Dodaj do ulubionych

problem z odbijaniem

28.10.13, 20:07
Witam.
Mam problem z odbijaniem u 8-miesięcznej córci. Od 2 dni, gdy jest najedzona owszem odbija się jej, ale mam wrażenie że nie ostatecznie i kiedy ją kładę spać zaczyna się dławić (dusić), kaszle i w rezultacie albo wymiotuje część jedzenia, albo przechodzą jej przez gardło i brzuszek bąbelki powietrza. Daję espumisan i nie pomaga. Dodam, że espumisan zawsze nam pomagał na takie dolegliwości, które sporadycznie się zdarzały. Czy możecie mi coś poradzić?
Obserwuj wątek
    • giba116 Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 20:31
      A próbowałaś odkładać na brzuszek po jedzeniu?
    • aaaniula Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 20:33
      Dłużej czekać na odbicie, nie kłaść bezpośrednio po jedzeniu. Może za duże porcje?
      • neffi79 Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 21:27
        właśnie
        długo trzymać do odbicia
        ja miałam taki sposób, ze brałam małą pionowo i lekko nią kręciłam, dekilatnie z wyczuciem naciskałam na plecki i zawsze się głośno odbiło
      • justynka5555 Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 21:29
        Dziś po odłożeniu na brzuszek też zaczęła się krztusić.
        Zjada tyle co zwykle od pewnego czasu.
        Zastanawiam się nad alergią... Czy to duszenie nie jest wynikiem uczulenia na coś...
        Wszystko mi już do głowy przychodzi.
    • momoneymoproblems Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 21:36
      zrezygnowałabym z espumisanu, chyba lepiej dłużej małą ponosić albo posadzić i poklepać w plecki. Czasami trzeba dłużej poczekac na odbicie. Mam wrażenie że te leki bardziej szkodzą niż pomagają, trzy dni temu dałam synkowi nurofen w syropie i od razu pojawił się refluks. Oczywiście nie wiem czy to na pewno przez to, ale potem przeszłam na czopki i refluks zmalał. Może Twoja córcia też ma refluks, skoro się dławi? Po jedzeniu, po tym jak jej się odbije połóż ją na boczku trochę wyżej i dawaj jużo wody do picia żeby rozrzedzić kwasy żołądkowe.
      • justynka5555 Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 21:42
        Jak objawia się refluks?
        • momoneymoproblems Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 21:58
          odbija jej się treścią żołądkową,czyli nie odchodzi tylko powietrze ale cofa się powietrze razem z mlekiem i dziecko to połyka i się krztusi.
          • justynka5555 Re: problem z odbijaniem 28.10.13, 22:03
            Dziękuję za odpowiedzi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka