lala-111 Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 01.11.12, 20:41 A ja pytam po co ? po co to pytanie na forum???? No po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra1357 Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 01.11.12, 20:48 Jak to po co? Mam się w domu zamknąć i nie wychodzić, bo mam dziecko? Chcę odwiedzić zmarłych i zabieram dziecko ze sobą, proste. Oczywiście w godzinach, kiedy nie ma dużego tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
beta-beta Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 01.11.12, 20:52 Oczywiście, rozumiem że są sytuacje, kiedy chcemy odwiedzić bliskich na cmentarzu, tłoku nie ma, pogoda znośna itp. ale po kiego grzyba targać kilkumiesięczne dziecko w koszmarny tłum (taki jak dziś w Łodzi na Zarzewie), w deszczu, zimnie, ogólnej ohydzie? Kto jest ważniejszy - zmarli czy dziecko? Obrażą się nieboszczyki jak ich odwiedzimy innego dnia czy co? Nie rozumiem ludzi, naprawdę Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 01.11.12, 22:31 Czyli zimą i w chłód kisisz dziecko w domu. No zajebiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa17 Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 01.11.12, 20:53 Ale o co chodzi z tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
duma.uprzedzenie Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 01.11.12, 21:16 A ja nie rozumiem, że niektórzy nie potrafią spokojnie spędzić dnia, żeby tylko się czegoś czepić. Nawet na cmentarzu! Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Tak, tak 01.11.12, 22:29 w Pl to najlepiej trzymać w domu- broń boże do supermarketu, broń boże na cmentarz. Odpowiedz Link Zgłoś
drogadodomu Re: Tak, tak 01.11.12, 23:23 Jak to po co ? Bo niemowlaki w większości w miarę spokojnie leżą/siedzą/śpią w tych wózkach. W drugim roku życia z reguły chcą biegać między grobami a to ze względu na palące się znicze i tłumy na cmentarzu może być niebezpieczne Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Tak, tak 02.11.12, 15:07 bez przesady obecnie mam 2 latke i nie biega miedzy grobami, a na cmentarz chodzimy nie tylko od swieta. podobnie bylo ze starsza ktora teraz jako prawio osmiolatka gorzej sie na cm\entarzu zachowuje niz jak byla mlodsza Odpowiedz Link Zgłoś
prosiaczek.futrzaczek Re: Tak, tak 02.11.12, 17:47 A mój dwulatek biega, niestety. Jak jest dużo ludzi i świeczek, to jedzie w wózku ze względu na bezpieczeństwo i czynione straty . Odpowiedz Link Zgłoś
natchniuza86 Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 00:08 Co za pieprzenie niepotrzebne. Zabieram dziecko w rozne miejsca. Na cmentarzu dzis tez byl, zreszta, nawet nie mialabym go z kim zostawic w dzien wolny od pracy. Chociaz jezdzenie wozkiem po cmentarzu to masakra, nigdzie sie nie da wjechac. Odpowiedz Link Zgłoś
eps Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 08:44 i znów ktoś to większych problemów w życiu nie ma ja co prawda niemowlaka nie brałam ale za to 3 malych dzieci. Zresztą jak któreś było malutkie to tez bralam. A po co? żeby nadać sensu życia pytającym "po co". Gdybym nie wzięła nie byłoby o co pytać a tak poważnie to mam taką wewnętrzną potrzebę to biorę dzieciaka. Naprawdę świat byłby lepszy gdyby tak jedna drugiej nie dziwakowała. Odpowiedz Link Zgłoś
godfather_x Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 08:54 Po co karmicie ohydną jątrzącą trolicę????? Ona się tylko niezdrowo podnieca czytając Wasze wypowiedzi. Mąż jej pewnie nie wziął od miesięcy i tu swe frustracje wylewa. Odpowiedz Link Zgłoś
andzia19837 Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 03.11.12, 21:15 co to za watek? moze lepiej zapytac czemu nie wychodzi sie z dzieckiem na spacer??? co toza roznica gdzie z dzieckiem pojdziesz wazne ze sie przewietrzy to chyba lepsze niz branie dziecka do supermarketu.... Odpowiedz Link Zgłoś
dzoaann Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 14:44 a dlaczego nie? Same plusy widze, spacerek na powietrzu i tyle. Co takiemu niemowleciu w wozku przeszkadza zla pogoda, tlum? Bo tego, ze jest ono na cmentarzu, to przeciez nie rozumie. Masz jakis rozsadny argument przeciw obecnosci niemowlat w wozkach na cmentarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 15:05 a co ci sie w tym nie widzi, dziecko na spacerze a rodzice odwiedzaja groby bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 16:57 a co? ktos przewijal na nagrobku? karmil piersia? wozkiem taranowal? ojej Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 20:34 Hm - widze pewna roznice miedzy przewijaniem na nagrobku i taranowaniem wozkiem a karmieniem piersia... Odpowiedz Link Zgłoś
petit_tresor Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 22:15 durne tematy na forum Niemowle. PO CO??????? Odpowiedz Link Zgłoś
mfab83.hg Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 02.11.12, 23:02 beta-beta napisała: > PO CO????? zaśmiecanie forum takim pytaniem Odpowiedz Link Zgłoś
izazdo ochrzczone mozna 09.11.12, 15:33 Jak juz ochrzczone, to mozna. Przed chrztem absolutnie, jakas dusza moglaby ciało takiego dziecka posiąść, a przed tym czerwona wstążeczka nie zabezpieczy. Też się zastanawiam, jak można TAK RYZYKOWAĆ! To samo ciężarne, ludzie za grosz pomyślunku nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: ochrzczone mozna 10.11.12, 14:45 co za bzdety, ale co sie dziwic ludzie nadal wierzaw zabobony. ja bedac w ciazy chodzilam na cmentarz, nawet na pogrzeb szefa. mlodsza corka nie bedac ochrzczona jezdzila w wozeczku na grob dziadka . dziecko mialo spacer a ja zapalilam znicz tacie. dzieci bez onak opetania Odpowiedz Link Zgłoś
jedynybasek5 Re: ochrzczone mozna 12.11.12, 12:56 Oczywiście, że szyderstwo, aż oczy mi z orbit wyszły prawie jak zobaczyłam, że ktoś potraktował to poważnie Odpowiedz Link Zgłoś
aniaurszula Re: ochrzczone mozna 12.11.12, 16:04 szyderstwo? znam kilka zabobonow dotyczacych cmentarza miedzy innymi dotyczacych dzieci i kobiet w ciazy. Niestety niektorzy w nie wierza i sie boja Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta_mi_placi Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 10.11.12, 10:45 Miejsce dziecka do lat trzech jest z mamą w domu, w parku i na placu zabaw (plus w przychodni lekarskiej jak zachodzi taka konieczność). Odpowiedz Link Zgłoś
illegal.alien Re: Niemowlaki w wózeczkach na cmentarzu 12.11.12, 17:10 A na ten plac zabaw/do parku mozna jechac autobusem? Czy trzeba zasuwac na piechote, zeby ci krajobrazu nie psuc? Odpowiedz Link Zgłoś