Dodaj do ulubionych

ślad po ugryzieniu

18.09.12, 10:54
od kilkunastu dni coś gryzie moją 9m. córkę podcza snu. to dziwne bo gryzie tylko ją, mimo, że śpimy razem. ślady ma na buzi i rączkasz, zdarzyły się też na tułowiu, a śpi ubrana. ślady to małe czerwone grudki otoczone przez krótki czas czerwonym rumieniem, po kilku godzinach rumień znika a z grudek zaczyna się sączyć cos przezroczystego. utrzymują się przez kilka dni, powoli zasychając. co to moze być? macie podobne doświadczenia?
Obserwuj wątek
    • kw0 Re: ślad po ugryzieniu 18.09.12, 15:04
      moją córkę podobnie coś pogryzło w nocy i miała takie same objawy po ugryzieniu. Nas też w nocy wtedy coś pogryzło ale ślad zniknął po paru dniach, a u córki przez to że się zrobił bąbel z cieczą to ślad utrzymuje się już ponad miesiąc. Nic z tym nie robiłam, bo nie widziałam, żeby ją to swędziało.
      • thea1982 Re: ślad po ugryzieniu 18.09.12, 17:31
        dokładnie, ślady utrzymuja się bardz długo. rzeczywiście nie swedziało ja tą, ale świadomość, że łazi cos po niej i gryzie jest wkurzająca.
        nie jest to ospa wietrzna. ugryzień jest czasem jedno, potem długo nic, po kilku dniach pojawiają się np 3 na rączce.
        grudki mają 2 mm wielkości, rumień około 1,5 cm.
    • ichi51e2 Re: ślad po ugryzieniu 18.09.12, 15:14
      ospa wietrzna?
      • agmarta2 Re: ślad po ugryzieniu 18.09.12, 15:18
        Może to być ospa.Zobacz czy na główce nie ma też krostki podobnej co na ciele. Podobno jak jest ospa to we włoskach też powinna być.
        • eps Re: ślad po ugryzieniu 18.09.12, 17:53
          mi to na ospę wygląda w łagodnej wersji ale lepiej niech to lekarz obejrzy.
          nie znam stwora a widziałam ich dużo który zostawiałby takie ślady gryząc dziecko w czasie snu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka