Dodaj do ulubionych

Dziwna temperatura

13.04.12, 20:54
Mam pytanie... Posiadam dwa termometry. Jeden do pomiaru temp. w uchu z Brauna, a drugi zwykły elektroniczny do pomiaru pod pachą z Microlife. Jak mierzę sobie temp. w uchu Braunem mam 36,6, jak mierzę tym termometrem synkowi to ma 35,5, a czasami nawet 35,0. Zaś jak zmierzę mu pod pachą to ma 36,4. Nie wiem do końca któremu termometrowi wierzyć, bo teoretycznie ten do ucha też dobrze mierzy, skoro u mnie mierzy dobrze. Zastanawia mnie więc dlaczego synek ma tak niską temperaturę w uchu. Dość sporo się poci. Teraz kończy mu się przeziębienie, które przechodził, ale taką temperaturę miał już dużo wcześniej przed chorobą. Nie wiecie co może być przyczyną tak niskiej temp. w uchu? I któremu termometrowi mam tak naprawdę wierzyć?
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Dziwna temperatura 13.04.12, 22:03
      Skąd wiesz, że ten do ucha mierzy dobrze, skoro nie zmierzyłaś sobie pod pachą? Może ty masz o stopien więcej niż syn, po prostu?
      • olus22 Re: Dziwna temperatura 13.04.12, 22:16
        Tego Brauna mozesz sobie darować u moich dzieci jeszcze nigdy nie pokazał właściwej temperatury
        • daisy_2810 Re: Dziwna temperatura 14.04.12, 00:38
          Mierzylam sobie pod pacha i tez wyszlo m 36.6. Teraz syn w uchu mial 35.1 a pod paacha 35.8 uncertain co jest przyczyna tak niskiej temperatuury ciala? Nawet sugeerujac sie tylko temperatura pod pacha jest ona dosc niska sad nie wiem czy sie martwic czy nie uncertain
    • go-jab Re: Dziwna temperatura 14.04.12, 05:23
      a piszesz o tym synku co ma 6 miesiecy? jak tak to zmierz w pupie...
      • daisy_2810 Re: Dziwna temperatura 14.04.12, 19:15
        Tak chodzi o 6 miesięczniaka smile Mam tylko jedno dziecko smile Mierzyłam w uchu przed chwilą 35,5, pod pachą 36,2 w pupie 37,3. Już sama nie wiem której wierzyć. Mnie zawsze mama sprawdzała pod pachą i tym całe życie się sugerowała, ale wtedy były rtęciowe termometry i chyba były bardziej wiarygodne niż te elektroniczne. Której temperaturze wy wierzyłybyście najbardziej?
    • auszrine Re: Dziwna temperatura 14.04.12, 20:09
      Termometr do ucha to mozna sobie w d... wsadzic (a nie w ucho). Moze wtedy zadziala prawidlowo wink Tak malemu dziecku to tylko termometr do pupy ze specjalna gietka koncowka.
    • fairycharlotte Re: Dziwna temperatura 15.04.12, 01:17
      Moim zdaniem zbyt płytko wkładasz termometr do ucha. U małego niemowlaka nie da się wystarczajaco głęboko. Temperatura pod pachą jest jak najbardziej wiarygodna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka