Dodaj do ulubionych

Pytanie o konsystencje Dicofloru

26.07.13, 11:13
Czesc
Podawalam corce 3,5 mca Biogaie. Zmienilam probiotyk na Dicoflor i jestem zdziwiona jego konsystencją. Biogaia byla jednolita a Dicoflor ma taki jakby piasek- drobinki w sobie mimo mocnego potrzasania przed podaniem. Przechowuje lek w lodówce. Czy u Was jest tak samo??
Zamawialam krople przez internet i dostawa byla w upalny dzien. Mimo mojej prosby nie zapakowano kropli do torebki izotermicznej. Jak myslicie, czy to moglo miec wplyw?
Dajcie znac-nie wiem czy wciaz podawac probiotyk
Obserwuj wątek
    • olgaaa1 Re: Pytanie o konsystencje Dicofloru 26.07.13, 11:47
      Dokładnie, są tam takie grudy. Spokojnie podawaj, ale osobiście uważam, że biegają lepsza
      • nowa_mama2 Re: Pytanie o konsystencje Dicofloru 26.07.13, 11:52
        olgaaa1 napisała:

> Dokładnie, są tam takie grudy. Spokojnie podawaj, ale osobiście uważam, że bieg
        > ają lepsza

uffffsmile dzięki!
        Pediatra, który przychodzi do nas prywatnie twierdzi, że Dicoflor jest lepszy. Jakoś mu zaufałam.
        jeszcze na marginesie dodam, że jestem zadziwiona różnicami w cenie probiotyków w aptekach. przykład- Dicoflor od 29-38zł, w aptece internetowej 21zł. Biogaia- ja płaciłam 38zł w aptece internetowej ok 23-24zł...
    • kopiko-lol Re: Pytanie o konsystencje Dicofloru 26.07.13, 14:32
      powiem tak, grudki sa, to normalne. Pytanie jednak brzmi: czy dicoflor cos pomoze jesli mial stycznosc z wysoka temeratura. Na opakowaniu jest wyraznie napisane, ze prosukt wrazliwy na wysoka temperatura. Wg mnie bakterie mogly ulec oslabieniu lub wcale nie podzialaja.
    • hanusina_mama Re: Pytanie o konsystencje Dicofloru 26.07.13, 16:26
      Dicoflor jest rzeczywiście bardziej "ziarnisty". W aptekach internetowych ceny rzeczywiście są z innej bajki, ale nie wiem, czy ryzykowałabym z transportem probiotyku w niewiadomych warunkach w tych temperaturach. Są tam jeszcze te bakteryjki? wink
      • dianaro Re: Pytanie o konsystencje Dicofloru 26.07.13, 21:49
        Dicoflor taki ma urok - do tego jest słony i moje dziecię nie bardzo chciało łykać, ale na szczęście był skuteczny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka