja dla dzieci.

aga
        • mopek1 Re: ochrona przed sloncem 09.06.04, 23:05
          Chodziło mi oczywiście o chemiczne, a uczulac mogą nawet po 6 m-cu, zakaz
          wynika stąd, że atest dla młodszych dzieci jest skomlikowany do uzyskania i
          drogi (w dużym skrócie) i poprostu firmie się nie opłaca. Poza tym "sun blok-i"
          są chyba tylko z chemicznych, bo mineralnych nie spotkałam?
    • bea_bak1 Re: ochrona przed sloncem 10.06.04, 12:29
      Dla dzieciaczków najwłasciwsze są kremy z filtrami fizycznymi (mineralnymi) i
      faktor minimum 25. Ja stosuję u swojej 7 mies Magdy krem BAMBINO (faktor 6)
      jeśli jest pochmurno lub - na słońce krem dla dzieci do tzw opalania firmy
      ADERMA z fak 25. Minusem jest cena - 44 pln, ale warto. Sama używam kosmetyków
      tej firmy, zero uczuleń, świetnie się wchłaniają. Oczywiście nie zapominam o
      parasolce przy wózku, gdyż moja mała nie lubi pełnego słońca.

Pozdrawiam
      Bea

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka