olga_1983 16.02.13, 22:14 Na forum jedzenie jest watek o przepisach dla niemowlat, ale watek jest tak dlugi, ze autorka chyba nie daje rady odpisywac. Moze ktoras z Was ma przepisy i moze sie nimi podzielic? Poprosze na gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emila.dudek Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 17.02.13, 11:17 mam, wyślę Odpowiedz Link Zgłoś
olga_1983 Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 17.02.13, 12:33 Wielkie dzieki !!! Odpowiedz Link Zgłoś
zani1984 Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 17.02.13, 21:59 tez poprosze. zani1984@wp.pl z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
bchristoph Re: czy ktoras z Was 17.02.13, 21:37 A mogę się podpiąć pod prośbę? Uszczęśliwcie mnie przepisami, bo ja nawet wodę przypalam, a chciałabym przy drugim dziecku spróbować je wychować "bezsłoiczkowo" Odpowiedz Link Zgłoś
mamamajeczki7 Re: czy ktoras z Was 17.02.13, 22:37 To i ja poproszę jeśli to nie problem Odpowiedz Link Zgłoś
marusia1 Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 17.02.13, 22:48 olga_1983 napisała: > Na forum jedzenie jest watek o przepisach dla niemowlat... Ostatnio w naszej zupie ugotowałam kawałek królika. W osobnym garnku ugotowałam marchewkę, pietruszkę, ziemniaki. Wywar podzieliłam na kilka garnuszków i dodałam do nich: ugotowany mrożony kalafior, duszoną dynię, koncentrat pomidorowy, ugotowanego buraka, ugotowany zielony groszek... co kto lubi. Do zup dodałam po troszeczku ugotowanego królika, suszonego koperku, natki pietruszki. Zupki zblenderowałam i podzieliłam na porcje (pojemniki Avent do mleka), zamroziłam. Wyjmuję z zamrażalnika wieczorem na następny dzień i odgrzewam na parze. Dodaję tylko ugotowane 1 żółtko przepiórcze (codziennie) i nie bawię się codziennie w gotowanie. Czekam aż mała usiądzie, to zacznie jeść z nami. W naszym przypadku kupując słoiczki wywalałabym kasę, bo zupki jej nie idą (jeszcze wypycha języczek). Jak nie ma ochoty na jakąś, to wrzucam je do naszego gara. Szkoda królika. Odpowiedz Link Zgłoś
olga_1983 Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 18.02.13, 22:49 Świetny pomysł!!! Wypróbuję! Odpowiedz Link Zgłoś
mafelma Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 18.02.13, 23:44 Dziewczyny, podacie dalej te przepisy? Na gazetowy poproszę Odpowiedz Link Zgłoś
emila.dudek Re: wysłałam 19.02.13, 08:28 Jak nie doszło to proszę napisać na maila: emigra@gg.pl Odpowiedz Link Zgłoś
mamamarty2006 Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 19.02.13, 11:17 Ja czasem korzystam z tej strony: przepisydladzieci.dla4.pl/6.htm Odpowiedz Link Zgłoś
marusia1 Re: czy ktoras z Was ma na mailu przepisy? 19.02.13, 13:37 Strony z jedzeniem: Produkty w diecie: www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/166-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-6-miesiac-zycia.html Papki: www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/papki-i-przeciery.html Różne: przepisy.edziecko.pl/przepisydladzieci/0,0.html Deserki dla alergików (i nie tylko): niemowlak.blox.pl /html/1310721,262146,21.html?83428 Smakołyki alergika (i nie tylko): www.smakolykialergika.pl/ Wypieki bezglutenowe: www.schaer.com/smartedit/documents/download/Backheft_PL.pdf Przepisy i porady - wprowadzanie: www.przepisy-dla-dzieci.pl/Receipe Blog Rodzice w kuchni: rodzicewkuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
marusia1 Strony z przepisami i poradami 19.02.13, 13:49 mamamarty2006 napisała: > Ja czasem korzystam z tej strony: > przepisydladzieci.dla4.pl/6.htm Produkty w diecie: www.osesek.pl/podstawy-zywienia-dziecka/co-kiedy-w-diecie-dziecka/166-produkty-spozywcze-w-diecie-dziecka-ktore-ukonczylo-6-miesiac-zycia.html Papki: www.osesek.pl/ksiazka-kucharska-dziecka/papki-i-przeciery.html Różne: przepisy.edziecko.pl/przepisydladzieci/0,0.html Deserki dla alergików (i nie tylko): niemowlak.blox.pl /html/1310721,262146,21.html?83428 Smakołyki alergika (i nie tylko): www.smakolykialergika.pl/ Wypieki bezglutenowe: www.schaer.com/smartedit/documents/download/Backheft_PL.pdf Przepisy i porady - wprowadzanie: www.przepisy-dla-dzieci.pl/Receipe Blog Rodzice w kuchni: rodzicewkuchni.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś