monazupa 17.09.13, 10:36 Zastanawiam się nad zakupem Biedronkowych pampersów "Dada". Co o nich sadzicie? jakosciowo sa chociaz troche porownywalne do "Pampersów"? nie przemakaja, nie roluja sie jak sa zsikane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anjaka1983 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 10:56 u nas się nie sprawdziły. uczulały, przeciekały. po różnych testach stanęło w końcu na pampersach i pampersach premium. ale znam kilka mam, które Dady sobie chwalą. Odpowiedz Link Zgłoś
libretinka Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 10:57 ja nie polecam, nie są tak chłonne i po 2-3h jak przewijałam małego przy dotyku miał morką pupę co nigdy nie zdarzyło się w przypadku pampersów. Po 2 dniach dady miał czerwoną pupę. Używamy pampersów, kosztowo może i wychodzi drogo, ale oszczędzam na maściach na odparzenia, jeden pampers spokojnie wystarcza na noc ( a maly opróżnia 2 flachy mleka przed zasnieciem i nad ranem) więc to też trzeba wykalkulować. Poza tym warto śledzic promocje, niemal zawsze gdzieś można je kupić w przyzwoitej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:08 uzywam odkad Maly skonczyl5 czy 6 miesiecy, nie pamietam dokladnie. absolutnie NICZYM nie roznia sie od markowych pampersow. poza cena of kors. wiec po co mam placic 2 razy wiecej za cos co obsrane wywale do kosza. odparzenia w duzej mierze biora sie od chusteczek i tony smarowidel nakladanych na tylek. zamiast chusteczek - woda i mydlo. chusteczki na wyjscie - te jak najmniej chemiczne - netto ma w swojej ofercia takie i jeden rodzaj tych z reala (bodajze fioletowe?) Odpowiedz Link Zgłoś
libretinka Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:23 Akurat ja nie używam żadnych smarowideł i chusteczki na wyjścia, czyli używam rzadziej niż raz w tygodniu. Mi nikt nie wmówi, że dada niczym się nie różni od pampersów, proponuję kupić albo pożyczyć pampersa i dadę i samemu sobie przetestować w domu, myślę, że różnica bedzie wyczuwalna od razu. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:28 uzywalam pamersow. zadnej roznicy nie ma. absolutnie zadnej. ani nie sa lepsze, ani gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko-lol Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 15:36 różnią się dla tych, gdzie dada uczula, a dla tych co nie uczula nie ma zadnej różnicy - PROSTE JAK DRUT Skoro jednak niektóre dzieci dada uczula, a pampers nie, to widocznie czymś różnic sie musza, bo przeciez tylek dziecka nie wie jakie pieluchy ma na sobie Odpowiedz Link Zgłoś
anjaka1983 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:23 nie zgodzę się, czymś się jednak różnią, skoro mój po dadach miał odparzenia, a po pampersach nie ma. sposób pielęgnacji mamy zawsze ten sam - wacik i woda, ew. łagodne mydełko. wolałabym kupować tańsze dady, ale nie jest mi dane. to jest kwestia osobnicza, dopóki sama nie przetestujesz u swego dziecia, to nie będziesz wiedziała. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:31 oczywiscie, ze kwestia osobnicza. odparzenia moga byc i po dadach i po pamperasach - nie ma znaczenia. u jednego dziecka beda trwaly dwa dni u innego 2 miesiace. tak wiec jak juz jakis czas Ci od tamtego odparzenia minal - spokojnie mozesz wrocic, bo to moglo zalezec od fazyliona czynnikow. ale nikt mi nie wmowi, ze az taka duza roznica miedzy tymi pieluchami jest, bo nie ma. tym bardziej, ze dady wlasnie pampers robi Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:42 a czy rozmiarowo załóżmy dada 4 to to samo co pampers 4 (uzywamy teraz 4 puls) albo 5-ki, sa takie same wielkościowo? Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:44 szczerze mowiac nie mam pojecia. wagowo sobie prownaj, kazde pieluchy oprocz numerka maja jeszcze wage tez podana. Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:14 wagowo mi nic nie da, chodzi mi m.in. o szerokość w miejscu gdzie jest zapięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:21 hmmm moge Ci piątek wymiary podac. z przodu szerokosc to 23 cm bez skrzydelek. skrzydelka - po 3 cm z tylu - bez odpietych samych rzepow - 34 cm. dlugosc samej pieluchy po naciagnieciu - 50 cm. pomoglo cos? Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 15:17 thx zaraz będę mierzyć Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 15:21 murwa zmierzyłaś 4-ki oczywiście? Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 16:27 nie no pisalam, ze 5tki. o czworkach to ja juz dawno mam tylko wspomnienie Odpowiedz Link Zgłoś
bernadeta123 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:44 Skąd te bzdury że dadę robi Pampers to zupełnie inna firma Nawet ostatnio czytałam na ten temat. Dada nie warta jest "stanąć" obok Pampersa. U nas po dadach dziecko dostało grzybicy (i teraz pewnie pojawią się gromy, że to przez złą pielęgnację ) cóż są matki które na ten produkt pieluchopodobny nie dadzą złego słowa powiedzieć ich sprawa. Lubią niech używają ja nie katowałam tym dziecka - faktycznie pupa jest po nich mokra. Pozdrawiam wszystkie fanatyczki DADY Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:47 mowiac o fanatyzmie - uderz w stol, c'nie, Bernadeta? Odpowiedz Link Zgłoś
bernadeta123 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:49 Wypowiedź wklejona ze strony www.bangla.pl/opinie/p18389/biedronka-dada-premium-pieluszki-nowa-wersja-od-2011-r-wszystkie-rozm opinia napisana 11 dni temu Chciałabym poinformować co poniektóre osoby które uparcie twierdzą że pieluszki Dada produkuje P&G że to kompletna bzdura ,poniewaz miałam okazję reklamowania pieluszek dada w tym roku kilkakrotnie i w końcu Biedronka skontaktowała mnie meilowo z producentem tych pieluszek i jest to czeska firma ONTEX więc nie piszcie że to P&G bo to pzdura. Może kiedyś produkowali ale tez mam co do tego wątpliwości,lecz nie jest to wykluczone bo Biedronka nawiązuje współpracę z różnymi koncernami . Myślę że ta sprawa jest już jasna Odpowiedz Link Zgłoś
anjaka1983 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:50 "oczywiscie, ze kwestia osobnicza. odparzenia moga byc i po dadach i po pamperasach - nie ma znaczenia. u jednego dziecka beda trwaly dwa dni u innego 2 miesiace. tak wiec jak juz jakis czas Ci od tamtego odparzenia minal - spokojnie mozesz wrocic, bo to moglo zalezec od fazyliona czynnikow. " może, może. ale na razie nie będę ryzykować, młody ma teraz, zdaje się, neverending skok rozwojowy plus kwestie zębowe plus ogólny weltschmerz, jeśli teraz doszłyby jeszcze odparzenia to zaczęłabym chodzić po ścianach lub ćwiczyć skoki z okna. a zgodzę się, że samo wykonanie pieluch dada nie budzi większych zastrzeżeń, w przeciwieństwie np do takich bella happy, które są jakieś sztywne i grube, i miałam wrażenie, że młodemu tyłek się rozpuści z przegrzania. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:54 Cytat bella happy, które są jakieś sztywne i grube, i miałam wrażenie, że młodemu tyłek się rozpuści z przegrzania. o tak. odnosnie belli mialam podobne odczucia. i huggies. straszne byly. ale z tanszych (wlasnie mi sie przypomnialo) moge polecic jeszcze bambino (kupowalabym czesciej, ale sa u mnie tylko w tesco i nie zawsze chce mi sie pedzic tylko po pieluchy) i lidlowe 4 tez fajne byly. 3 jakos mi nie podeszly. teraz ciagne dady 5 i bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
monocle Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:52 > ale nikt mi nie wmowi, ze az taka duza roznica miedzy tymi pieluchami jest, bo > nie ma. Jest różnica, Pampersy są gorsze, tzn. z pewnością mniej chłonne niż Dady, ale Dady rzeczywiście mają powłokę pieluchy zawsze trochę wilgotną, a Pampersy nie, dlatego nie dziwi mnie fakt, że dzieci o wrażliwszej skórze mogą źle na nie reagować. Pampersy Activ Baby używałam średnio o 1-2 więcej pieluch dziennie niż Dady czy Babydream. W pewnym momencie mój syn przesikiwał pampersa każdej nocy, dlatego wróciłam do Dadów, a potem poznawszy pieluchy rossmanowskie przerzuciłam się na nie (Fun&Fit) ze względu na wygodne marszczenie z tyłu pieluchy ładnie dopasowujące się do pleców, czego Dady nie mają, a są trochę droższe od Fun&Fit. Pampersy Premium Care to inna półka pieluch, są bardzo dobre ale i bardzo drogie, moim zdaniem nie warte aż takiej ceny, kiedy Dady czy rossmanowskie Babydream'y też spełnią dobrze swoje zadanie, jednak ich używałąm krótko w okresie noworodkowym i ta opinia jest na podstawie krótkiego ich użytkowania. Reasumując, Dady to bardzo dobre pieluchy, a jeszcze lepsze są rossmanowskie Babydream"y Fun&Fit, bo dobrze wypada stosunek jakości do ceny, czego nie można powiedzieć o Pampersach. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 12:00 pare pampersow syn mi przesikal na wylot, dad nie, ale wzielam to raczej na karb, ze zaczal wyrastac z rozmiaru. pampersow uzywalam bardzo krotko - szkoda mi kasy bylo. na poczatku wiecej rossmanowych, pozniej odkrylam, ze dady sa po prostu ciensze i co za tym idzie - wygodniejsze, wiec od tamtego czasu jade na nich. sporadycznie pojawily sie lidlowe (bez rewelacji, ale wolalam juz je niz np bella czy huggies) i bambino. te ostatnie - fajne, ale mam wrazenie, ze grubsze niz dada wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
monocle Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 12:09 > pare pampersow syn mi przesikal na wylot, dad nie, ale wzielam to raczej na kar > b, ze zaczal wyrastac z rozmiaru. To jest możliwa przyczyna tego nocnego przesikiwania u nas, gdyż jako,że Pampersy używałam sporadycznie (tylko gdy natrafiłam na dobrą ofertę cenową), to wtedy przyzwyczajona do dadowych czwórek, kupiłam czwórki pampersy, a rozmiarowo Dady wychodzą większe od Pampersów, więc powinnam była kupić Pampersy 4+ co najmniej. Tak czy inaczej to mnie do Pampersów "zraziło" raz na zawsze Teraz tylko rossmanowskich używam na zmianę z Dadami (Dady tylko wtedy gdy jest okazja cenowa). Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 12:03 Pampersy są bardziej chłonne od dady, w dadach musiałam przewijać w środku nocy a w pampersie spokojnie doczeka do rana. Ponadto dady po 3 godzinach śmierdzą menelem (zaznaczam, że pupę myję pod kranem przy każdym przewijaniu). Poza tym dada jest wilgotna od środka. Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 12:05 a ja mam zupelnie odwrotne spostrzezenia. plus, ze poza noca syn nie spedza w pampersie 3 h. nie da sie po prostu przy ilosci jego sikow (pije ok litra wody dziennie) i kup. wiec nie mam okazji menela poczuc Odpowiedz Link Zgłoś
kopiko-lol Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 15:44 dla mnie pampersy premium sa do niczego. Prawie za kazdym razem mlodej siki wyciekaly po plecach <?> nie zdazyly sie wchlonac, ona leżala i roweczkiem przelatywaly do pleców. Tylko nie piszcie ze zle ubieram pieluche... z pampersami zielonymi tego klopotu nie mam. Dzieje sie tak bez wzgledu na rozmiar. Odpowiedz Link Zgłoś
kaja5 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:10 anjaka1983 napisała: > nie zgodzę się, czymś się jednak różnią No ceną przede wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
anjaka1983 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:26 kaja5 napisała: > No ceną przede wszystkim dla mnie czynnik ważny, ale na pewno nie decydujący. Odpowiedz Link Zgłoś
muza24 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 11:56 Ja dady używam od początku (13 m). Kilka razy używałam Pampersów. I nie widziałam żadnej różnicy. Oczywiście przytrafiło nam się kilka odparzeń, ale to nie pieluszki były ich przyczyną. P. Odpowiedz Link Zgłoś
calvi-nai Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:08 Dady używamy sporadycznie-tylko gdy ktoś sprezentuje, sama nie kupuje. Pupa jest w nich cały czas wilgotna. W pampersach nie (nawet w tych sleep&play). Ja polecam jeszcze pieluszki K-Classic Baby Nappies Premium z Kauflanda. Bardzo dobre. Regularna cena to 25zł, ale czesto są promocje i wtedy kosztują 20,99, czasem nawet 17,99. Zdecydowanie lepsze od Dady. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaniula Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:30 Córa koleżanki w dadach dostała solidnej grzybicy. Nie mogli jej zaleczyć. Dopiero po zmianie pieluch na pampersy właśnie pozwoliła skórę zagoić. W dadach tyłek wiecznie wilgotny miała. Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka_beauty Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:43 Od początku jesteśmy na dadach i tak już zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
adrenalina120 Re: biedronkowe dady... polecacie? 18.09.13, 23:39 Mercem do biedry? Nie za biednie tam? Koryto się urwało czy kaleka zaczął oszczedzać? A miało być tak pięknie.......... Odpowiedz Link Zgłoś
devilyn Re: biedronkowe dady... polecacie? 24.09.13, 09:27 Ja używam cały czas dady, na początku w szpitalu były 1 huggiesa bo wycięcie na pępek. Próbowałam kilka razy pampersów i jak dla mnie porażka w szczególności te co mają siateczkę odciskała się moim dziewczynom na tyłku, a te rumiankowe to w ogóle gniot...Majka ważąc 6,5 ledwo dopinała się. Hugiiesy 2 i 3 to koszmar, twarde. Odpowiedz Link Zgłoś
paul_ina Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 13:59 Dla mnie Dada - rewelacja, pupę myję wodą + mydełko Hipp, smaruję Alantan maść zielona na przemian z Bephanten maść, zmieniam dość często - w dzień co 2 godz, w nocy od 20 do 8 rano - 12 godz bez zmiany, problemów zero, nigdy nie przemokły. Odpowiedz Link Zgłoś
alutka314 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 16:17 Kupuję różnie raz Pampersa raz Dada. Sprawdzałam już prawie wszystkie marki i z tych tańszych Dada jest najlepsza. Nie przemakała, przyjemna w dotyku. Tylko dziwny ma zapach. Pieluchę w dzień zmieniam średnio co 2 godz. Pupę przecieram chusteczkami cleanic kindii dzidziuś i niczym nie smaruję. Na noc zakładam Pampersa, i jak dla mnie jest najlepszy ale drogi Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojtka86 Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 16:34 U nas super na zwykły dzień Na noc i dłuższy wypad w chuście- tylko pampers premium (active są za małe w rozmiarze) Odpowiedz Link Zgłoś
18lipcowa3 ogólnie tak ale nie ma co kłamać 17.09.13, 16:39 że są takie jak Pampersa bo nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: ogólnie tak ale nie ma co kłamać 17.09.13, 17:32 Dady śmierdzą, nawet suche Odpowiedz Link Zgłoś
mamawojtka86 Re: ogólnie tak ale nie ma co kłamać 17.09.13, 17:40 a mi pampersy śmierdzą chemicznie... Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac Re: ogólnie tak ale nie ma co kłamać 17.09.13, 19:21 WSZYSTKIE jednorazowki smierdza. nie ma bata. ja po kupieniu paczki - wypakowuje wszystkie do szafki. troche zawsze zwietrzeja. Odpowiedz Link Zgłoś
alinalen Re: biedronkowe dady... polecacie? 17.09.13, 21:40 kiedy użytkowała je córka nie widziałam różnicy ale przy synu nie mogę niczego innego założyć bo wszystko przesikuje a w dodatku z przodu robi się taka mega twarda torba. tylko pampers. ja poluje na promocje nie wychodzą wtedy tak drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
mammajowa Re: biedronkowe dady... polecacie? 18.09.13, 08:16 Ja używam jednorazówek właściwie tylko na noc, ale tu moje odkrycie - toujours z lidla, ale te nowe, w małych fioletowych opakowaniach. SĄ bardzo cienkie i bardzo chłonne. Odpowiedz Link Zgłoś
asikol Re: biedronkowe dady... polecacie? 18.09.13, 09:18 my uzywamy dady od urodzenia zadnych uczulen odparzeń itp. kolezanki bobas uczulony na orginalne pampersy. Trzeba spróbować Odpowiedz Link Zgłoś
murwa.kac asikol 18.09.13, 09:34 Proszę zmniejszyć sygnaturkę - nie powinna przekraczać 70 pikseli - ok. czterech wersów wysokości. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Re: biedronkowe dady... polecacie? 23.09.13, 23:39 Jak jestem w Pl to używam tylko Dada i nic nigdy się nie działo dzieciom bo jak dla mnie między nimi, a pampersami w Pl nie ma żadnej różnicy. Jest natomiast różnica między tymi samymi pampersami w Pl- a u mnie- i to kosmiczna- w jakości. Jak dla mnie to musisz spróbować- głównie o uczulenie chodzi bo przemaczanie to już kwestia tego ile dziecko zje-wypije. Odpowiedz Link Zgłoś
great.growling.gryzak Re: biedronkowe dady... polecacie? 27.09.13, 21:24 też nie polecam. są podobne do pampersów, zapewne rzeczywiście to pampers je produkuje, ale oczywiście nawet się nie umywają. Gorzej chłonne, mają krótszy ten panel z przodu, do którego przykleja się rzepy, dlatego pieluchy się zwijają na środku (nawet ciasno zapięte) i przeciekają. Śmierdzą okrutnie, a cenowo wcale się tak nie różnią od pampersów zielonych (porównuję kupowane w promocji kartony 150szt. pampersów/120 dadów). byłam bardzo ciekawa dady, wiele się pochwał naczytałąm i żałuję forsy w błoto wyrzuconej Odpowiedz Link Zgłoś
neffi79 Re: biedronkowe dady... polecacie? 27.09.13, 21:28 a ja zdradziłam Pampersy z jedną paczką Dad. Na razie uzyte kilka sztuk i różnicy nie mogę się dopatrzeć. Wszystko okaże się w praniu a raczej w .... Odpowiedz Link Zgłoś