Dodaj do ulubionych

CZY TO KOLKA??

01.08.04, 21:40
Ostatnio moja 6 tyg. coreczka wieczorami bardzo plakala. Myslelismy ze to
kolka (brzuszek nabrzmialy, itd) Ale po paru dniach uspokoilo sie wszytko i
wrocilo do normy. Az do dzis - kiedy jest tak samo. Zmagalam sie z Anitka od
19. do teraz (21.40) w koncu zasnela, a ja pisze do Was z prosba o odpowiedz
na moj list. Czy to na pewno kolka?? Slyszalam, ze ona wystepuje codziennie a
nie z przerwami kilkudniowymi??A moze to cos innego??Pozdrawiamsad
Obserwuj wątek
    • magbra Re: CZY TO KOLKA?? 01.08.04, 22:07
      unas pojawiala sie o roznych porach,czasem z przerwami kilku dniowymi,dzidzius
      przedewszystkim prezyl sie i plakal nie pomagalo wlasciwie nic,nosilismy mala
      na zmiane,podawalismy esputikon,czopki wiburkol,masowalismy i tak wkolo ,teraz
      kiedy to /mam nadzieje/ za nami a Maja ma prawie 12 tygodni odetchnelismy.
      Trzeba to przeczekac choc dziecka strasznie zal gdy tak placze,i probowac
      wszystkiego,czasem pomaga kapiel,ja strasznie przezywalam,gdy mala prezyla sie
      przy piersi,dla kogos z zewnatrz to musialo okropnie wygladac.Zycze ci duzo
      cierpliwosci i wytrwalosci,razem dacie sobie rade.magda z maja.
      • loki3 Re: CZY TO KOLKA?? 02.08.04, 12:31
        Witaj:
        Z tego co piszesz wnioskuję, że to jest kolka.
        U mojego synka zasczęła sie już w drugim tygodniu życia i męczyła go czasami
        nawet cały dzień z przerwami kilkunasto minutowymi.
        Oskar wtedy płakał w niebogłosy nie chciał jeść i bardzo prężył szie i fikał
        nogami.
        Jemu trochę pomagały kropelki espumisan, ale nie zawsze.
        Dzisiaj maluch ma 3 miesiące i 2 tygodnie i po kolkach zostało tylko niemiłe
        wspomnieniesmile
        Pozdrawiam i życzę, aby szybko minęły!!!
        A oto mój maluch:
        www.noworodek.pl/modules.php?name=coppermine&file=displayimage&album=326&pid=1942&slideshow=5000
    • iwaolej Re: CZY TO KOLKA?? 02.08.04, 11:03
      u nas tez były kilkudniowe przerwy. Pomaga podawanie gripe water, esputicon'u i
      duzo cierpliwosci i wytrwalosci. Zauwazylam ze jesli maluszek w ciagu dnia
      pospi chociaz z godzinke na brzuszku to objawy sa SPORO mniejsze. Ale trzeba
      probowac wszystkiego. U jednych dzieciaczkow dziala kapiel u innych specer w
      wozeczku lub kropelki. Powodzenia i abysmy dotrwaly do 4 / ponoc zbawiennego -
      choc nie zawsze/ miesiaca.
      • kamilka1979 Re: CZY TO KOLKA?? 02.08.04, 12:19
        I przede wszystkim spokój.Pierwsze napady kolki ja przeżywałam gorzej niż mój
        synek.Dziecko doskonale wyczuwało mój lęk, napięcie czy zdenerwowanie i ataki
        trwały nawet dwie godziny.Teraz kiedy już uświadomiłam sobie ,że niektóre
        dzieci poprostu muszą to przejść ,przeżywam to o wiele spokojniej,a dzięki temu
        maluszkowi chyba też jest lepiej ,bo ataki trwają do 30 minut.Mojemu synkowi
        pomaga ciepła kąpiel i ciepłe(prasowane) pieluchy na brzuszek.Bartuś ma 11
        tygodni i mam nadzieję,że kolka niedługo go opóści na zawsze!!!Pozdrawiam i
        życzę powodzenia i spokoju!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka