Dodaj do ulubionych

rotawirusy

01.05.12, 20:55
czy któraś z mam miała podobny problem tzn jej maluszek " zlapał" tego wirusa?
jeśłi tak to ile mniej więcej borykały się z nim i dolegliwosciami z nim związanymi???
wiem ,że każde dziecko jest inne i roznie u kazdego przebiega . ale chce poprostu zapytac. u nas trwa to już od ponad m-ca i są momenty ,że dolegliowsci ustepuja by znów sie zaczeło .. na chwilę obecn ajest to "tylko" dolegliwosc w postaci biegunki .
Obserwuj wątek
    • klubgogo Re: rotawirusy 01.05.12, 21:07
      Dziecko ma biegunkę od miesiąca i...?!!! Nie robisz z tym nic?
      • kajakam Re: rotawirusy 01.05.12, 21:15
        dziecko było hospitalizowane w okresie swiatecznym ... i po swietach tez juz wizyty kontrolne byly ... w szpitalu spoczatku wynik byl ujemny i lekarze nie wiedzieli co to jest ..podawana miał jedynie smecte > byli przekonani ,że to pomoze smykowi . gdy jednak to nie pomagalo zrobili mu kolejen wyniki i rotairus byl juz dodatni.. pan dokrot stwierdzil,że skoro wiemy co mu jest to wypisujemy bo biegunka itp moze sie utrzymywac przez dluzszy okres... po wyjsciu ze spitala bylo kilka dni ok ale pozniej spowrotem wrocila ta biegunka. pojechclismy spowrotem do szpitala( bo lekarz kazal przyjezdzac jak cos bedzie nie tak) a na miejscu pan doktor stwierdzil ,że mamy podawac podwoja dawke smecty ... i puscil nas dodomu.kazal wroic gdyby pojawila sie wysoka temp.. stwierdzikl ze nie ma potrzeby zostana i na oddziale bo oni oproc smecty nie podadza nic innego..
      • kajakam klubgogo 01.05.12, 21:17
        nie ma cały m-c bez przerwy . sa dni ze sa ok a sa ni kiedy niestey meczy go biegunka..a pan doktor stwierdzil ,ż etylko smect ajest odpowiednia na to... chyab ze zacznie goraczkowac i bardzo spadac na wadze
        • dorotatop Re: klubgogo 02.05.12, 09:00
          a dajesz enterol ?? albo jakiś inny priobiotyk ?? bo on jest bardzo ważny aby dobre bakterie powróciły, enterol chyba jest najlepszy.
          • kajakam Re: klubgogo 04.05.12, 06:45
            w szpitalu dostawal lacidofil i teraz tez
    • groszek221 Re: rotawirusy 02.05.12, 13:18
      Ja mialam rota i pediatra kazal córce jesli by tez złapała dawac zapobiegawczo priobiotyk 2 razy dziennie i karmic non stop piersia.
    • mynia_pynia Re: rotawirusy 04.05.12, 20:54
      Jest jakieś danie cud na biegunkę, długo gotowana marchewka + cośtam (znajdziesz w internecie).
      Nie wiem ile miesięcy ma twoje dziecko ale na biegunkę od zawsze w mojej rodzinie były stosowane czarne jagody (polski odpowiednik borówki amerykańskiej smile).
      Kiedyś to się nie nazywało rotawirus ale ja pamiętam że nie raz mnie męczyła biegunka za dziecka i zawsze był "babciny słoiczek z jagodami", teraz można suszone kupić w aptece.
      • zebra51 Re: rotawirusy 05.05.12, 18:47
        Synek miał ostatnio rotawirusa, złapał w szpitalu, gdzie był leczony na zapalenie oskrzeli. Ostrej biegunki było 5 dni. Teraz nie wstrzymuje się biegunki, wirus musi się wydalić naturalną drogą z organizmu. Syn był nawadniany (glukoza, sól, elektrolity) i dostawał probiotyk. Do jedzenia dawałam mu Humanę MCT, u nas to było wybawienie, bo mleko źle działało na brzuszek. Humana MCT pomogła ustabilizować stolce.
        Synek ma pół roku.
        • kajakam Re: rotawirusy 05.05.12, 20:21
          u mnie własnie podawali smecte aby zatrzymac biegunke.. plus elektrolity i glukoze raz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka