dorotatop 17.05.12, 13:45 np po zupce, ogólnie po posiłkach, czy w sytuacjach gdy buzia jest brudna ?? chusteczkami nawilżanymi ?? wodą ?? czy czym ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzi-a233 Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 13:47 wodą z kranu! a Ty czym myjesz, jak się pobrudzisz?? chusteczkami czy wodą???? Odpowiedz Link Zgłoś
dare-czka Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 14:02 jak karmie i sie pobrudzi-to chusteczkami nawizajacymi-jest mi tak prosciej i szybciej. Rano po przebudzeniu myje wacikiem nasaczonym woda-przegotowana- myje oczka, policzki.Wieczorem myje woda z wanienki -podczas kapieli. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 14:12 ja identycznie, a jesli wieczorem nie kapie, bo nie kapie codziennie, to tez wacikiem.. chociaz starsza od jakiegos czasu to juz normalnie przy umywalce woda Odpowiedz Link Zgłoś
kalina886 Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 14:24 Myję wodą z kranu. Przez pierwszy miesiąc wodą z czajnika. A chusteczkami to się wyciera, a nie myje. Odpowiedz Link Zgłoś
mmx28 Re: czym myjecie buzię ?? 23.05.12, 16:54 dare-czka napisała: > jak karmie i sie pobrudzi-to chusteczkami nawizajacymi-jest mi tak prosciej i s > zybciej. Rano po przebudzeniu myje wacikiem nasaczonym woda-przegotowana- myje > oczka, policzki.Wieczorem myje woda z wanienki -podczas kapieli. Identycznie jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
kijek82 Re: czym myjecie buzię ?? 18.05.12, 11:03 jak zabrudze sobie np.reke jedzonkiem mlodego to chusteczkami Buzie wycieram chusteczkami-szybciej i wygodniej Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 14:25 Gdy karmię syna i się mocno wyciapie, to chusteczkami nawilżanymi. A po jedzeniu wodą z kranu nad umywalką. I wieczorem przy kąpieli wodą z wanny. Odpowiedz Link Zgłoś
czarna784 Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 15:08 Woda z kranu,chyba ze jestem na podwórku to wtedy przetre chusteczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ledana Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 15:16 chusteczkami , J&J sa fajne bo specjalne takie mam do buzi, przy kompieli to woda z wanny. a jak juz bedzie duzy to jak kazdy woda z kranu Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 16:35 Wodą z kranu, chyba, ze jesteśmy na spacerku i ubrudzi rączki to chusteczkami nawilżanymi. Jak była noworodkiem to myłam buzię, oczka przegotowaną wodą. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano29 Re: czym myjecie buzię ?? 17.05.12, 21:12 woda z kranu i mydło bambino Odpowiedz Link Zgłoś
jugutka Re: czym myjecie buzię ?? 18.05.12, 00:55 ja też od samego początku kranówą ) Odpowiedz Link Zgłoś
ewczak6 Re: czym myjecie buzię ?? 25.05.12, 21:43 Chusteczkami, ew. Płyn z musteli - - - - - - - - - - << - Porady farmaceutki - >> zapytaj-farmaceute.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: czym myjecie buzię ?? 25.05.12, 21:48 Myjką z Ikei (po 10 szt. sprzedawane), nawilżona w wodzie z kranu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: czym myjecie buzię ?? 28.05.12, 00:09 na poczatku myłam oczka i buzie wodą przegotowana, potem juz z kranu. nigdy nie wycieram dziecku buzi chusteczkami nawilżanymi. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: czym myjecie buzię ?? 28.05.12, 20:59 Woda, zamaczam mala pieluszke tetrowa w zwyklej wodzie z kranu i myje buzke. Jedynie do kapieli mydlo "bez mydla". Odpowiedz Link Zgłoś
ay1een Re: czym myjecie buzię ?? 29.05.12, 11:28 Po jedzeniu przecieram małemu buzię ręcznikiem papierowym, ewentualnie zamoczonym w wodzie. Albo zanoszę do kuchni lub łazienki i przy kranie samą wodą całą twarzyczkę dłonią myję. Chusteczki nawilżane akurat na twarzy wywołują ostrą wysypkę chociaż dziecko generalnie na nic uczulone raczej nie jest. No i szczypią - sprawdziłam na sobie. Może to tylko Nivea tak podrażnia - nie wiem, w każdym razie buzi dziecka nie dotknę już żadnymi nawilżanymi chusteczkami. Odpowiedz Link Zgłoś