Dodaj do ulubionych

wyrobi się? :)

14.09.13, 11:38
Wcześniej pisałam, że mój synek nie próbuje podnosić się na rękach itp. Od początku września zaczął się podnosić na wyprostowanych rękach i trochę pupe, najpierw 3-4 razy dziennie teraz znacznie częściej. Pupę podnosi , czasem jak chce się przewrócić na plecy kładzie głowę na podłodze pupa w górę i przekręca nogi a potem resztę ciała. nie podnosi się jednak jednocześnie na rękach plus pupa w górze jak do raczkowania. Takie oto poczynił postępy smile Zastanawiam się czy wyrobi się do listopada z siadaniem? Jak byłam na wizycie u fizjoterapeytki pokazała mi ćwiczenie obrotowe i powiedziała, ze za 2 m będzie siedział, na początku listopada mam kontrole. Tylko mój synek nie chce robić tych ćwiczeń, protestuje, płacze no nie idzie nic z nim zrobić... nadal jak zabawka dalej to jest płacz a nie pełzanie.
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: wyrobi się? :) 14.09.13, 12:43
      ale czworakuje już? no chyba nie?

boże, co to za lekarz, co chce żeby dziecko najpierw siadało, a nie czworakowało... jakbym babcie w kościele słyszała...
      • agncwy Re: wyrobi się? :) 14.09.13, 12:55
        Moje dziecko siadło a nie czworakuje. Frijka weź wyluzuj. Przyjdzie czas to usiądzie. Mój ma 9mc i sam siada od kilku dni. Pozycje do czworakowania przyjmuje ale nie ruszy dalej. Jest najmłodszy i najbardziej "opoźniony" z całej trójki. Więc daj swojemu dziecku czas.
        • frijka Re: wyrobi się? :) 14.09.13, 16:15
          W tytule dałam uśmieszek ponieważ nie traktuje tego pytania jak wyrocznie i nie panikuje ponieważ moje dziecko jeszcze nie siedzi, także spokojnie z tym luzowaniem smile Pytam z ciekawości smile Ne fiksuje wink
    • hanusina_mama Re: wyrobi się? :) 14.09.13, 18:21
      Jaki jest stary?
      • frijka Re: wyrobi się? :) 14.09.13, 18:58
        7,5 m
    • aniaurszula Re: wyrobi się? :) 15.09.13, 09:47
      nie wiem ile twoj maluch ma ale dziecko w kazdym wieku placze przy wykonywaniu cwiczen, wiem bo dwoje rehabilitowalam i jak mowila moja rehabilitantka dziecku w czasie cwiczen krzywda sie nie dzieje najwyzej nmosek sobie oczysci. jesli musisz cwiczyc dziecko to rob to sysytematycznie tylko tak osiagniesz efekt. cwicz troche na serio troche w formie zabawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka