mal-sia 26.05.12, 21:56 jaka wodę podać do pici noworodkowi ? przy zaparciu -poleciła nam pani doktor,ale nie spytałam jaka wode podać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
konwalia30 Re: woda 26.05.12, 22:04 Ja swojej córci podaje mineralną Polaris, nie przegotowaną ale ona ma 8 m-cy, noworodkowi bym podała przegotowaną zwykłą jeżeli jest dobra bądź mineralną. Odpowiedz Link Zgłoś
ledana Re: woda 26.05.12, 22:26 ja mojemu malemu dawalam herbatki hipp sa ttakie na bolacy brzuszek od 0+ i dawalam troszeczke miodu takiego prawdziwego nie z supermarketu... maly dobrze to znosil a i zaparcia minely i pierdy szly lekko, teraz tez podaje takie herbatki bo musze go dopajac bo jest na mm Odpowiedz Link Zgłoś
shoja Re: woda 26.05.12, 22:40 noworodkom, niemowlętom kp nie podaje się wody na zaparcia. jak nie kp to może i się podaje, ale na pewno nie mineralną tylko źródlaną. miodu niemowlętom (że już nie wspomnę o noworodkach) i dzieciom się nie podaje ze względu na to, że a. jest silnym alergenem, b. ryzyko botulinizmu ebobas.pl/artykuly/czytaj/312/zdrowie/miod-jest-niebezpieczny-dla-niemowlat www.ochoroba.pl/artykuly/1311-miod-nie-dla-niemowlat Odpowiedz Link Zgłoś
ledana Re: woda 26.05.12, 22:50 no jakos moj nie umarl ,brzuch go nie bolal , je jak smok i rosnie jak na drozdzach ale kazdy wychowuje swoje dzieci sam... Odpowiedz Link Zgłoś
ledana Re: woda 26.05.12, 23:00 pl.shvoong.com/lifestyle/food-and-drink/1667672-miod-dla-niemowlaka-doskona%C5%82y-nap%C3%B3j/ ile ludzi tyle opini Odpowiedz Link Zgłoś
anetchen2306 Re: woda 27.05.12, 10:30 ... na kazdym sloiczku miodu kupionego w Niemczech (i obojetnie, czy jest to miod z supermarketu, apteki, sklepu bio czy tez z prywatnej pasieki sasiada - jak w naszym przypadku) widnieje ostrzezenie (grubym drukiem): miod jest produktem naturalnym (curowym) i nie powinno sie go podawac dzieciom ponizej pierwszego roku zycia. Owszem, kazdy robi, jak uwaza za sluszne. Slusznym jest jednak ostrzec innych, ze tak robic sie jednak nie powinno. Odpowiedz Link Zgłoś
dextera.m Re: woda 28.05.12, 17:56 Miodu noworodkom i niemowlakom sie nie podaje i tyle! O botulizmie nie slyszalas? I co to za link... Odpowiedz Link Zgłoś
konwalia30 Re: woda 27.05.12, 09:37 u nas właśnie pomogła woda a mała jest na piersi, z tym że problemy pojawiły się na początku rozszerzania diety. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: woda 27.05.12, 14:32 ledana napisała: > ja mojemu malemu dawalam herbatki hipp sa takie na bolacy brzuszek od 0+ i dawalam troszeczke miodu takiego prawdziwego Miód i noworodek..........pozostawię to bez komentarza, bo za dużo się ciśnie na usta. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: woda 27.05.12, 14:28 Noworodek i zaparcia? Jakoś dziwnie to brzmi. Co znaczy zaparcia? Czy kupę robi raz na kilka dni? Jesli nawet tak, to nie są żadne zaparcia. Piszę o karmieniu piersią, choć i przy karmieniu sztucznym kupa raz na kilka dni też jest dozwolona. No chyba, że owy noworodek jest karmiony sztucznie i kupę oddaje męcząc się i jest twarda jak bobki to wtedy trza mu zmienić mleko ta taki, po którym nie będzie miał zaparć. Odpowiedz Link Zgłoś
mamatin Re: woda 28.05.12, 00:13 Noworodkowi kupuje się wodę źródlaną, nie mineralną. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: woda 28.05.12, 08:29 Dzieci trzeba nosić i karmić jak płaczą a nie leczyć. Niestety tabletki i kropelki nie zastąpią bliskości. Dziecko będzie dostawać leki na kolki, na alergie, na zaparcia, na refluks, na trądzik a i tak wyć będzie odłożone do łóżeczka, bo dla niego samotne leżenie to gorsza męczarnia, niż te wszystkie wydumane dolegliwości razem wzięte. Odpowiedz Link Zgłoś
adas_i_mama Re: woda 28.05.12, 21:19 a kto powiedział, że autorka nie nosi dziecka? czy ulżenie dziecku w zaparciach (jeśli faktycznie występują) wyklucza czułość? a porównanie wody do leków wydaje mi się co najmniej nietrafione. Odpowiedz Link Zgłoś