25.05.12, 13:06
Hej dziewczyny!
Niebawem będziemy wyjeżdżać z małym na wakacje - będzie miał wtedy 10 miesięcy. Myślę, że nie będzie do tego czasu chodził, ale zaczyna już raczkować i próbuje się podnosić. Plan wakacyjny to leżenie na kocyku przed domkiem letniskowym, może jakaś zabawa w piasku lub na trawie czy zapoznanie z wodą w jeziorze.
Zastanawiam się, co przez trzy tygodnie takiego wyjazdu będzie mi potrzebne przy ewentualnych "nagłych wypadkach".
- na przeziębienie
- na ugryzienia owadów
- na poparzenie słoneczne (tak, wiem, profilaktyka - ale nich się trafi, to co?)
- na skaleczenia/ stłuczenia
i może na coś jeszcze?

Na pewno wezmę syrop przeciwbólowy/przeciwgorączkowy i żel na ząbkowanie.

Jak byście poza tym skompletowały apteczkę?
Obserwuj wątek
    • madziulaz Re: apteczka 25.05.12, 14:08
      ja zawsze biorę mnóstwo..zeby nie trzeba było nic kupować gdyby co.i wiesz..nigdy z niczego nie korzystałamsmile
      oprócz tego co napisalas zabieram:
      cos na zatrucia, biegunkę- Smecta, orsalit
    • czarna784 Re: apteczka 25.05.12, 16:11
      Hej,Twoja lista jest kompletna,procz jednej waznej rzezy,o ktorej napisala kolezanka wyzej,zaopatrz sie w cos na biegunke.Ja niezaleznie gdzie wyjezdzam,mam cos na goraczke,biegunke,oparzenia,ugryzienia no i jakies plasterki,gaziki smile
      • ewczak6 Re: apteczka 25.05.12, 21:41
        Ja bym wzięła octenisept spray bo to do dezynfejcji, coś odstraszającego komary np ziaja ziajka antybzzzzzzzzz, jakis kremik do opalania ( z filtrem 50tką), pewnie jakis probiotyk nielodówkowywink

- - - - - - - - - -

<< - Porady farmaceutki - >>

zapytaj-farmaceute.blogspot.com/
    • semi-dolce Re: apteczka 26.05.12, 23:11
      Jeszcze coś na alergię dorzuć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka