Dodaj do ulubionych

biegunka - wina mleka czy ząbkowania?

30.03.12, 12:48
synek od 2 dni ma luźne stolce, żółte i rzadkie, ok 4-5 dziennie i 1 w nocy. Nie wiem za bardzo czym to może być spowodowane... Wczoraj rano i wieczorem miał gorączkę 37,5 C. Podejrzewam ząbkowanie, ma napuchnięte dziąsła ,a dwie dolne jedynki wyszły mu ok 3 tyg temu. Z tym, że muszę zaznaczyć, że podczas wyrzynania się poprzednich zębów nie było biegunki, ani temperatury. Wykluczam jelitówkę, chociaż nie do końca, ponieważ nie wymiotuje i ma apetyt, chętnie się bawi i śmieje, jest tylko troszkę bardziej senny. Więc może to wina mleka, z tym, że od urodzenia pije to samo mleczko.Zrobiliśmy kilka miesięcy temu zapas i mleko, które mi pozostało jest z datą ważności do maja 2012. Czy jest możliwe, aby już nie było przydatne, skoro mamy koniec marca? Dodam, że synkowi brzydko i często się odbija i prawie za każdym razem troszkę uleje, nawet kilka godzin od karmienia, do tego często się spina i unosi nóżki w górę przy czym pojękuje. Czy odstawić to mleko i kupić nowe z dłuższym terminem ważności? Czy udać się do lekarza? a może to przez ząbkowanie? sama już nie wiem dlatego proszę o rady i sugestie
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 30.03.12, 16:01
      nie sadze, by powodem biegunki byl fakt, ze podalas mleko z data waznosci do maja. Przeciez nie bylo przeterminowane.
      Nikt Ci tu nie powie, co dolega Twojemu dziecku. Biegunka moze wystapic podczas zabkowania (mimo, ze przy pierwszych zebach sie nie pojawila), moze miec podloze bakteryjne, moze byc reakcja alergiczna. Co dolega Twojemu dziecku? Nie wiem. Obserwuj rozwoj sytuacji, staraj sie duzo poic dziecko, a jak nic sie nie bedzie zmieniac, to idz do pediatry.
    • kingusia1974 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 30.03.12, 20:01
      Przy zabkowaniu moja miala tak smrodliwa biegunke, ze ledwie znioslam przewijanie.
    • agg3 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 30.03.12, 22:14
      zabkowanie
    • nangaparbat3 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 31.03.12, 12:59
      Jeśli nie przeszło, to idź z dzieckiem do lekarza, i to jak najszybciej. Na tym forum ząbkowanie wyjaśnia wszystkie absolutnie dolegliwości niemowląt, włacznie z zapaleniem ucha, juz było. Tymczasem dziecko może się odwodnić, a już na pewno wygląda na to, że mały jest po prostu chory.
      • shoja Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 31.03.12, 21:25
        jeśli dziecko ma stan podgorączkowy i biegunkę to zamiast pisać na forum idź do lekarza i zrób badanie krwi i moczu - to powinno wyjaśnić na co jest chore. bo z tego co piszesz, to dziecko jest chore.
        • mamka_adrianka Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 01.04.12, 12:58
          Synek nie ma gorączki, miał tylko pierwszego dnia jak zaczęły się problemy z częstymi kupkami. Kupki robi nadal żółte, jak daję wodę do picia to kupki wodniste. Praktycznie to co zje po około godzinie znajduje się w pieluszce. Synek ma apetyt i jest skory do zabawy, mimo to marudzi oraz ciągle domaga się smoczka, którego wcześniej tylko lubił do zasypiania. Jutro idziemy do pediatry, by zdiagnozowała te objawy
          • nangaparbat3 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 01.04.12, 15:28
            A jak pachnie to co po godzinie ląduje na poduszce?
            • mamka_adrianka Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 01.04.12, 15:38
              zapach twarogu
              • nangaparbat3 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 01.04.12, 16:41
                To pocieszające smile
                Ale do lekarza koniecznie idź - biegunka to u małego dziecka poważna sprawa.
                A tłumaczenie każdej dolegliwości ząbkowaniem mnie przeraża - u niemowląt infekcje mogą rozwijać się bardzo szybko, mozna przegapić, zaniedbać, tłumaczenie wszystkiego ząbkami temu sprzyja.
                • mamka_adrianka Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 01.04.12, 17:39
                  a co oznacza zapach twarogu? kupka ma konsystencję i kolor jajecznicy...
                  • ewczak6 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 01.04.12, 22:46
                    Polecam jakieś probiotyki podać, na pewno nie zaszkodzą. Np.Dicoflorsmile

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
                    • zona_mi ewczak6 02.04.12, 22:42
                      > Polecam jakieś probiotyki

A polecam zaprzestanie reklamowania porad - usunąć z sygnaturki zaproszenie należy czyli.
    • mamka_adrianka Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 03.04.12, 09:28
      Pediatra powiedziała, że nie jest w stanie stwierdzić czy to od ząbkowania czy wirusowe te biegunki są... zapisała probiotyk lacteol forte i tyle... Mówiła że słychać, że perlastyka jelit jest przyspieszona. Synek nie chce za bardzo pić tego płynu, czy mogę go dodać do mleka? jak narazie nie widzę poprawy a wypił już 3 saszetki, kupki są nadal po chwili od jedzenia
      • olgaaa1 Re: biegunka - wina mleka czy ząbkowania? 05.04.12, 11:26
        dicoflor 30 dodaje się do mleka i nie ma smaku, to też możesz dodać do mleka, pytanie czy nie zmieni smaku.
        Dodawaj mu do mleka kleik ryżowy, zatrzyma biegunkę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka