mamka_adrianka
30.03.12, 12:48
synek od 2 dni ma luźne stolce, żółte i rzadkie, ok 4-5 dziennie i 1 w nocy. Nie wiem za bardzo czym to może być spowodowane... Wczoraj rano i wieczorem miał gorączkę 37,5 C. Podejrzewam ząbkowanie, ma napuchnięte dziąsła ,a dwie dolne jedynki wyszły mu ok 3 tyg temu. Z tym, że muszę zaznaczyć, że podczas wyrzynania się poprzednich zębów nie było biegunki, ani temperatury. Wykluczam jelitówkę, chociaż nie do końca, ponieważ nie wymiotuje i ma apetyt, chętnie się bawi i śmieje, jest tylko troszkę bardziej senny. Więc może to wina mleka, z tym, że od urodzenia pije to samo mleczko.Zrobiliśmy kilka miesięcy temu zapas i mleko, które mi pozostało jest z datą ważności do maja 2012. Czy jest możliwe, aby już nie było przydatne, skoro mamy koniec marca? Dodam, że synkowi brzydko i często się odbija i prawie za każdym razem troszkę uleje, nawet kilka godzin od karmienia, do tego często się spina i unosi nóżki w górę przy czym pojękuje. Czy odstawić to mleko i kupić nowe z dłuższym terminem ważności? Czy udać się do lekarza? a może to przez ząbkowanie? sama już nie wiem dlatego proszę o rady i sugestie