26.05.12, 21:56
jaka wodę podać do pici noworodkowi ? przy zaparciu -poleciła nam pani doktor,ale nie spytałam jaka wode podać? sad
Obserwuj wątek
    • konwalia30 Re: woda 26.05.12, 22:04
      Ja swojej córci podaje mineralną Polaris, nie przegotowaną ale ona ma 8 m-cy, noworodkowi bym podała przegotowaną zwykłą jeżeli jest dobra bądź mineralną.
      • ledana Re: woda 26.05.12, 22:26
        ja mojemu malemu dawalam herbatki hipp sa ttakie na bolacy brzuszek od 0+ i dawalam troszeczke miodu takiego prawdziwego nie z supermarketu... maly dobrze to znosil a i zaparcia minely i pierdy szly lekko, teraz tez podaje takie herbatki bo musze go dopajac bo jest na mm
        • shoja Re: woda 26.05.12, 22:40
          noworodkom, niemowlętom kp nie podaje się wody na zaparcia.
          jak nie kp to może i się podaje, ale na pewno nie mineralną tylko źródlaną.
          miodu niemowlętom (że już nie wspomnę o noworodkach) i dzieciom się nie podaje ze względu na to, że a. jest silnym alergenem, b. ryzyko botulinizmu
          ebobas.pl/artykuly/czytaj/312/zdrowie/miod-jest-niebezpieczny-dla-niemowlat
          www.ochoroba.pl/artykuly/1311-miod-nie-dla-niemowlat
          • ledana Re: woda 26.05.12, 22:50
            no jakos moj nie umarl ,brzuch go nie bolal , je jak smok i rosnie jak na drozdzach ale kazdy wychowuje swoje dzieci sam...
            • ledana Re: woda 26.05.12, 23:00
              pl.shvoong.com/lifestyle/food-and-drink/1667672-miod-dla-niemowlaka-doskona%C5%82y-nap%C3%B3j/
              ile ludzi tyle opini
              • anetchen2306 Re: woda 27.05.12, 10:30
                ... na kazdym sloiczku miodu kupionego w Niemczech (i obojetnie, czy jest to miod z supermarketu, apteki, sklepu bio czy tez z prywatnej pasieki sasiada - jak w naszym przypadku) widnieje ostrzezenie (grubym drukiem): miod jest produktem naturalnym (curowym) i nie powinno sie go podawac dzieciom ponizej pierwszego roku zycia. Owszem, kazdy robi, jak uwaza za sluszne. Slusznym jest jednak ostrzec innych, ze tak robic sie jednak nie powinno.
              • dextera.m Re: woda 28.05.12, 17:56
                Miodu noworodkom i niemowlakom sie nie podaje i tyle! O botulizmie nie slyszalas? I co to za link...
          • konwalia30 Re: woda 27.05.12, 09:37
            u nas właśnie pomogła woda a mała jest na piersi, z tym że problemy pojawiły się na początku rozszerzania diety.
        • malgosiek2 Re: woda 27.05.12, 14:32
          ledana napisała:

> ja mojemu malemu dawalam herbatki hipp sa takie na bolacy brzuszek od 0+ i dawalam troszeczke miodu takiego prawdziwego

Miód i noworodek..........pozostawię to bez komentarza, bo za dużo się ciśnie na usta.
    • malgosiek2 Re: woda 27.05.12, 14:28
      Noworodek i zaparcia?
      Jakoś dziwnie to brzmi.
      Co znaczy zaparcia?
      Czy kupę robi raz na kilka dni?
      Jesli nawet tak, to nie są żadne zaparcia.
      Piszę o karmieniu piersią, choć i przy karmieniu sztucznym kupa raz na kilka dni też jest dozwolona.
      No chyba, że owy noworodek jest karmiony sztucznie i kupę oddaje męcząc się i jest twarda jak bobki to wtedy trza mu zmienić mleko ta taki, po którym nie będzie miał zaparć.
      • mamatin Re: woda 28.05.12, 00:13
        Noworodkowi kupuje się wodę źródlaną, nie mineralną.
    • 1matka-polka Re: woda 28.05.12, 08:29
      Dzieci trzeba nosić i karmić jak płaczą a nie leczyć. Niestety tabletki i kropelki nie zastąpią bliskości. Dziecko będzie dostawać leki na kolki, na alergie, na zaparcia, na refluks, na trądzik a i tak wyć będzie odłożone do łóżeczka, bo dla niego samotne leżenie to gorsza męczarnia, niż te wszystkie wydumane dolegliwości razem wzięte.
      • adas_i_mama Re: woda 28.05.12, 21:19
        a kto powiedział, że autorka nie nosi dziecka?
        czy ulżenie dziecku w zaparciach (jeśli faktycznie występują) wyklucza czułość?

a porównanie wody do leków wydaje mi się co najmniej nietrafione.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka